1.    A Mechwart András Ifjúsági Társaság célja
A társaság az elektrotechnika elméleti és gyakorlati tudományának ápolását és fejlesztését, a fiatal szakemberek körében történő terjesztését tartja fő céljának, ezen belül:
-    cél 1: előadásokat, üzemlátogatásokat szervez
-    cél 2: segít a fiatal szakemberek továbbképzésében, elősegíti a szakmai vérkeringésbe való bekerülésüket
-    cél 3: rendszeres jelleggel fórumot biztosít a fiatal szakemberek számára, hogy ismertethessék szakmai tevékenységüket egy konferencia keretében

2.    A Mechwart András Ifjúsági Társaság tevékenysége
2.1.    A társaság fő tevékenységi területei a céllal összhangban a következők:
2.1.1.    A szakmai kultúra terjesztése és fejlesztése érdekében a tagozat
-    szakmai, tudományos ismeretterjesztést végez,
-    oktatási programokat, tematikát dolgoz ki,
-    rendezvényeket, bemutatókat szervez,
-    szakmai találkozókat, konferenciákat szervez,
-    szakmai továbbképzést és tanulmányutakat szervez,
-    tevékenységéről kiadványokat készít, jelentet meg.
2.1.2.    A társaság a saját szervezete révén, valamint az Egyesület munkájában való részvétellel egyesíti a szakmában és a társszakmákban dolgozó fiatal műszaki és gazdasági szakembereket, elősegíti szakmai fejlődésüket és tájékozódásukat.

 

A társaság SZMSZ-e letölthető itt.
A Tisztújító Közgyűlés jegyzőkönyve letölthető itt.

 

Vezetőség:

elnök: Sőrés Péter Márk
alelnök: Táczi István 
alelnök: Göcsei Gábor
elnökségi képviselő: Sőrés Péter Márk
MAIT - mait@mee.hu

Ismét Ifjúsági Találkozó a MEE Mechwart András Ifjúsági Társaság szervezésében!

A Mechwart András Ifjúsági Társaság (MAIT) célul tűzte ki, hogy a szakma fiatal kutatói, művelői között minél inkább elmélyítse a szakmai, baráti kapcsolatokat. Ennek elősegítésére az idei évben 2018. szeptember 11-én rendezi szakmai konferenciáját fiatalok számára.

A találkozó elsődleges célja, hogy a tématerület kiváló alakjainak, a magyarországi és határon túli oktatási intézmények hallgatóinak (BSc, MSc, PhD), valamint az iparban dolgozó fiatal munkatársainak előadásaival kitekintést nyújtson a villamos energetika, automatika és a kapcsolódó interdiszciplináris területeken zajló aktuális kutatásokra. A szakmai előadások mellett a rendezvény a MAIT Egyesületen belüli szerepvállalásának áttekintésére, illetve aktuális, az elektrotechnikai iparhoz kötődő kérdések megvitatására is lehetőséget biztosít.

A konferencia a 65. MEE Vándorgyűlés helyszínén, annak 0. napján, Visegrádon kerül megrendezésre. A részvétel díjmentes.

A konferenciára minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk! Szeretnénk kérni, hogy a rendezvény hírét juttassa el az érdekeltekhez, biztasson minél több embert a részvételre!

Kérjük, hogy jelentkezését, és előadásának kivonatát (kb. 3000 karakter terjedelemben) 2018. június 15-ig küldje el a mait@mee.hu e-mail címre, illetve töltse ki az alábbi URL-en elérhető űrlapot!

http://bit.ly/VIII_MAIT_regisztracio

A konferenciára beküldött cikkekből ISBN számos kiadvány készül, valamint a Társaság online felületen is közzé teszi azokat, amennyiben a szerzők hozzájárulnak. A munkák közül a legjobbakat pedig az Institute of Electrical and Electronics Engineers Power and Energy Society (IEEE PES) magyarországi tagozata díjazza majd.

 Ismét Ifjúsági Találkozó a MEE Mechwart András Ifjúsági Társaság szervezésében!

