Üdvözöljük a #MEEnet oldalán!

120 éve hagyomány az innováció

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 120 éves fennállása óta a megbízható villamosenergia-ellátás és -felhasználás színvonalának emelése és hatékonyságának javítása érdekében tevékenykedik, mindeközben pedig a folyamatos megújulás és fejlődés mellett kötelezte el magát.

Legújabb törekvésünk, hogy lépést tartva az online világgal, könnyen hozzáférhető, a hatékony kommunikációt lehetővé tevő digitális felületet nyújtsunk mindazon szereplőknek, akik valamilyen formában részt vesznek a villamosenergia-ipar működésében, hagyományainak és értékeinek ápolásában, valamint gyakorlati fejlesztésében.

 

Szakmai párbeszédre fel: előre a digitális úton

A #MEEnet platformot azért hoztuk létre, hogy lehetőséget adjunk az iparág szereplőinek az interaktív kommunikációra, legyen szó tudásmegosztásról, szakmai kapcsolatépítésről vagy tudományos érdekképviseletről.

A #MEEnet felületén megosztásra kerülnek a fizikailag vagy online módon megvalósuló rendezvényeink keretében elhangzott előadások és további anyagok. Ugyanitt az előadók és a résztvevők számára esetenként lehetőséget nyújtunk az egyes témák további megvitatására, szakmai eszmecserére is, hogy Egyesületünk ebben a formában is valódi motorja lehessen a hazai villamosenergia-iparnak.

 


 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület évente megrendezésre kerülő három rendezvénye és a hozzá tartozó szakmai tudásanyag az idei évben részben vagy egészében az online térbe költözik. Terveink szerint az online megjelenéseket, digitális formát később is megőrizzük, ezzel több platformon is találkozóhelyet biztosítva a szakmának. Eseményeinkről az alábbiakban tájékozódhat.

 

ESEMÉNYEINK

#MEEnet - A tiszta, okos, megfizethető energiáért!

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezi az ország legnagyobb elektrotechnikai seregszemléjét, a tiszta, okos és megfizethető energia témakörét körbejáró idei Vándorgyűlést, mely a villamosenergia-ipar legfőbb szereplőit köti össze színvonalas szakmai programokon keresztül. Ma már több mint 800 fő részvételével, évente kerül megrendezésre az esemény, ahol többek között villamosenergetikai-energiapolitikai kérdések, az energiaszektorban zajló digitalizáció vagy a lakossági energiafogyasztással kapcsolatos edukációja is szerepel témaként. A többnapos konferencián,  plenáris üléseken, szekciókban ismertetik az előadókaz iparágat érintő aktualitásokat. A Vándorgyűlés fizikai valójában az idei évben elmaradt, de az ahhoz készült anyagokat beleértve a kerekasztal beszélgetést is itt mutatjuk be az érdeklődőknek.

 

ÉRDEKLŐDŐK SZÁMÁRA

Az előadások több részletben kerülnek levetítésre Microsoft Teams keretein belül:

  • MAIT Találkozó: 2020. szeptember 15. kedd 09:00-15:00 - egyszeri levetítés
  • Plenáris előadások: 2020. szeptember 29. kedd 09:00-12:00 (I. rész) – egyszeri levetítés
  • Plenáris előadások: 2020. szeptember 30. szerda 09:00-12:00 (II. rész) - egyszeri levetítés
  • Szekcióelőadások 2020 októbertől folyamatosan kerülnek levetítésre.

 

SZEKCIÓK ÉS IDŐPONTOK

Szekció Közzététel időpontja

A1 Szekció - Energetikai kiberbiztonság
Szekcióvezető: Dr. Danyek Miklós

2020. november 02. hétfő 14:00-15:30

A2 Szekció - Hálózat fejlesztés és rugalmasság
Szekcióvezető: Haddad Richárd

2020. november 05. csütörtök 14:00-15:30

A3 Szekció - Megújuló energiatermelés
Szekcióvezető: Tóth Zoltán

2020. november 10. kedd 14:00-15:10

A4 Szekció - Digitalizáció és informatika a hálózaton és az e-mobilitás szolgáltatásban
Szekcióvezető: Bessenyei Tamás

