Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2015. április 03.

Hobbim az elektrotechnika 2015 - pályázatok

Az idei Hobbim az Elektrotechnika pályázatra 12 pályamunkát küldtek 10 iskolából.

Több éve hirdetjük meg sikeresen „Hobbim az Elektrotechnika” pályázatunkat, amelynek fő célja, hogy a villamosipar területén érdekelt vállalatok figyelmét felhívja tehetséges, fiatal szakemberekre, valamint lehetőséget és alkalmat biztosítsunk a jelenleg középiskolai tanulmányukat folytató fiatal tehetségek számára, hogy betekintést nyerjenek a jövőbeni, potenciális munkáltatóik tevékenységébe. A Hobbim az Elektrotechnika pályázat résztvevői  az elektrotechnikában alkalmazott villamos jelenséget demonstráló eszközt hoznak létre.

 

Idén az érdeklődő cégekkel és szakiskolákkal történt konzultációk után több változást is eszközöltünk a kiírásban:

  1. Pártoló tagjaink közvetlenül vehetnek részt a pályázók támogatásában. Létrehoztunk egy zárt felületet, amelyen megosztjuk velük a pályázók ötleteit. Ezen a felületen lehetőségük van jelezni, hogy mely diákok ötletének megvalósítását szeretnék támogatni és felvenni velük közvetlenül a kapcsolatot akár hosszabb távú együttműködés céljából.
  2. További újdonság a 2 körös pályázat. Eddigi tapasztalataink alapján a pályázók anyagi lehetőségei jelentősen befolyásolták az ötlet kivitelezését és a végeredményt. Ez megnehezítette a döntéshozatalt. Ennek kiküszöbölése érdekében maximalizáltuk a megvalósíthatóság költségeit és lehetőséget biztosítunk a pályázók anyagi támogatására is.
  3. Második körben az ötlet alapján megvalósított  villamos jelenséget demonstráló eszközt kell beküldeniük. A pártoló tagok által delegált személyekkel kiegészült MEE Bíráló Bizottság választja ki a díjazottakat. Az eszközök a pályázat lezárása után szakiskolákhoz, illetve a MEE területi szervezeteihez kerülnek további használatra az elektrotechnika népszerűsítése céljából.
  4. A megvalósult pályamunkák bemutatása a „Fiatal tehetségek az elektrotechnikában” szakmai nap keretében történik, ahol lehetőséget biztosítunk pártoló tagjaink részére is a bemutatkozásra olyan kiállítás keretében, melyen a pályázók betekintést nyerhetnek az adott cég őket érintő működési területébe.

A pályázat előrehaladásával, eredményivel kapcsolatban folyamatos tájékoztatást adunk.

Várjuk mindazon érdeklődők jelentkezését akik bármilyen formában szeretnének csatlakozni a programhoz.


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085