Nemzetközi és hazai kapcsolatok

A Társaság tagja a lámpatest- és világítástechnikai alkatrészgyártók európai szervezetének, a CELMA-nak, részt vesz a Nemzetközi Világítási Bizottság (CIE) Magyar Nemzeti Bizottságának munkájában, és szoros kapcsolatot tart fenn számos ország nemzeti világítástechnikai szervezetével.

Rendszeresen képviselteti magát az európai országok „Lux Europa” konferenciáin. Az ún. „visegrádi” országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) világítástechnikai társaságai évenkénti közös konferencia szervezésében állapodtak meg. Az első LUMEN V4 konferencia a VTT szervezésében, Balatonfüreden volt 2006-ban.

A VTT aktívan részt vesz a nemzetközi és nemzeti szabványosítási munkában, (IEC, CEN, CENELEC, CIE, MSZT).

A törvényalkotási munkát több jogszabály módosítási javaslattal, háttéranyaggal segítettük. Részt vettünk az Európai Unió energiapolitikájához kapcsolódó nemzeti intézkedési terv előkészítésében. Kapcsolatot tartunk számos hazai szervezettel (Mérnökkamara, csillagászok, villamos nagykereskedők szövetsége). Kiterjedt médiakapcsolatainknak köszönhetően számos világítástechnikai témájú anyag jelent meg az írott és elektronikus sajtóban, rádiókban, televíziókban, melyekben a VTT álláspontja tükröződött.