A Magyar Elektrotechnikai Egyesület – színvonalas belső szakmai-, egyesületi és közösségi életét támogató - szakmai délutánok sorozatába illeszkedően az egyesület Villamos Energia Társasága a  "Mi van a fogyasztásmérő helyek körül" mottójú szakmai estet tart. A szakmai est keretében az új, 2021. szeptember 1-től bevezetendő rendszerengedélyes fogyasztásmérőhelyek kialakítását és bevezetését járjuk körül az elosztói engedélyesek és a gyártók szempontjából.

Házigazda: Kovács László (MEE VET elnök) és Pásztohy Tamás (Hensel Hungária Kft. munkatársa)  és Kovács Attila Zoltán (E.ON)

Időpont: 2021. május 19. 17:00 óra„Súlyos balesetek, okok, preventív intézkedések” címmel  a MEE VHTSZÜ Szakosztálya 2021. június 3-án (csütörtök) 9.00 órakor on-line Munkavédelmi és Biztonságtechnikai Fórumot rendez, melyre tisztelettel meghívja Önt és munkatársait.

A Fórum szakmai háttere, célja:

  • A villamos hálózatok üzemeltetése, építése, rekonstrukciója során kiemelt baleseti kockázatot jelent a magasból történő leesés, áramütés, ívsérülés, nehéz tárgyak emelése, daruzása közben a teher leesése, váratlan elmozdulása. Az iparági cégeknél az elmúlt 1,5 – 2 évben több súlyos – több esetben halálos - baleset, kvázi-baleset következett be fenti kockázatok szabálytalan, nem megfelelő kezelése miatt.
     
  • A Fórum célja néhány ilyen eset bemutatása, az ezekből levonható következtetések, tanulságok és az egyes cégeknél megtett megelőző intézkedések ismertetése annak érdekében, hogy segítsük az iparági cégeknél hasonló balesetek bekövetkezésének elkerülését.


Védelmi és Irányítástechnikai Fórum – Évente minden, ami villamos védelem és irányítástechnika

Magyar Elektrotechnikai Egyesület egyik legnagyobb érdeklődés mellett zajló többnapos rendezvénye a Védelmi és Irányítástechnikai Fórum, amelyet a korábbi legendás Védelmes értekezletek folytatásaként indítottunk útjára. A hagyományt a MEE Energetikai Informatika Szakosztálya és a MAVIR ZRt. OVRAM Relévédelmi Osztály szakmai közreműködésével 2014 óta megújítva és kibővítve a Védelmi és Irányítástechnikai Fórum keretében folytatjuk.

Megnyitottuk az előadói jelentkezést a 2021. november 09-12. között Zalakaroson megrendezésre kerülő 7. Védelmi és Irányítástechnikai Fórumunkra.Mentse el a naptárába és regisztráljon mielőbb!
2021. május 11-12-13.

A villamosenergia-ipar meghatározó szereplői a villanyszerelő szakemberek, akik számára a Magyar Elektrotechnikai Egyesület több mint tíz éve egy külön rendezvénysorozatot szervez az ország különböző városaiban INFOSHOW néven.

Miután a koronavírus járvány 2021. tavaszán nem teszi lehetővé a megszokott rendezvények fizikai megrendezését, ezért májusban egy online rendezvény sorozatot indítunk, #MEEnet #InfoShowLIVE címmel.

A három napos online rendezvény szakmai előadásai -  a megváltozott körülmények ellenére is – aktuális  témákat kínálnak az érdeklődő résztvevőknek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Bővebb információ, részletek és jelentkezés2021-ben is megszervezzük a LED konferenciát!

A LED konferencia a Világítástechnikai Társaság legnagyobb évente megrendezett szakmai fóruma, amelyet tavaly februárban még 270 résztvevővel tartottuk meg az Óbudai Egyetemen. Az idén, a világjárvány miatt nincs lehetőség a személyes találkozóra, de a szakmai élet nem állhat le, alkalmazkodunk a rendkívüli helyzethez, ezért webináriumok formájában online rendezzük meg a XII. LED konferenciát.  Február 16. és március 16. között minden kedden délután 2 és 4 óra között lesznek az online előadások. Az előadók élőben fognak bejelentkezni és az előadások után a személyes részvétellel megrendezett konferenciákhoz hasonlóan moderátor segít abban, hogy párbeszéd alakuljon ki az előadó és a hallgatóság között.2020. december 17-én délelőtt meghitt, bensőséges online ünnepség keretében Gelencsér Lajos elnök és Veisz Imre főtitkár virtuálisan átadta a 2020. évi egyesületi díjakat.

A Díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

A Díjazottakról bővebben itt olvashat:

A Díjazottak nevében a hagyományoknak megfelelően a 2020-as év egyesületi Elektrotechnika Nagydíjával kitüntetett Dr.Novothny Ferenc (Phd) mondott köszönőbeszédet.

Az eseményről készült fényképeket itt tekinthetik meg:

            A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép, Készülék és Berendezés Szakosztálya az Energetikai Informatika Szakosztállyal együttműködve szakmai napot szervez „Az Ipar 4.0, illetve a digitalizáció eszközei a villamos gépeknél, készülékeknél és berendezéseknél” témakörben.

Időpont: 2020. november 25. 9:00
Helyszín: Online (Microsoft Teams)

A Szakmai Napon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!A Magyar Elektrotechnikai Egyesület
ONLINE KONFERENCIÁJA SIKERESEN LEZAJLOTT

 

Előadóinknak, a megjelenteknek, díjazottjainknak köszönjük részvételüket!

A második napi technikai hibáért elnézést kérünk!

 

A felvételeket egy későbbi időpontban elérhetővé tesszük!
Kérjük, kövesse honlapunkat!

Kommunikációs partnerünk: Sans ClichéA „Védelmes értekezlet” hagyományaira építkező Védelmi és Irányítástechnikai Fórum (VIF), mint a védelmi és irányítástechnikai szakterület elsődleges szakmai rendezvénye 2014-es első megrendezése óta évről évre folyamatosan növekvő létszámmal egyre nagyobb szakmai vonzerőt képvisel. A két és fél napos előadássorozaton és kiállításon idén 70 cégtől minden eddiginél több, mintegy 240 résztvevőt, valamint 8 kiállítót üdvözölhettünk. Az eseményt 2018-ban is a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (és annak Energetikai Informatika Szakosztálya) szervezte a MAVIR ZRt. OVRAM Relévédelmi Osztály szakmai, valamint az ABB, mint fő támogató közreműködésével.Még egy állomás hátra van a Magyar Elektrotechnikai Egyesület már 3. éve megrendezésre kerülő Mi a pálya? műszaki pályaválasztó idei fesztiváljából, de a számok már most magukért beszélnek.

Megtanultunk a diákság nyelvén beszélni és bizony úgy tűnik, nem csak hallanak, de értenek is minket!
3 vloggertől, akik összesen több mint 800.000 követővel rendelkeznek, 250.000-en értesültek az eseményről.
24.185 like-ot sikerült így bezsebelni és 867 komment érkezett, ahol a diákok egymásnak ajánlották mind a budapesti, mind a vidéki eseményeket.A MEE VHTSZÜ Szakosztálya 2017. május 11-én, 2007 óta immár 8. alkalommal, az alábbi címmel tartott munkavédelmi szakmai napot: „Tanuljunk egymástól (is)!” - egy innovatív együttműködés lehetőségei és eredményei a munkabiztonsági kultúra fejlesztése érdekében

A 2016. év elejétől a hazai elosztó hálózati engedélyes cégek és néhány hálózatszerelő vállalkozás új típusú együttműködést indított. Ennek célja a munkavédelmi területen az egyes cégeknél felhalmozott tudás, tapasztalat és ismeret kölcsönös, rendszeres és rendszerezett  megosztása a biztonsági kultúra fejlesztése érdekében.Ide kattintva interaktív formában megtekintheti a korábban megrendezett Vándorgyűlés konferenciák helyszíneit.

Amennyiben bármiféle kiegészítő információval rendelkezik a korábbi Vándorgyűlésekkel kapcsolatban, kérjük küldje el nekünk az online@mee.hu címre.Ide kattintva interaktív formában megtekintheti a korábban megrendezett Országos Elnök- Titkári Tanácskozások helyszíneit.

Amennyiben bármiféle kiegészítő információval rendelkezik a korábbi Országos Elnök- Titkári Tanácskozásokról, kérjük küldje el nekünk az online@mee.hu címre.KÖVETKEZŐ HAVI RENDEZVÉNYEINK
JÚLIUS

HIRDETÉSEK