A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép, Készülék és Berendezés Szakosztálya az Óbudai
Egyetem MEE szervezetével valamint a BME Villamos Energetika Tanszék, Villamos Gépek és Hajtások Csoporttal együttműködve szakmai napot szervez "Villamos hajtások és az Ipar 4.0" témakörben.

A rendezvény helyszíne: Óbudai Egyetem 1034 Budapest, Bécsi út 94-96.
Időpontja: 2018. május 16.Felhívás előadások megküldésére a 2018. június 5-7. között megrendezésre kerülő 5. Védelmi és Irányítástechnikai Fórumra

A „Védelmes értekezlet” hagyományaira építkező Védelmi és Irányítástechnikai Fórum a 2014. évi első megrendezése óta évről évre folyamatosan növekvő létszámmal várakozásokon felüli népszerűségnek örvend.
Az eseményt 2018-ban is a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (és annak Energetikai Informatika Szakosztálya) szervezi a MAVIR ZRt. OVRAM Relévédelmi Osztály szakmai közreműködésével.
A 2018. évi – immár ötödik alkalommal megrendezendő – Védelmi és Irányítástechnikai Fórum főtámogatója az ABB Mérnöki, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Tervezett szakmai program: látogatás a Mátrai Erőmű 16 MW-os naperőművében.

A rendezvény helyszíne: Residence Ózon Konferencia & Wellness Hotel**** (Mátraháza)
A 0. nap oktatás témája: közismert védelmi funkciók kevéssé ismert működései.

Szakmai blokkok:

  • A védelmek elméletének jelene és jövője
  • Védelmi gyakorlat: esettanulmányok, üzemzavarok tanulságai, szélsőséges időjárás okozta védelmi működések, rendszer helyreállítási próba tapasztalatai
  • Elosztott (akár háztartási méretű) energiatermelés és tárolás védelmi és irányítástechnikai kihívásai
  • Irányítástechnika és felügyeleti eszközök
  • Kiber biztonság
  • Workshop: Digitális alállomások – koncepciók, sajátosságok és alkalmazási példák védelmes szempontból

Várjuk a résztvevők és a kiállítók fenti szakmai blokkokhoz kapcsolódó olyan workshop javaslatait, amelyek alkalmasak szűkebb körben a kiállítók és a felhasználók közötti gyakorlati jellegű információk cseréjére.

A tematikába illő előadás javaslataikat (cím és rövid leírás) 2018. március 31-ig várjuk a vedelmes@mee.hu e-mail címre küldött levelében!Még egy állomás hátra van a Magyar Elektrotechnikai Egyesület már 3. éve megrendezésre kerülő Mi a pálya? műszaki pályaválasztó idei fesztiváljából, de a számok már most magukért beszélnek.

Megtanultunk a diákság nyelvén beszélni és bizony úgy tűnik, nem csak hallanak, de értenek is minket!
3 vloggertől, akik összesen több mint 800.000 követővel rendelkeznek, 250.000-en értesültek az eseményről.
24.185 like-ot sikerült így bezsebelni és 867 komment érkezett, ahol a diákok egymásnak ajánlották mind a budapesti, mind a vidéki eseményeket.Nagy sikerrel zárult a 64. Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás, melyen több, mint 750 fő és 40 kiállító vett részt.
A konferencián kiadott állásfoglalások itt tekinthetők meg:

                                    A rendezvénysorozat célja, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonságos üzemeltetése érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető és felülvizsgáló szakemberek munkáját naprakész információkkal segítse, egyrészt az aktuális szabályozásról, másrészt a legújabb technikai, technológiai megoldásokról, valamint útmutatást adjon a minőségi munkavégzéshez.

A hallgatók nemcsak épületautomatikai rendszerekről, napelemek érintésvédelméről, hatályos tűzvédelmi szabályozásról, túlfeszültség védelemről, hanem a legújabb szerelőtechnikákról, innovatív megoldásokról is első kézből értesülhetnek a gyártóktól és képviseleteiktől.

Új program az INFOSHOW 7. évadjában!

  • INFOSHOW WORSKHOP - Ismerd meg, próbáld ki és nyerj!
  • Mi bemutatjuk, Ön rögtön kipróbálhatja a szerelési megoldást!
  • Legyen a „Nap szerelője” és vigye haza az ezért járó értékes ajándékot!

Bővebb információ és jelentkezés: www.infoshow.huA MEE VHTSZÜ Szakosztálya 2017. május 11-én, 2007 óta immár 8. alkalommal, az alábbi címmel tartott munkavédelmi szakmai napot: „Tanuljunk egymástól (is)!” - egy innovatív együttműködés lehetőségei és eredményei a munkabiztonsági kultúra fejlesztése érdekében

A 2016. év elejétől a hazai elosztó hálózati engedélyes cégek és néhány hálózatszerelő vállalkozás új típusú együttműködést indított. Ennek célja a munkavédelmi területen az egyes cégeknél felhalmozott tudás, tapasztalat és ismeret kölcsönös, rendszeres és rendszerezett  megosztása a biztonsági kultúra fejlesztése érdekében.A rendezvény helyszíne: Sümeg, Hotel Kapitány ****
Időpontja: 2017. május 30 - június 1. - A jelentkezési határidő lejárt!

A nagy hagyományokra visszatekintő „Védelmes értekezlet” 2014. évi újbóli megrendezése óta várakozásokon felüli népszerűségnek örvend, folyamatosan növekvő létszámmal évről évre.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a MAVIR ZRt. OVRAM Relévédelmi Osztály közreműködésével szervezi az eseményt 2017-ben is. A program szakmai összeállításában az érintett szakemberek bevonása mellett a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Energetikai Informatika Szakosztálya vállal meghatározó szerepet.Modern életünket alapjaiban határozza meg az elektromosság; természetesnek vesszük a minket körülvevő világ fényeit, ismerősként fogadjuk a mellettünk elrobogó villamosokat, az évtizedek alatt pedig megtanultuk, hogy ha áram van, akkor minden van. Nem élhettük meg a kort, amikor a villamosság átalakította az emberek mindennapjait, amikor egy világ csodálta a magyar szakemberek élvonalbeli alkotásait. Hol gyúltak ki először az ívlámpák? Miért látogatott Edison Budapestre? Honnét jelentkezett a Telefonhírmondó? Megszámlálhatatlan technika- és kultúrtörténeti emlék mellett haladunk el nap mint nap.

Sétánk során megismerhetjük Budapest belvárosát, mely ma is őrzi a méltán híres elektrotechnikai ipar emlékeit. Megemlékezünk az aranykor meghatározó alakjairól, felidézzük letűnt korok történeteit, miközben végighaladunk az 1893-tól kezdve kiépített vezetékek nyomvonalán – az áram útján.Ide kattintva interaktív formában megtekintheti a korábban megrendezett Vándorgyűlés konferenciák helyszíneit.

Amennyiben bármiféle kiegészítő információval rendelkezik a korábbi Vándorgyűlésekkel kapcsolatban, kérjük küldje el nekünk az online@mee.hu címre.Ide kattintva interaktív formában megtekintheti a korábban megrendezett Országos Elnök- Titkári Tanácskozások helyszíneit.

Amennyiben bármiféle kiegészítő információval rendelkezik a korábbi Országos Elnök- Titkári Tanácskozásokról, kérjük küldje el nekünk az online@mee.hu címre.KÖVETKEZŐ HAVI RENDEZVÉNYEINK
HIRDETÉSEK