A január-februári előszót Arató Csaba, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Érintésvédelmi Munkabizottságának titkára írta.

Kedves olvasó!
A Magyar Elektrotechnikai Egyesület fennállása óta feladatának tekinti a villamosság és a villamos-biztonságtechnika különböző szakterületeivel foglalkozó szakemberek közötti kapcsolat építését, a szakmai kultúra közhasznú terjesztését, a hagyományok ápolását, az oktatási, tanácsadási, képviseleti, szakértői és véleményezési tevékenységet és ennek elősegítését. Ezt a tevékenységét az egyesület több szinten különböző formákban fejti ki.
Az egyesületben az érdemi szakmai munka a különböző szakosztályokban, illetve ezek munkabizottságaiban folyik. A szakosztályok a villamos szakma egy-egy részterületének a kérdéseivel foglalkoznak és e területen dolgozó szakembereket fogják össze. A szakosztályok egyes munkabizottságai rendszeresen üléseznek, ahol megvitatják a felmerült aktuális kérdéseket, tájékoztatást adnak a műszaki újdonságokról és az új szakmai előírásokról. Szakmai napokat szerveznek, ahová kiváló előadókat hívnak meg. Az érdekesebb témákat szakmai lapokban is ismertetik. A munkabizottságoknak fontos tevékenysége még a szabványosításban való közreműködés, a Magyar Szabványügyi Testület és az egyesületünk között nagyon szoros munkakapcsolat alakult ki az elmúlt évtizedekben.
 

 

Tovább a teljes előszó elolvasásához >>>

Tovább az Elektrotechnika letöltéséhez >>>KIEMELT TÁMOGATÓINK


HIRDETÉSEK