2020. november 12. csütörtök 14:00-15:10

A5 szekció - Nemzetközi együttműködési lehetőségek
Szekcióvezető: Táczi István

2020. november 24. kedd 14:00-15:30

A6 Szekció - Biztonságos és hatékony munkavégzés
Szekcióvezető: Garai János

2020. november 26. csütörtök 14:00-15:30

A7 Szekció - Innováció az elektrotechnikában
Szekcióvezető: Hajdú-Benkő Zoltán

2020. december 01. kedd 14:00-15:10

A8 Szekció - Digitalizáció a közmű szektorban
Szekcióvezető: Vokony István

2020. december 03. csütörtök 14:00-15:10

Ha még nem jelentkezett, de szeretné az előadásokat megtekinteni, kérjük írjon e-mailt a rendezvény szervezőjének az antal@mee.hu-ra

 

 

 

Főtámogató

Kommunikációs partner
 

 


#MEEnet - A tiszta, okos, megfizethető energiáért!
Az online konferencia sikeresen lezajlott


A Magyar Elektrotechnikai Egyesület nagy népszerűségnek örvendő évente ősszel megrendezésre kerülő 67. Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítása a járványügyi helyzet miatt elmaradt. Az online konferenciánk keretében biztosítunk lehetőséget arra, hogy az iparág prominens szereplői tájékoztatást adjanak az aktuális legfontosabb kérdésekről és egy kerekasztalbeszélgetés keretében is megismerhessük gondolataikat.

Új kihívások az új Nemzeti Energiastratégiában
Céltudatos szakmai összefogás lehet a megoldása kulcsa

                                        

Rengeteg új élménnyel lettünk gazdagabbak. Előadóinknak, a megjelenteknek, díjazottjainknak köszönjük részvételüket!
A felvételeket egy későbbi időpontban elérhetővé tesszük!


 

#VIFnet - Minden, ami védelem és irányítástechnika!

Minden, ami védelem és irányítástechnika - ez az évente megrendezésre kerülő Védelmi és Irányítástechnikai Fórum online változatának mottója.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület ezen online rendezvényén szakmai előadások keretében mélyedhetnek el a résztvevők többek között olyan témákban, mint a teljesen digitális alállomások védelmi és irányítástechnikai kihívásai, avagy az áramváltók tranziens telítésének hatása a védelmi funkciókra.

Az előadások gyakorlati vonatkozásban tárgyalják az egyes témákat, így a tapasztalat és a naprakész információk megosztása révén minden résztvevő hasznos, pragmatikus tudással gazdagodhat - az iparág ilyen jellegű támogatása pedig Egyesületünk egyik fő célkitűzése.

A megszokott személyes egyeztetések hiányát azzal igyekszünk pótolni, hogy lehetőséget teremtünk arra, hogy az előadások közben érkező kérdésekre az előadók online módon válaszolhassanak.

 

Szervezőbizottsági tagok:

Eperjesi László
Protecta Elektronikai Kft.
Ügyvezető igazgató

Dr. Danyek Miklós
MEE EISZ
Elnök
MVM Xpert
Villamos tervezési csoportvezető
Alállomás Tervezési és Technológiai Osztály

Görgey Péter
MEE Energetikai Informatika Szakosztály
Elnökhelyettes
SeConSys mentor

Woynárovich András
MAVIR ZRt.
Megbízott osztályvezető
OVRAM Relévédelmi Osztály

 

A VIF online változata 3 időpontban kerül közzétételre Microsoft Teams keretein belül:

  • 2020. november 17. kedd 09:00
  • 2020. november 18. szerda 09:00
  • 2020. november 19. csütörtök 09:00

A megtekintés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

Támogatóink:

  

 

#MEEnet - A biztonságos villanyszerelésért!

A villamosenergia-ipar fontos szereplői a villanyszerelők, akiket a Magyar Elektrotechnikai Egyesület külön rendezvénysorozattal szólít meg InfoShow címmel. Előadások, workshopok és kiállítói jelenlét biztosítja, hogy a szakemberek naprakész információkat nyerjenek a modern, biztonságos villanyszerelésről. Emellett megismerhetik a legfrissebb előírásokat, technológiai megoldásokat és trendeket, valamint érdemi szakmai konzultációt folytathatnak új megoldásokat kínáló cégek szakértőivel. Az országban 8 helyszínen kerül megrendezésre az esemény, amely így “roadshow”-ként látogat el a legnagyobb városok szakmai közösségeihez, és biztosítja, hogy a villamosenergia-iparban fontos szakmai tudás elérhetővé váljon minden érdeklődő érintett számára.

Részletek a későbbiekben.