Megjelent a „Fejezetek az Elektrotechnikából II” c. kiadvány

Az Elektrotechnika szakterületei II. című könyv bemutatóját 2019. szeptember 3-án tartotta  dr. Kádár Péter a MEE Központi Irodában. Az elkészült kötetet első alkalommal vehette kézbe a Szakmai és Tudományos Bizottság leköszönt elnöke, a könyv tematikájának összeállítója, lapozhatták át a cikkírók és a támogatók.

 

Ár: 4022 Ft

 

„E  könyv méltó folytatása az első kötetnek, amely az újabb szakcikkek gyűjteményén keresztül keresztmetszetet ad a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, mint tudományos szervezet  tagjainak szakmai munkájáról, a villamosipar folyamatairól, projektjeiről, tendenciájáról. Ezzel a válogatással nemcsak a MEE tagsága számára, hanem kicsit tágabban, a műszaki társadalom számára kívántuk bemutatni mesterségünket, a hagyományok és a legmodernebb technikák találkozását” – fogalmazta meg Kádár Péter. „Kötetünk ismét széles keresztmetszetet mutat a klasszikus transzformátortól a megavoltos egyenáramú távvezetékekig. A jelenlegi hazai fejlesztések középpontjában van az elektromobilitás, az akkumulátortechnika, a napelemes energiatermelés és az egyre erőteljesebben  megjelenő  környezetvédelem. A kötet  emléket állít azoknak a tudós szakembereknek is,  akik találmányaikkal - mai szóval innovációjukkal - megalapozták a modern technikát , műszaki világunkat.”

Kádár Péter köszönetet mondott az előző választási ciklus vezetőinek, akik támogatták és lehetővé tették a könyv megjelentetését, amely már az újonnan megválasztott vezetéshez az átmenetet képviseli. Kiemelte Tóth Péterné  kötetszerkesztői munkáját, akinek  a  főszerkesztői gyakorlatából ismert alaposságát  és igényességét tükrözi ez a könyv is.

Külön köszönet illeti a támogatókat, akik  hozzájárultak a megjelentetés költségeihez, valamint a szakmához  intézet bölcs üzeneteiket is megfogalmazták.
Minden jog fenntartva ©