A decemberi előszót Haddad Richárd, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület főtitkára írta.

Kedves Olvasó!
Az év végi „nagy hajrában” érdemes megállni és visszatekinteni, hogy mi minden történt 2017 folyamán az Elektrotechnika folyóirat és az Egyesület körül. Éreztük, hogy nem lesz könnyű év, hiszen 9 évnyi megszokott Elektrotechnika működésben kellett változtatást végrehajtani, és persze párhuzamosan a szakmánk komoly kihívásokkal küszködik. Az elektrotechnika ipar ma reneszánszát éli, és az átlagembert egyre több minden érdekli. Legyen az atomenergia kapacitás fenntartásának kérdése, a megújuló energiák felhasználásának terjedése, vagy olyan egyszerű kérdés, hogy ki fogja szerelni a "villanyt" az otthonában. Ezekre a kérdésekre figyelnünk kell, és válaszokat kell adnunk, hogy teljesítsük az Egyesület legalapvetőbb célkitűzését.
Mindig felmerül a kérdés bennem, hogy az Egyesület alapítói és a lap életre hívói, saját korszakuk nagy innovátorai minek a pártját fognák: egy mai szemmel konzervatív visszafogott 117 éves hagyományokkal rendelkező egyesületnek és folyóiratnak vagy a jelen kor kihívásai között jól működő innovatív szervezetnek és kommunikációnak.
Hiszem, hogy mindkettő egyformán fontos, de a legnehezebb a megfelelő egyensúly megtalálása. Folyamatosan törekszünk rá, és az egyik legjobb példa a mostani lapszám, ahol érdekes technikatörténeti információk mellett Diplomaterv és szakdolgozat pályázati anyagot is olvashatnak.

 

Tovább a teljes előszó elolvasásához >>>

Tovább az Elektrotechnika letöltéséhez >>>KIEMELT TÁMOGATÓINK


HIRDETÉSEK