Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2024. június 11.
#MEEnet
Podcast

Sugárzik róluk az elhivatottság: a Paks 2 projekt aktualitásai


Egy különleges témára szeretnénk fókuszálni, ami nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is nagy figyelmet kap. A következő adásunk középpontjában a Paks II atomerőmű projekt áll, amely az ország energiaellátásának jövőjét formálja meg. Beszélgetünk a projekt állapotáról, a technológiai fejlesztésekről és azokról a kihívásokról, amelyekkel a szakemberek nap mint nap szembesülnek. Csatlakozzatok hozzánk, ahogy szakértőinkkel mélyebbre ásunk a részletekben, és megvizsgáljuk, milyen hatással lehet ez a gigantikus beruházás Magyarország és a régió jövőjére.

Kovács András Zoltán: 1954-ben született Miskolcon, villamosmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. 1980-2010 között a Paksi Atomerőműnél dolgozott különböző pozíciókban, majd 2010-2018 között a Magyar Villamos Műveknél és leányvállalatainál töltött be vezetői szerepeket. Szakmai tapasztalata az atomerőművek létesítésére és üzemeltetésére, valamint a szénbázisú energiatermelésre terjed ki.

Rákóczi Péter: 1981-ben született Egerben, közgazdasági diplomát szerzett Franciaországban. A Hír TV-nél gazdasági újságíróként és híradós riporterként dolgozott, majd 2015-től a Paks II. projekt kommunikációs főtanácsadója lett. Jelenleg a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

Szarvas Krisztián: Energetikai és gépészmérnöki diplomát szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd fiatal mérnökként a Paksi Atomerőműnél kezdett dolgozni. 1995-től az üzemviteli csapat tagja volt, később a Lévai-projektnél és a Paks II. projektnél folytatta karrierjét. 2020 óta a Paks II. projekt műszaki igazgatója, felelős az erőmű tervezési és engedélyezési feladataiért.


Kapcsolódó tartalom

#MEEnet
FOCUS
Energiaközösségek szerepe a megújulók elosztóhálózati kihívásainak mérséklésében
2024. május 07.

Időpont: 2024. május 16. 17:00

 

A #MEEnet FOCUS következő adásában Dr. Raisz Dáviddal és Dr. Szolnoki Pálmával fogunk az előadásukról beszélgetni, amelyben bemutatták, hogy az EK-k működése alakítható úgy, hogy megújulók és tárolók beruházóiként, illetve, üzemeltetőiként az elosztóhálózat számára kedvezőbb körülményeket teremtsenek, ahhoz képest, mintha hasonló volumenű beruházások az EK-k által nyújtott koordináló/szervező erő nélkül, egyéni érdekek mentén történnének.

#MEEnet
Szakmai est
Hiedelmek vs Valóság: Villamos energia nélkül nincs informatika… távközlés nélkül van villamos energia?
2024. április 25.

A szakmai estek 2024. évi 3. epizódjában azt a kérdést fogjuk megbeszélni, hogy kell-e rövid távon tartani az energetikában használatban lévő többszázezer GSM kommunikációs megoldás megszüntetésétől? Energetikai rendszereink adatigénye az információs társadalomban egyre csak duzzad, de mégis milyen szempontok kell, hogy vezéreljenek az optimális megoldás megtalálásához?

#MEEnet
Podcast
25. Tavaszi szél kilowattórát áraszt – tudjuk, honnan fúj a szél?!
2024. április 08.

A következő MEE podcast adásában egy különleges mélymerülésre invitáljuk hallgatóinkat a magyarországi megújuló energia szektor legújabb fejleményeibe. Körbejárjuk, hogy a kormányzati döntések, mint a rendkívüli szabályozási változások és a preferencialista bevezetése, miként formálják át a naperőművek és szélerőművek jövőjét, beleértve a szabályozási környezet, a hálózati integráció, és a finanszírozási feltételek új dimenzióit.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085