Az Ipar 4.0, illetve a digitalizáció eszközei a villamos gépeknél, készülékeknél és berendezéseknél

FIGYELEM, AZ IDŐPONT MÓDOSULT!

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép, Készülék és Berendezés Szakosztálya az Energetikai Informatika Szakosztállyal, valamint az Óbudai Egyetem MEE szervezetével együttműködve szakmai napot szervez „Az Ipar 4.0, illetve a digitalizáció eszközei a villamos gépeknél, készülékeknél és berendezéseknél” témakörben.

Időpont: 2020. április 30. 2020. október (pontos időpont hamarosan)
Helyszín: Óbudai Egyetem 1034 Budapest, Bécsi út 96/b F09-es terem

 

Az erősáramú berendezések fejlődése egyre inkább az "okos" felhasználáshoz való illeszkedés irányába mutat. Ez azt jelenti, hogy nemcsak meg kell felelni szigorúbb alapkövetelményeknek, hanem el kell látni őket a működési jellemzőik mérésére, működésük helyi programozására és távvezérlésűkre szolgáló eszközökkel, figyelembe véve a zavarérzékenységet, megbízhatóságot és egyéb körülményeket. Mindez mára már általánossá kezd válni és nem választható el általános informatikai technológiai megoldásoktól sem. Itt a hangsúly az eszközökön és technológián lenne.

Ez év tavaszán az eszközök és technológiák időszerű kérdéseinek bemutatására szeretnénk lehetőséget biztosítani a fejlesztők, gyártók és üzemeltetők közös fórumának megszervezésével.

Előadásokat és beszámolókat várunk az elmúlt években itthon és a világon bekövetkezett fejlődéséről, bővülő alkalmazási lehetőségekről. Ezeken belül javasolunk néhány olyan tématerület érintését, mint pl.:

  • a digitalizáció és az Ipar 4.0 kapcsolata
  • a villamos készülékekkel, berendezésekkel szembeni elvárások
  • az intelligens eszközök szerepe a villamos energiaelosztásban
  • jeladók és csatlakozásuk a kommunikációs hálózatokhoz
  • a vezeték nélküli információáramlás eszközei és az adatgyűjtésben alkalmazható technológiák; kitekintés az 5G irányába.
  • monitoring, mérés, diagnosztika és ipari adatgyűjtés technológiája és eszközei
  • az „okos” mobil eszközök ipari alkalmazhatósága (tesztelésük, működésük szimulációja)

 

Az előadások tervezett időtartama: 25 perc

Felkérjük, hogy szakmai ismereteit, tudását ossza meg egyesületünk tagságával és az érdeklődőkkel, az előadás megtartásával járuljon hozzá a szakmai nap sikeréhez. Kérjük, hogy a javasolt előadás címét, az előadó nevét, illetve további javaslatait 2020. május 30-ig juttassa el a szakosztályok vezetőségéhez, illetve a MEE titkárságára (mee@mee.hu)