Megjelent a „Fejezetek az Elektrotechnikából” c. kiadvány

 

LIMITÁLT KIADÁS!

Ár: 5000 Ft

 

A MEE Szakmai és Tudományos Bizottsága 2013. szept. 25-i ülésén elfogadta azt a javaslatot, hogy az SzTB törekedjen a MEE által képviselt villamos szakma és tudományterület népszerűsítésére. Ennek első lépéseként a MEE tagság számára az Elektrotechnika lap hasábjain havi rendszerességgel egy cikksorozatot indítottunk, melyben az elektrotechnika szakma egyes részterületeiről kaphatunk áttekintést. Az egyes témák kifejtésére szakmai konszenzus alapján kértünk fel szakembereket, és igyekeztünk az egyes részterületeket független hangnemben ismertetni, bemutatva azok történetét, jelenlegi állapotát. Áttekintettük a hazai fejlesztést, gyártást, kitekintést adtunk, hol tart a világ, merre megy, illetve, hogy hol tart Magyarország, mi várható… A teljes szakmát több tucat témán keresztül lehet felvázolni.

Örömmel jelenthetjük, hogy megjelent az „Fejezetek az Elektrotechnikából” c. kemény fedelű első kötet, mely az elektrotechnika 15 fejezetét mutatja be. Követtük az energiaáramlás irányát a vezetéken, megszakítókon keresztül a világítási és vasúti vontatási fogyasztókig. A hibákat okozó villámok és az általuk okozott vándorhullámok terjedésének bemutatása után védelmekről és áramütés elleni védelemről is szólunk.

Remélem, hogy kiadványunk hűen dokumentálja e szakma fejlődését, támogatást ad a most dolgozóknak és irányt mutat a szakmai utánpótlásnak.

 

Dr. Kádár Péter, a MEE Szakmai és Tudományos Bizottság elnöke