Összefogjuk a tudást és a forrást

Az Egyesület megteremti az elektrotechnikai ipar szereplőinek szakmai együttműködéséhez szükséges közös platformot és koordinálja az egységes szakmai ajánlások, megoldások és oktatási anyagok kidolgozását. A cél elérése érdekében szakmai szervezetei révén közös érdekeltségű szakértői munkák, oktatási anyagok és ajánlások készítését koordinálja, rendezvényeket bonyolít le. A több mint 110 éves múltunk megfelelő szakmai tapasztalatot, az 5000 fős tagság erős hátteret biztosít az Egyesületnek elsősorban pártoló és egyéni tagjai számára, az elektrotechnika és a határterületén tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek és egyének részére szakértői és kutatás-fejlesztési munkák végzésére, szakvélemények kiadására, szaktanácsadásra és tanulmányok, műszaki tervek készítésére.

 Önnek, cégének lehetősége van pártoló tagként támogatni Egyesületünket. A pártoló tagdíj ellenértékeként szervezetünk számos szolgáltatásban és kedvezményben részesíti a támogató egyént, céget.

Elismert független szakmai szervezetként Egyesületünk jogosult független szakmai álláspont kialakítására és képviseletére, szakmai dokumentumok kidolgozására, a szabályalkotási folyamatban és társadalmi vitában egyaránt. Szakmai állásfoglalásaink szabad információs csatornán jutnak el az ügyben illetékes szervekhez, Minisztériumokhoz és felelős politikusokhoz, így képviselve közös szakmai érdekeinket.Az alábbi cikkben olyan tanulságos balesetekről, helyzetekről olvahat, amelyek a villamos iparban dolgozók számára potenciális veszélyt jelenthetnek.