Üdvözöljük a #MEEnet oldalán!

Üdvözöljük a #MEEnet oldalán!

120 éve hagyomány az innováció

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 120 éves fennállása óta a megbízható villamosenergia-ellátás és -felhasználás színvonalának emelése és hatékonyságának javítása érdekében tevékenykedik, mindeközben pedig a folyamatos megújulás és fejlődés mellett kötelezte el magát.

Legújabb törekvésünk, hogy lépést tartva az online világgal, könnyen hozzáférhető, a hatékony kommunikációt lehetővé tevő digitális felületet nyújtsunk mindazon szereplőknek, akik valamilyen formában részt vesznek a villamosenergia-ipar működésében, hagyományainak és értékeinek ápolásában, valamint gyakorlati fejlesztésében.

 

Szakmai párbeszédre fel: előre a digitális úton

A #MEEnet platformot azért hoztuk létre, hogy lehetőséget adjunk az iparág szereplőinek az interaktív kommunikációra, legyen szó tudásmegosztásról, szakmai kapcsolatépítésről vagy tudományos érdekképviseletről.

A #MEEnet felületén megosztásra kerülnek a fizikailag vagy online módon megvalósuló rendezvényeink keretében elhangzott előadások és további anyagok. Ugyanitt az előadók és a résztvevők számára esetenként lehetőséget nyújtunk az egyes témák további megvitatására, szakmai eszmecserére is, hogy Egyesületünk ebben a formában is valódi motorja lehessen a hazai villamosenergia-iparnak.

 


 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület évente megrendezésre kerülő három rendezvénye és a hozzá tartozó szakmai tudásanyag az idei évben részben vagy egészében az online térbe költözik. Terveink szerint az online megjelenéseket, digitális formát később is megőrizzük, ezzel több platformon is találkozóhelyet biztosítva a szakmának. Eseményeinkről az alábbiakban tájékozódhat.

 

ESEMÉNYEINK

#MEEnet - A tiszta, okos, megfizethető energiáért!

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezi az ország legnagyobb elektrotechnikai seregszemléjét, a tiszta, okos és megfizethető energia témakörét körbejáró idei Vándorgyűlést, mely a villamosenergia-ipar legfőbb szereplőit köti össze színvonalas szakmai programokon keresztül. Ma már több mint 800 fő részvételével, évente kerül megrendezésre az esemény, ahol többek között villamosenergetikai-energiapolitikai kérdések, az energiaszektorban zajló digitalizáció vagy a lakossági energiafogyasztással kapcsolatos edukációja is szerepel témaként. A többnapos konferencián,  plenáris üléseken, szekciókban ismertetik az előadókaz iparágat érintő aktualitásokat. A Vándorgyűlés fizikai valójában az idei évben elmaradt, de az ahhoz készült anyagokat beleértve a kerekasztal beszélgetést is itt mutatjuk be az érdeklődőknek.

 

ÉRDEKLŐDŐK SZÁMÁRA

Az előadások több részletben kerülnek levetítésre Microsoft Teams keretein belül:

  • MAIT Találkozó: 2020. szeptember 15. kedd 09:00-15:00 - egyszeri levetítés
  • Plenáris előadások: 2020. szeptember 29. kedd 09:00-12:00 (I. rész) – egyszeri levetítés
  • Plenáris előadások: 2020. szeptember 30. szerda 09:00-12:00 (II. rész) - egyszeri levetítés
  • Szekcióelőadások 2020 októbertől folyamatosan kerülnek levetítésre.

 

 

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 25.

 

Főtámogató

Kommunikációs partner
 

 

#MEEnet - Minden, ami védelem és irányítástechnika!

Minden, ami védelem és irányítástechnika — ez az évente megrendezésre kerülő Védelmi és Irányítástechnikai Fórum online konferenciájának mottója. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület ezen rendezvényén szakmai előadások és workshopok keretében mélyedhetnek el a résztvevők többek között olyan témákban, mint az elosztott energiatermelés és -tárolás védelmi és irányítástechnikai kihívásai, a megújuló energiatermelés hatásainak kezelése vagy a kiberbiztonság vonatkozó kérdései. Az előadások és workshopok gyakorlati vonatkozásban tárgyalják az egyes témákat, így a tapasztalat és a naprakész információk megosztása révén minden résztvevő hasznos, pragmatikus tudással gazdagodhat — az iparág ilyen jellegű támogatása pedig Egyesületünk egyik fő célkitűzése.

Részletek a későbbiekben.

 

 

#MEEnet - A biztonságos villanyszerelésért!

A villamosenergia-ipar fontos szereplői a villanyszerelők, akiket a Magyar Elektrotechnikai Egyesület külön rendezvénysorozattal szólít meg InfoShow címmel. Előadások, workshopok és kiállítói jelenlét biztosítja, hogy a szakemberek naprakész információkat nyerjenek a modern, biztonságos villanyszerelésről. Emellett megismerhetik a legfrissebb előírásokat, technológiai megoldásokat és trendeket, valamint érdemi szakmai konzultációt folytathatnak új megoldásokat kínáló cégek szakértőivel. Az országban 8 helyszínen kerül megrendezésre az esemény, amely így “roadshow”-ként látogat el a legnagyobb városok szakmai közösségeihez, és biztosítja, hogy a villamosenergia-iparban fontos szakmai tudás elérhetővé váljon minden érdeklődő érintett számára.

Részletek a későbbiekben.