Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. augusztus 05.

A MEE VHTSZ Szakosztályának két rendezvénye

 A MEE VHTSZ Szakosztálya 2008-ban két rendezvényt tartott, az elsőre június 22-én Budapesten került sor, kb. 20 fő részvételével amikor a Vérmezőn található föld alatti nagyfeszültségű transzformátor állomás építéséről tartott prezentációt az SAG munkatársa, aki korábban a transzformátor állomás megépítésében is részt vett.

A résztvevők megtekintették a transzformátor állomást.

 

 2008. június 25-én Nagykörösön Szakmai nap keretében, melyen kb. 60 fő vett részt, a KÖF-FAM tevékenység a gyakorlatban témakörben hangzottak el előadások. Dervarics Attila a MEE Elnökének megnyitója és Hollósy Gábor a VHTSZ Szakosztály elnökének a bevezető szavai után a Prímavill Kft. gyakorlatának és tapasztalatainak bemutatására került sor, különös tekintettel a hálózatszerelő csoportokba integrált megoldásról és FAM-mal is szerelhető hálózati elemekről témában. A témához kapcsolódva az SAG Hungária a szerelő csoportokba integrált FAM alkalmazások gazdasági előnyeit emelte ki.

Az előadásokat egy élő bemutató követte Nagykőrös határában.

A szakmai rendezvény egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol sok értékes gyakorlati észrevétel hangzott el.. Többek között felmerült, hogy a tervezett munkák miatti fogyasztói kiesések esetében a FAM technológia alkalmazása kedvező változást hozhat. Egyértelműen megállapításra került, hogy az alkalmazandó technológiák vonatkozásában a gyakorlatban nincs prioritási sorrend. Mindig a célszerűség (gazdasági, technológia) dönt. Felmerült továbbá, hogy a KÜÁ (Különleges Üzemi Állapot) rendelkezések gyakorlati szempontból történő áttekintése időszerűvé vált

A rendezvényen sok jeles résztvevő között megjelent Fehér György a FAM Bizottság elnöke is, aki bizakodását fejezte ki, hogy ezen rendezvény hozzá fog járulni a FAM technológia elterjedéséhez.


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085