Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. november 25.

Elektronika az Energetikában

A MEE fiatalok támogatása tevékenységén belül a MENTOR programról Günthner Attila titkárságvezető tartott előadást a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Cserháti Sándor tagiskolájában 2014 november 12-én. Az alkalmat az iskola 20 éves elektronika képzésének évfordulója adta. Az „Elektronika az Energetikában” jelmondattal a szerdai napon rendezvények sorozatára került sor: Az energiagazdálkodás hardver és szoftver eszközeiről a Hunyadi KFT részéről Hunyadi Sándor ügyvezető, az ehhez kapcsolódó Okos hálózatokról és annak lehetőségeiről a KOM ZRT nevében Szász Lajos tartott kimerítő előadást az elektronikai technikus tanulók és a szakmai érdeklődők részére.

A párhuzamos programok a MEE szellemiségével megegyezően és küldetésének megfelelően a fiatalságot helyezve a középpontba a „Villamosipar és elektronikai ágazat” megismertetését és népszerűsítését tűzte ki célul: 1 órás komplex programot kínálva az érdeklődő fiatalságnak a következő témaköröket járta körbe:
(4 általános iskola 6-7-8. osztályos tanulói: 65 fővel; a középiskola 5 osztálya 95 fővel; a facebook megjelenés átlag 50 fő érdeklődővel járt együtt)

  • „Hobbim az elektrotechnika, elektronika” helyi kiállítás a diákok munkáiból
  • Technika történeti és villamos biztonságtechnikai bemutatók
  • Rendhagyó fizika óra: témák a villamos és mágneses tér fejezetből…
  • „Fantasztikus elektronika” játékos vetélkedők és készség fejlesztő tevékenykedtetések

A MEE szerepét az elvi és szakmai háttér biztosítása mellett az is emelte, hogy kikérte a legaktívabb diákok véleményét a fiataloknak szóló mentor programról. A nagykanizsai találkozó azért is volt rendhagyó, hiszen vidéken: Nagykanizsán, két régió részvételével került sor rá. A MEE Zalaegerszegi, a Keszthelyi és a házigazda Nagykanizsai Területi Szervezetek vezetői (Belső Tibor; Szegleti András; Várfalvi Ferenc) az előadók: Hunyadi Sándor, Szász Lajos, a központ képviseletében: Günthner Attila, az iskola részéről: Angyalosi András és 5 technikus jelölt részvételével zajló produktív és jövőképet vázoló aktív meetingje tette fel a nap eseményeire a szakmaiság és a siker koronáját.

A technikus jelöltek betekinthettek a modern menedzsment munkamódszerébe és stílusába a megbeszélés alatti konzultáció alapján, a szakemberek pedig visszacsatolást kaphattak arról, hogy a leendő szakmai generáció miként látja lehetőségeit az iskolapadból.

A rendezvényről a legsikeresebb életképek elérhetők a facebook-on, illetve feltöltésre kerültek a MEE facebook oldalára is.
A 4 db tematikát, annak know-how tartalmát, igény esetén jó gyakorlatként ajánljuk a többi szervezet figyelmébe. Terveink közé tartozna, ha az InfóShow, ezen leendő szakembereket is potenciális ügyfélnek tekintve jövőre akár egy ilyen alkalomból megjelenjen a kevésbé reprezentált területen is és megtalálja a szakmai és üzleti érdekeit kisebb városokban is.

A Keszthelyi, a Nagykanizsai és a Zalaegerszegi Területi szervezetek nevében az összefoglalót lejegyezte:
Belső Tibor - MEE Zalaegerszegi Szervezete

 


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085