Egyre többen tudják, hogy “Mi a pálya?”

Még egy állomás hátra van a Magyar Elektrotechnikai Egyesület már 3. éve megrendezésre kerülő Mi a pálya? műszaki pályaválasztó idei fesztiváljából, de a számok már most magukért beszélnek.

Megtanultunk a diákság nyelvén beszélni és bizony úgy tűnik, nem csak hallanak, de értenek is minket!
3 vloggertől, akik összesen több mint 800.000 követővel rendelkeznek, 250.000-en értesültek az eseményről.
24.185 like-ot sikerült így bezsebelni és 867 komment érkezett, ahol a diákok egymásnak ajánlották mind a budapesti, mind a vidéki eseményeket.

 

Mi sem tétlenkedtünk, hisz közel 44.840 fiatal látta a Facebookon és Instagramon, hogy éppen mikor, hol és milyen programmal várjuk őket.

És nem csak látták, de jöttek is!
9000 diák volt velünk Budapesten, Miskolcon, Pécsett, Debrecenben és Szegeden és még hátra van Győr!

Több mint 100 szülő vett részt azokon a rendhagyó szülői értekezleteken, ahol tanárokkal, szakértőkkel és a cégek képviselőivel beszélgethettek és kérhettek tanácsot a gyermekük pályaválasztásával kapcsolatban.

Több mint 100 kiállító (57 cég, 42 középiskola és 6 felsőoktatási intézmény) volt velünk, hiszen közös célunk, hogy egy hosszútávon is stabil életpályamodellt kínáljunk műszaki területen.

Alapvető küldetésünk megmutatni a műszaki pályák izgalmas világát a jövő generációjának és párbeszédet kezdeményezni a cégek, az oktatási rendszerben résztvevők és azt alakítók, a szülők és a diákság között.

Többek között ezért is fontos, hogy minél többen tudjanak és beszéljenek a témáról.
Ezt segíti az a közel 30 sajtómegjelenés, ami a rendezvényhez kapcsolódva született, és amelyben vezető gazdasági, HR és közéleti portálokon, televízió- és rádióműsorokban nyilatkoztak a Magyar Elektrotechnikai Egyesület képviselői.

 

És itt még nincs vége!

Még Győrben várjuk idén az érdeklődőket, 6 szakterület lelkes képviselőivel.
Minden jog fenntartva ©