Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2018. június 12.

2018-ban is Működj!

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE), együttműködésben a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal idén is útjára indítja a Működj! pályázatot.
A korábbi évekhez hasonlóan idén is várjuk a megvalósított és videón dokumentált ötleteket, amelyek közül a legjobbak ismét komoly díjazásban részesülnek.
Az innovációs rendezvény fontosságát mutatja, hogy a rendezvény hivatalos meghirdetése várhatóan szeptember elején az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával fog megtörténni.

 

A Működj! NEM verseny,hanem tehetségkutató program és rendezvény. Az elektrotechnika, elektronika és informatika szakterületek meghatározó cégeinek figyelmét felhívja önálló, kreatív, gyakorlati gondolkodású középiskolásokra. Minden pályázó, aki az ötletét megvalósította lehetőséget nyer, hogy felkerüljön a www.muszakivagyok.hu ajánló felületére, ahol a cégek vezetői megismerhetik Őket az MEE ajánlásával.

Ez a megmérettetés remek lehetőség nem pusztán a diákoknak, de felkészítő tanáraiknak és a Szakképzési Centrumok tagiskoláinak egyaránt, hogy megmutathassák, mire képesek.
2017-ben számos csodát láthattunk az okos otthontól a kesztyűig, amely a jelbeszédet alakítja át hangzó szöveggé.
Minden bizonnyal idén is számos olyan projekt nyer támogatást, amely a való életben, az üzletben is helye van.

Előzőeken túl ez egy lehetőség az iskoláknak és a kollégáknak is a céges kapcsolatok építésére bővítésre.

A Működj! pályázat programja még készül, de a határidők már tervezhetőek. A jelentkezési határidő idén ősszel a tanév kezdetének környékén lesz, míg az elkészült videók feltöltésének határideje év vége lesz. A díjátadó gála, amelyen a produktumok mellett a segítő tanárokat és a legeredményesebb iskolákat is díjazzák a cégek, 2019. év elejére tervezzük.

Érdemes megtekinteni a tavalyi pályázat ötleteit! Akad közöttük számos kiemelkedő. http://muszakivagyok.hu/modul/palyamuvek2017

Jelen bejegyzés célja az, hogy a nyári szünidőre úgy engedjék el a potenciális pályázókat, hogy tudják idén is lesz ez a remek lehetőség és a tanulók bátran elkezdhetik a munkát, az elképzelésektől, ötletektől egészen az ötletek megvalósításáig is.

A hivatalos meghirdetésig minden iskolai dolgozónak kívánunk nagyon hasznos időtöltést és jó pihenést a nyárra!


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085