A Mechwart András Ifjúsági Társaság (MAIT) célul tűzte ki, hogy a szakma fiatal kutatói, művelői között minél hamarabb elmélyítse a szakmai, baráti kapcsolatokat. Ennek elősegítésére az idei évben 2017. szeptember 12-én rendezi szakmai konferenciáját fiatalok számára.

A találkozó elsődleges célja, hogy a tématerület kiváló alakjainak, a magyarországi és határon túli oktatási intézmények hallgatóinak (BSc, MSc, PhD), valamint az iparág fiatal munkatársainak előadásaival kitekintést nyújtson a villamos energetika, automatika és a kapcsolódó interdiszciplináris területeken zajló aktuális kutatásokra. A szakmai előadások mellett a rendezvény a MAIT Egyesületen belüli szerepvállalásának áttekintésére, illetve aktuális, az elektrotechnikai iparhoz kötődő kérdések megvitatására is lehetőséget biztosít.Ismét Ifjúsági Találkozó a MEE Mechwart András Ifjúsági Társaság szervezésében!
A Mechwart András Ifjúsági Társaság céljául tűzte ki, hogy a szakma fiatal kutatói, művelői között minél hamarabb elmélyítse a szakmai, baráti kapcsolatokat. Ennek elősegítésére, 2016. szeptember 13-án megrendezi szakmai konferenciáját fiatalok számára. 

A rendezvény programját letöltheti itt.Ismét Ifjúsági Találkozó a MEE Mechwart András Ifjúsági Társaság szervezésében!

Elérhető a szeptember 15-én tartandó V. Mechwart András Ifjúsági Találkozó programja, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak! A részvétel regisztrációhoz kötött, melyhez a mait@mee.hu címre kell a jelentkező nevét és a delegáló szervezetet küldeni.Ismét Ifjúsági Találkozó a MEE Mechwart András Ifjúsági Társaság szervezésében!
A Mechwart András Ifjúsági Társaság céljául tűzte ki, hogy a szakma fiatal kutatói, művelői között minél hamarabb elmélyítse a szakmai, baráti kapcsolatokat. Ennek elősegítésére, 2014. szeptember 9-én megrendezi szakmai konferenciáját fiatalok számára.

A konferencia végleges programja letölthető itt.A MEE Mechwart András Ifjúsági Társaságának szervezésében 2013 decemberében lebonyolított külföldi üzemlátogatásnak kiemelt célja volt, hogy olyan fiataloknak nyújtson lehetőséget új szakmai ismeretek megszerzésére, akik valamilyen korábbi tevékenység révén már kapcsolatba kerültek az Egyesülettel.2013. szeptember 10-én került megrendezésre a III. Mechwart András Ifjúsági Találkozó. A résztvevők a délelőtt folyamán kötetlen beszélgetés keretében vitatták meg az Egyesület 2013-2016 közötti ciklusára vonatkozó stratégia tervezetét. Délután két szekcióban hangoztak el szakmai-tudományos előadások, melyek letölthetőek itt.A MEE Mechwart András Ifjúsági Társasága 2013. szeptember 10-én tartotta 2013-as közgyűlését és tisztújítását. A jelenlévők az elnökség mandátumát meghosszabbították.

 

A jegyzőkönyvet letöltheti itt.A Magyar Elektrotechnikai Egyesület megalakulása óta mindig szem előtt tartotta, hogy tevékenységébe bevonja a szakma fiataljait, biztosítva ezzel a hazai elektrotechnikai ipar szakember-utánpótlását. Az Egyesület keretei között napjainkban a Mechwart András Ifjúsági Társaság vállalta magára ezt a szerepet, mely névadójának munkásságát követve határozta meg saját szerepét.

A 2010 szeptembere óta létező társaság már létrejöttekor célként tűzte ki maga elé, hogy elindítson egyfajta párbeszédet a fiatal generáció tagjai között, legyenek akár hallgatók, akár már munkába állt mérnökök, technikusok. A Társaság emellett megpróbál választ is találni arra, hogyan lehet a képzésből kifutó, munkahelyre kerülő fiatalok számára vonzóvá tenni az Egyesületet.