Kiadványok

A Társaság munkájával kapcsolatos hírek, illetve világítástechnikai témájú szakcikkek a MEE "Elektrotechnika" c. folyóiratában és az annak mellékleteként kiadott programfüzetben jelennek meg, amelyet a Társaság minden tagja díjmentesen megkap.

Ezenkívül 2002 óta folyamatosan megjelentetjük „Fény” hírlevelünket , melyet e-mail címmel rendelkező tagtársainknak elektronikus úton küldünk el. A hírlevél az Interneten is elérhető.

A Társaság kiadásában rendszeresen megjelenik a "Világítástechnikai Évkönyv" c. kiadványunk, amelyet szintén díjmentesen bocsátunk tagjaink rendelkezésére. A könyvsorozatot 1996-ban indítottuk útjára. 2001-ben jelent meg "Világítástechnikai kislexikon" c. kiadványunk, amelynek szócikkeit a szakterületüket legjobban ismerő tagjaink írták.

A kb. 500 világítástechnikai fogalom magyarázatát adó kislexikon a címszavak mellett azok angol és német megnevezését is tartalmazza, így az háromnyelvű szakszótárként is használható. A magyar nyelven sajnálatos módon nem hozzáférhető közvilágítási szabvány használatához a VTT kiadásában magyar nyelvű CD segédlet készült, amely lehetővé teszi a közvilágítás ajánlott jellemzőinek meghatározását.

A naprakész tájékoztatást szolgálja a Társaság nyelvű internetes honlapja a www.vilagitas.org címen.