Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2024. április 08.
#MEEnet
Podcast

Tavaszi szél kilowattórát áraszt – tudjuk, honnan fúj a szél?!


A következő MEE podcast adásában egy különleges mélymerülésre invitáljuk hallgatóinkat a magyarországi megújuló energia szektor legújabb fejleményeibe. Körbejárjuk, hogy a kormányzati döntések, mint a rendkívüli szabályozási változások és a preferencialista bevezetése, miként formálják át a naperőművek és szélerőművek jövőjét, beleértve a szabályozási környezet, a hálózati integráció, és a finanszírozási feltételek új dimenzióit. Csatlakozzanak hozzánk, ha érdekli Önöket a zöld átállás aktualitásai mellett a szélesebb kép is, beleértve a technológiai, gazdasági és társadalmi vetületeket a következő MEE podcast adásban!

Munkácsy Béla az ELTE TTK Környezet- és Tájföldrajzi Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense. Generalista kutatóként szakterülete a környezetgazdálkodás, ezen belül elsősorban a fenntartható energiarendszerek létrehozása és működtetése.

Zay Balázs A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen okleveles jogászként, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen környezetmérnökként végezett. Célja, hogy korábbi tapasztalatait a Klímapolitikai Intézetnél kamatoztatva hívja fel a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire, és közreműködjön a megoldások keresésében.


Kapcsolódó tartalom

#MEEnet
Szakmai est
18. Digitális Klónok Az Energetikában: A TwinEU Projekt Áramvonalasítja Európát
2024. március 28.

A szakmai estek 2024. évi 2. epizódjában az Európai Unió eddigi legambiciózusabb energetikai digitalizációs projektjét a TwinEU-t fogjuk megismerni, amelynek keretében egy digitális másolat jön létre az európai villamosenergia-rendszerről. A projekt 75 partnerrel, 15 országból álló konzorciuma, köztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is, összesen 20 millió euró költségvetéssel és 3 éves időtartammal dolgozik a digitális ikrek létrehozásán.

#MEEnet
Podcast
24. A Skynet már a spájzban van – hogyan szivárog be a mesterséges intelligencia a mindennapjainkba
2024. március 11.

A következő adás újfent rendhagyó, hiszen 3 vendéget hívtunk meg, de hibrid felállásban: egyikük az időeltolódás és a távolság ellenére is csatlakozik hozzánk virtuálisan. Ennek az oka pedig nem más, hogy egy olyan komplex témába tervezünk betekintést nyújtani, amire sem tér sem idő messze nem lehet elég… A mesterséges intelligencia világának legégetőbb kérdéseit tárgyaljuk meg.

#MEEnet
FOCUS
Hálózati energiatárolás: lehetőségek és korlátok. 2. rész: álom és ébredés
2024. február 27.

Ebben arra fókuszálunk, hogy a meredeken növekvő megújuló alapú energiatermelési arány milyen gondokat okoz a villamosenergia rendszerben, mennyiben tud segíteni a hálózati energiatárolás a rendszer csökkenő rezilienciájának javításában. A hazai mellett az európai tárolási helyzetet is érinteni fogjuk.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085