2018. október 9-én az EMOSZ megrendezi a XX. Jubileumi Villanyszerelő konferenciát.

Időpont: 2018. október 9.
Helyszín: Budapest, Lurdy Konferencia- és rendezvényközpont

Bővebb információ...2018-ban az MTA VEAB új szervező partnerekkel, a Világítástechnikai Társaság és a Magyar Világítástechnikai Alapítvánnyal karöltve szervezi a Lux et Color Vesprimiensis konferenciát, Prof Schanda János tiszteletére Veszprémben 2018. október 11-12-én. Az immáron kétnapos rendezvény során aktuális és érdekes előadásokra számíthatunk a fény- és színtan és a világítástechnika témaköréből. A konferencián a tudományos eredmények mellett a legfrissebb alkalmazástechnikai eredmények előadására is adunk lehetőséget, valamint a világítástechnika területén tevékenykedő cégek is kapnak bemutatkozási lehetőséget. A cégek legújabb szolgáltatásainak és termékeinek bemutatására kiállítási lehetőséget is biztosítunk a konferencia helyszínén.

Időpont: 2018. október 11-12.
Helyszín: Veszprém
Bővebb információ...Az MSZ EN 62366-1:2015 Orvostechnikai eszközök. 1. rész: A jó használhatóságra irányuló tervezés alkalmazása az orvostechnikai eszközökre (IEC 62366-1:2015) magyar nyelvű kiadása és a Használhatóság Világnapja magyar eseményei.

Egy termék használhatósága azt jelenti, hogy a termék meghatározott feltételek mellett ellátja tervezett funkcióit, a terméket a felhasználók eredményesen, hatékonyan, megelégedettséggel működtetik. A jó használhatóság könnyebbé teszi az életet. Ennek elősegítésére rendezik meg minden évben a Használhatóság Világnapját (World Usability Day, röviden WUD).

Időpont: 2018. november 14.
Bővebb információ: http://www.mszt.hu/web/guest/szakmai-forumokAz Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Energiahatékonysági Szakosztálya, az Association of Energy Engineers Magyar Tagozata, és az Energetikai Szakkollégium, további szakmai szervezetek és a szervezőkhöz csatlakozó Budapesti és Pest megyei Mérnöki, valamint a Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamarák közreműködésével, az energiaveszteségfeltárás és az energetikai szakreferensi tevékenységben szerzett tapasztalatok megosztása érdekében, a Virtuális Erőmű Program ismeretterjesztési tevékenységéhez csatlakozva szervezi a „Klímaváltozás – Energiatudatosság – Energiahatékonyság” KLENEN’19 konferenciát.

Időpont: 2019. március 7-8.
Helyszín: Siófok, Hotel Yacht

Bővebb információ és jelentkezés: www.klenen.euA kolozsvári székhelyű Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság (EMT) 2018. október 11-14. között Tusnádfürdőn a Ciucaș Hotelben szervezi meg a XIX. Energetika-Elektrotechnika (ENELKO) Konferenciát.

A konferencia meghirdetése, bővebb információk, jelentkezési lapok, valamint előadás bejelentő lapok a konferencia honlapján:http://enelko.emt.ro/ találhatóak.

Előadók jelentkezését 2018. szeptember 2-ig , résztvevők jelentkezését 2018. szeptember 9-ig várjuk!