Az aktuális számból

A szeptemberi előszót Béres József, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Elnöke írta.

Kedves Olvasó!

65. Vándorgyűlés – Visegrád Úton a tiszta energia felé A 65. MEE Vándorgyűlés fő témája az Úton a tiszta energia felé. Sok beszélgetésben, vitában vettem részt személyesen, amelyek egyik kulcstémája a tiszta energia kérdése volt. A téma megközelítése és megítélése a szakemberek körében erősen eltérő és vitatott. A viták alapján vallom, hogy a téma megközelítése és feldolgozása akkor lehet igazán sikeres, ha sikerül azt komplexen, a szakmai, gazdasági és társadalmi hatások mérlegelésével bemutatni, végiggondolni. Az EU Okos és Tiszta Energia csomagja megfogalmazza az európai energiastratégia egyik fontos célkitűzését: Tiszta energiát minden európai polgárnak! 

A kezdeményezéscsomag három alapvető célja: 

  • az energiahatékonyság növelése;
  • a megújuló energiaforrások területén az EU globális vezető szerepének elérése úgy, hogy a leginnovatívabb technológiákat részesítenék támogatásban;
  • méltányosság biztosítása a fogyasztók számára, azaz a tiszta energiára való áttérésnek méltányosnak kell lennie azon ágazatok és régiók, és a kiszolgáltatott helyzetű társadalmi csoportok számára, amelyekre hatást gyakorol.

 

 

Tovább a teljes előszó elolvasásához >>>

Tovább az Elektrotechnika letöltéséhez >>>