A január-februári előszót Gelencsér Lajos, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Dél-Dunántúli Szervezetek Koordinációjának elnöke írta.

Kedves Olvasó!

Nagy megtiszteltetés, és egyben komoly kihívás számunkra, hogy az Elektrotechnika idei első száma az ÉDUKO és DÉDUKO közös mentorálása mellett jelenhet meg. A tartalom összeállításánál igyekeztünk e két régió aktuális szakmai fejlesztéseiről, egyesületi életéről szóló cikkeket is bemutatni, megőrizve a lap évtizedek során kialakított igényes, tudományos, informatív, szakmai tájékoztató, és közösségépítő szerepét.

Az elosztóhálózat hatékony fejlesztése és üzemeltetése állandó feladat számunkra, különösen a mai viszonyok között, amikor az informatikai, az energiatermelő technológiák, és a felhasználói igények kiszolgálása terén rengeteg új ötlettel, tervvel, lehetőséggel találkozunk. Ezen a területen a stratégiai döntéseknek évtizedekre kihatása van. De vajon van elég üzemi tapasztalaton is alapuló, strukturált információnk a döntések meghozatalához? Ebben is segít bennünket az Elektrotechnika, amikor például az éppen kézben tartott példányban – vagy elektronikusan megnyitva – a holnap villamos hálózatának új elemeiről vagy a vizualizáció döntéstámogató szerepéről olvashatunk.
 

 

 

 

Tovább a teljes előszó elolvasásához >>>

Tovább az Elektrotechnika letöltéséhez >>>KIEMELT TÁMOGATÓINK


HIRDETÉSEK