Védelmi és Irányítástechnikai Fórum 2018 - Előadói felhívás

Felhívás előadások megküldésére a 2018. június 5-7. között megrendezésre kerülő 5. Védelmi és Irányítástechnikai Fórumra

A „Védelmes értekezlet” hagyományaira építkező Védelmi és Irányítástechnikai Fórum a 2014. évi első megrendezése óta évről évre folyamatosan növekvő létszámmal várakozásokon felüli népszerűségnek örvend.
Az eseményt 2018-ban is a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (és annak Energetikai Informatika Szakosztálya) szervezi a MAVIR ZRt. OVRAM Relévédelmi Osztály szakmai közreműködésével.
A 2018. évi – immár ötödik alkalommal megrendezendő – Védelmi és Irányítástechnikai Fórum főtámogatója az ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Tervezett szakmai program: látogatás a Mátrai Erőmű 16 MW-os naperőművében.

A rendezvény helyszíne: Residence Ózon Konferencia & Wellness Hotel**** (Mátraháza)
A 0. nap oktatás témája: közismert védelmi funkciók kevéssé ismert működései.

Szakmai blokkok:

  • A védelmek elméletének jelene és jövője
  • Védelmi gyakorlat: esettanulmányok, üzemzavarok tanulságai, szélsőséges időjárás okozta védelmi működések, rendszer helyreállítási próba tapasztalatai
  • Elosztott (akár háztartási méretű) energiatermelés és tárolás védelmi és irányítástechnikai kihívásai
  • Irányítástechnika és felügyeleti eszközök
  • Kiber biztonság
  • Workshop: Digitális alállomások – koncepciók, sajátosságok és alkalmazási példák védelmes szempontból

Várjuk a résztvevők és a kiállítók fenti szakmai blokkokhoz kapcsolódó olyan workshop javaslatait, amelyek alkalmasak szűkebb körben a kiállítók és a felhasználók közötti gyakorlati jellegű információk cseréjére.

A tematikába illő előadás javaslataikat (cím és rövid leírás) 2018. március 31-ig várjuk a vedelmes@mee.hu e-mail címre küldött levelében!