Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. november 14.
Jegyzet

Villanyszerelők továbbképzésének villamos alapismeretei

A Villanyszerelők továbbképzésének villamos alapismeretei című jegyzet elsősorban a villanyszerelő szakképzésre ráépülő képzések (pl. villamos hálózat kezelő, villamos alállomás kezelő, kábelszerelő, FAM szerelő) szakmai alapismereteit, jogszabályi és szabvány követelményeinek összefoglalását adja, ezen a területen hiánypótló kiadványként. A szakképzésben résztvevőkön kívül ajánljuk minden olyan villamos szakembernek, aki meglévő tudását szeretné feleleveníteni, frissíteni.

Szerző: Orlay Imre

8625 Ft

A MEE tagjainak 10% kedvezményt biztosítunk a jegyzetek mindenkori árából! Amennyiben igénybe kívánja venni a kedvezményt, kérjük, hogy Megrendeléskor tagkódját írja be a megjegyzés rovatba!


Kapcsolódó tartalom

Jegyzet
Villamos Biztonsági Felülvizsgálók Kézikönyve - Ellenőrző kérdések
2023. július 10.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület által kiadott Villamos Biztonsági Felülvizsgálók Kézikönyve c. jegyzet 2022-ben már három kiadást ért meg, terjedelme miatt azonban az eddig hagyományosan mindig közreadott tesztkérdések nem kaptak helyet benne. A Kézikönyv 6. részeként kiadjuk az oktatási anyaghoz kapcsolódó összes ellenőrző és tesztkérdést, mely honlapunkon érhető el és szabadon letölthető.

Jegyzet
Megjelent a Villamos biztonsági felülvizsgálók kézikönyve
2022. január 23.

Megjelent a „Villamos biztonsági felülvizsgálók kézikönyve”, amelynek szakmai alapját a korábbi „Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálók kézikönyve” és az „Erősáramú berendezések felülvizsgálóinak kézikönyve” című tanfolyami jegyzet adja.

Jegyzet
Megjelent a „Fejezetek az Elektrotechnikából II” c. kiadvány
2019. november 04.

„E  könyv méltó folytatása az első kötetnek, amely az újabb szakcikkek gyűjteményén keresztül keresztmetszetet ad a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, mint tudományos szervezet  tagjainak szakmai munkájáról, a villamosipar folyamatairól, projektjeiről, tendenciájáról. Ezzel a válogatással nemcsak a MEE tagsága számára, hanem kicsit tágabban, a műszaki társadalom számára kívántuk bemutatni mesterségünket, a hagyományok és a legmodernebb technikák találkozását” – fogalmazta meg Kádár Péter. „Kötetünk ismét széles keresztmetszetet mutat a klasszikus transzformátortól a megavoltos egyenáramú távvezetékekig. A jelenlegi hazai fejlesztések középpontjában van az elektromobilitás, az akkumulátortechnika, a napelemes energiatermelés és az egyre erőteljesebben  megjelenő  környezetvédelem. A kötet  emléket állít azoknak a tudós szakembereknek is,  akik találmányaikkal - mai szóval innovációjukkal - megalapozták a modern technikát , műszaki világunkat.”


 

Ár: 4022 Ft

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085