1893. június 11-én császári és királyi rendelettel Zipernowsky Károlyt, a Ganz és Társa elektromos osztályának akkori igazgatóját az egyetem rendes tanárrá nevezte ki az újonnan létrejövő Elektrotechnika Tanszék élére. Mi ennek a tanszéknek a leszármazottjának tartjuk magunkat.

A 2018-as évben a jogutód Villamos Energetika Tanszék a magyarországi elektrotechnikai oktatás 125 éves fennállását jubileumi rendezvénysorozattal ünnepli, melynek egyik kiemelt eseménye az Alumni találkozó és konferencia. Az esemény 2018. június 8.-án (pénteken) kerül megrendezésre, 12:30-as kezdéssel a BME Egry József utca 18. szám alatti „A” és „ V1" épületeiben.
(A részletes program a http://vet.bme.hu/vet125/esemenynaptar.html oldalon érhető el.)

Az iparági szereplők meghatározói a tanszék életének, és ez igaz fordítva is: a tanszéken végzettek megtalálhatók szinte mindegyik magyarországi és jelentős nemzetközi vállalatnál. Annak érdekében, hogy minél több volt tankörtárssal, kollégával, ismerőssel találkozhassunk, kérem a környezetében dolgozó kollégákat, beosztottakat is értesítse a rendezvényről.

A részvétel ingyenes, azonban regisztráció köteles, amit a http://vet.bme.hu/vet125/regisztracio.html címen lehet megtenni!