Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2016. április 06.

Egy különleges oktatórendszer a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumnak

Egy az elektronikai és elektrotechnikai szakképzésben használható, speciális laboratóriumi oktatórendszert adományozott a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumnak a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a C+D Automatika Kft.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület kiemelten fontos feladatának tekinti a műszaki pályák szakember utánpótlásának támogatását. A szervezet több olyan kampányt is indított az elmúlt években, amelyek egyrészt a pályaválasztás előtt álló általános iskolások körében igyekszik népszerűsíteni ezt a területet, másrészt erősítheti a kapcsolatot a magyarországi elektronikai, elektrotechnikai ipar és a leendő szakemberek között.

“Összekötjük a munkahelyeket olyan érdeklődő diákokkal, akik képesek gyorsan felvenni a ritmust, mert szeretik amit csinálnak. Ebben nagy segítség a diákok és az iskolák számára is, ha a gyakorlati képzésben olyan eszközökkel dolgozhatnak, amelyek naprakész ismereteket adnak” – mondja Günthner Attila, a MEE irodavezetője. A szervezet most 480 ezer forinttal járult hozzá, a C+D Automatika Kft-vel közös adományozási akcióhoz. A speciális eszközt a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumhoz tartozó iskolák szabadon, térítésmentesen használhatják.

Danyi Vilmos a BMSZC szakmai főigazgató-helyettese az oktatórendszerrel kapcsolatosan elmondta: az újdonságok pozitívan hatnak a tanulókra, érdeklődésük aktívabb, figyelmük koncentráltabb. A szakképzést végző szaktanárok számára ugyanakkor bővíti a módszertani lehetőségeket. Ezzel hatékonyabbá, gyakorlatiasabbá tehetik az ismeretek feldolgozását.

A most átadott speciális laboratóriumi megoldás egy alapkészülékből és hardver kiegészítőkből áll. Az alaprendszerhez jelenleg 150 féle témában választható tananyag. Ez holisztikus szemléletmóddal feldolgozott hatalmas műszaki tudásanyag magyar nyelven is elérhető. 

A C+D Automatika Kft. a műszaki szakképzés magas színvonalának visszaállításáért felelősséget érző műszeripari vállalkozás, mely már több ízben támogatott szakmai tanulmányi versenyeket értékes tárgynyereményekkel.

 


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085