A márciusi előszót Táczi István, a Mechwart András Ifjúsági Társaság elnöke írta.

Kedves Olvasó!

Köszöntöm a Tisztelt Olvasót a Mechwart András Ifjúsági Társaság teljes csapata nevében. Megtisztelő számunkra az ismételt felkérés az Elektrotechnika lapszámának szakmai koordinálására. Ezt a lehetőséget megragadva a szerzők, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület fiatal generációjának tagjai, akik ismét bizonyították rátermettségüket. Széles szakmai spektrumon találkozhatunk kiváló munkákkal fiatal kutatók, vagy az iparban szárnyaikat bontogató gyakorló mérnökök tollából. Kitűnő bizonyítékként szolgálnak a cikkek, hogy a hazai szakmai műhelyek – akár a kutatói szférában, akár az ipari szereplők körében – lehetőséget biztosítanak a feltörekvő fiatal tehetségek számára komplex műszaki problémák megoldására. Ifjú társaink munkái pedig számosságban is figyelemre méltóak, igen nehéz feladat elé állítva a szerkesztőbizottságot az akár három lapszámra is elegendő cikk válogatásával.
Az Egyesület ifjúsági társaságaként fő célunk az elektrotechnika területén tevékenykedő fiatal szakemberek támogatása. Lehetőséget biztosítunk számukra, hogy bemutatkozhassanak, szakmai előadásokat tarthassanak, kapcsolatot építhessenek és bekapcsolódhassanak az Egyesület vérkeringésébe. 

Örömmel jelenthetjük, hogy az Ifjúsági Társaság mind létszámban, mind pedig aktivitásában növekszik, 2021 februárjában már 45 aktív taggal rendelkezik. Emellett egyesületi tevékenységi körünk is egyre nő, aktívan segítettünk a #MEENET rendezvények szervezőbizottságában és lebonyolításában, delegáltjaink pedig segítik az elnökségi bizottságok munkáját. Megújult honlapunk is, amely a http://mait.mee.hu/ címen érhető el. 

 

 

 

Tovább a teljes előszó elolvasásához >>>

Tovább az Elektrotechnika letöltéséhez >>>KIEMELT TÁMOGATÓINK


HIRDETÉSEK