Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. július 08.
Képzés

Villamos alapismeretek mindenkinek

VILLAMOS ALAPISMERETEK MINDENKINEK, hogy értsük is, amiről beszélünk!

JELENLEG NEM SZERVEZZÜK!

A képzés után a villamos végzettséget nem feltétlen igénylő szakterületen dolgozó munkatársak (marketing, kommunikáció, ügyfélszolgálat, asszisztens…) is tisztában lesznek a villamos alapfogalmakkal, amely segíti minden cég hiteles szakmai képviseletét.

HELYSZÍN: 1075 Budapest, Madách Imre út 5.

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000166

 

  A KÉPZÉS CÉLJA:

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Innotica Group által fejlesztett tananyag olyan laikusoknak készült, akik villamos területtel foglalkozó cégnél dolgoznak, de nincs villamos végzettségük, nincsenek tisztában az alapfogalmakkal, holott napi munkájuk során gyakran kell használniuk.
A tananyag az elektrotechnika alapfogalmait (munka, energia, teljesítmény, villamosenergia fogyasztás, áram, feszültség, ellenállás…), a villamos berendezések alapvető funkcióit, jellemzőit, működési elvüket, alkalmazásuk célját ismerteti. Hétköznapi példákkal, egyszerű számításokkal mutatja be a villamos alapismeretek gyakorlati jelentőségét és a megszerzett tudás hasznosításának lehetőségeit is – a munkahelyen és a háztartásokban egyaránt.

 

 

 

 

A KÉPZÉS TEMATIKÁJA:

1.)    1 napos gyakorlati rész:
Kis csoportos képzés, ahol a résztvevők kiváló pedagógus szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg a villamosság alapjaival. A rengeteg kísérlet eloszlatja a villamosság „misztériumát” érthetővé teszi laikusok számára is.

 

2.)    Öntanulást támogató interaktív tananyag:
Az 1 napos gyakorlati oktatáson résztvevők megkapják a tananyagot olyan interaktív, elektronikus formában, amely az interneten keresztül bármikor, bárhonnan elérhető és garantálja, hogy a személyesen hallott és látott dolgokat ne felejtsük el. Azoknak, akiknek nincs lehetőségük a gyakorlati képzésen részt venni, a tananyagban szereplő animációk, játékos feladatok gondoskodnak a figyelem fenntartásáról és a tanulás eredményességéről. A hozzáférési kód aktiválása után minden tevékenység naplózásra kerül, így cégvezetőként lehetősége van arra, hogy figyelemmel kísérje beosztottjai aktivitását.

 

OKTATÓK:

Dr. Jeszenszky Sándor

Okleveles villamosmérnök

Műszaki tudományok kandidátusa

Évtizedek óta oktat technikatörténetet (ELTE, BME, Elektrotechnikai Múzeum)

A MEE minősített kiemelt oktatója

 

 

 

Dr. Novothny Ferenc (PhD)

Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

Villamosenergetikai Intézet

Intézeti-igazgatóhelyettes

Egyetemi docens

A MEE minősített kiemelt oktatója

 

 

A KÉPZÉS DÍJA ÉS JELENTKEZÉS:

Az interaktív tananyag önállóan, vagy az 1 napos gyakorlati képzéssel együtt is megrendelhető.

 


Kapcsolódó tartalom

Képzés
Közös oszlopsoros hálózatok munkavédelme
2024. március 27.

A fenntartható és stabilan magas minőségű villamosenergia szolgáltatás elérése, valamint az üzemzavarok minimalizálása és a balesetek megelőzése érdekében a Hálózati Engedélyesek ("DSO-k"; területileg érintett hálózati engedélyes: „DSO") szeretnék biztosítani, hogy kizárólag a megfelelő műszaki és biztonsági ismeretek birtokában legyen lehetőség a közcélú villamosenergia hálózaton elektronikus hírközlési berendezésen ("HB", amely magában foglalja a gyengeáramú rendszereket, a fémmentes optikai rendszereket, illetve az egyedi hírközlési berendezéseket) szerelési munkát végezni.

Képzés
Szakmai előadás
Változások Magyarázata Biztos Szakértelemmel – előadás a módosított VMBSZ-ről
2024. február 13.

Online - 2024. március 28.

 

Nem egyértelmű, mi, hogyan, mikortól változott? Elmagyarázzuk! Vegyen részt online előadásunkon és kerüljön helyére az összes részlet!

 

Képzés
Tájékoztatás közös oszlopsoros munkavégzéshez kiadott igazolványok érvényességéről
2024. január 08.

Tájékoztatás kisfeszültségű és lakott területen belüli középfeszültségű szabadvezeték-hálózatok tartószerkezetein elhelyezett gyengeáramú rendszeren, valamint a KIF szabadvezeték-hálózat tartószerkezetein elhelyezett, légvezetékes összeköttetésű térfigyelő rendszeren munkát végző személyek részére kiadott igazolványok érvényességéről.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085