Tanulmányi Ösztöndíjprogramot indít a Paks II. Zrt. Az „Atomenergia – A biztos jövő” elnevezésű program célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az energetika, az atomenergia iránt, egyúttal tehetséges, jól képzett szakemberekkel erősítse a Paks II. projekt megvalósításán dolgozó szakembergárdát. A 2019/2020-as tanévben induló programban középiskolások és egyetemisták is pályázhatnak.Időpont: 2019. szeptember 21.
Helyszín: Miskolci Egyetem Körcsarnok
Szervező: Miskolci Egyetem

Bővebb információ: http://www.magyarokamarson.hu/weblap2019/index.phpA Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. október 8-án konferenciát szervez Budapesten "Energiahatékonyság az iparban, Németországban és Magyarországon" címmel.

Bővebb információ és jelentkezés: https://www.ahkungarn.hu/hu/rendezvenyek/oldalnezet/energiahatekonysag-az-iparban-nemetorszagban-es-magyarorszagon-konferencia-es-kooperacios-megbesz/2019-ben is megrendezésre kerül az EON Innovation Days, ahol a fő témát az energia szabaddá tétele adja.

Időpont: 2019. október 9-10.
Helyszín: Essen

Bővebb információ: https://www.eon.com/en/c/innovation-days.htmlA Miskolci Egyetem Elektrotechnikai és Elektronikai Intézete, valamint az Áramlás- és Hőtechnikai Gépek Intézeti Tanszéke Energetikai- és Villamosmérnöki Tudományok Ipar 4.0 "Értékteremtő tudomány" címmel, a Magyar Tudomány Ünnepe 2019. évi rendezvényéhez kapcsolódva, nemzetközi tudományos konferenciát, szakmai napot és workshop-ot szervez a Miskolci Egyetemen.

A konferencia időpontja: 2019. november 7-8. csütörtök-péntek
Helyszíne: Miskolci Egyetem (3515 Miskolc-Egyetemváros)

A konferencia, szakmai nap és workshop célja: lehetőséget teremteni az elektrotechnika, elektronika és energetika, valamint az automatizálás és infokommunikáció területén tevékenykedő műszaki tudományos kutatást folytató egyetemi hallgatók, oktatók és a tudományterületet művelő szakemberek számára az aktuális munkáik, kutatási eredményeik bemutatására, szakmai kérdéseik és felvetéseik megvitatására; mindezzel hozzájárulva az egyetem és az ipar közötti együttműködés szorosabbá fűzésére, megalapozva a mérnökutánpótlás megerősödését.

A konferencián történő részvétel ingyenes, azonban a férőhelyek száma korlátozott. A díjmentesség csak az első 50 jelentkezőt illeti meg!

Bővebb információ...KÖVETKEZŐ HAVI RENDEZVÉNYEINK
HIRDETÉSEK