Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2015. június 02.

Almási Sándor Eötvös Lóránd elismerő oklevele

Almási Sándornak 2015. május 29-én Dr. Lenner Áron Márk NGM belgazdaságért felelős helyettes államtitkár Eötvös Loránd Elismerő Oklevelet adott át. A díj az ipar, a szabványosítás, a mérésügy, a minőségügy, vagy a műszaki biztonsági és piacfelügyelet érdekében végzett kimagasló tevékenység, vagy életmű elismeréséért adományozható.

 

 

 

 

Almási Sándor pályája szorosan kapcsolódik az energetikához, az erősáramú villamosmérnöki szakterületekhez, sőt a hazai közvilágítás nemzetközileg is elismert energiatakarékos (nátriumlámpás) közúti (országosan 65-70%-ban), és középületek díszvilágítási eljárásának kidolgozásához, illetve annak megvalósulásához. Mint a Tungsram-Schréder Zrt. korábbi vezérigazgatója (2001-2006), irányításával, vezetésével, sőt egyéni szakmai közreműködésével került kialakításra a települési önkormányzatok - előnyös pénzügyi megoldással - a közvilágítási berendezések széleskörű bevezetése, megvalósítása.

Szervesen és aktívan részt vett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola posztgraduális világítástechnikai szakembereinek képzésében, oktatásában, akik ma a Plázák, Sport - stadionok, neves Középületeink elismerésre méltó köz- és díszvilágítását tervezik, illetve kivitelezik. Részt vett a Nemzetközi Világítástechnikai Társaság (CIE) 4.osztály (útvilágítások, útjelzések) munkájában, mint magyar képviselő. 1971 óta tagja a Magyar Elektrotechnikai Egyesületnek. Jelenleg is a MEE Világítástechnikai Társaság Közvilágítási Munkabizottságában aktívan dolgozik.


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085