A munkabizottság 1953-ban alakult Timár László vezetésével „Mezőgazdaság Villamosítása MUBI” néven,a villamosítással és a villamos energia mezőgazdasági felhasználásával kapcsolatos kérdések társadalmi sokoldalú megvitatására.

 

Később előtérbe került a gazdaságos és intenzív energiafelhasználás és 1974-ben a MUBI megváltoztatta nevét a jelenlegire. A megújuló energiaforrások felhasználásának egyre fontosabbá válásával , amelyek segítségével a mezőgazdasági üzemek enegiafogyasztókból energiatermelőkké is válhatnak, a MUBI profilja ezen terület felé tolódott el, és 15 éve a havonkénti MUBI üléseken mindig egy-egy megújuló energiaforrás felhasználásának jelenlegi helyzetét vitatjuk meg az illető szakterület valamely kiváló képviselőjének ismertetése után.

A MUBI 2013-ban tartotta 600. jubiláris ülését.

 
Szomorúan tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Sibalszky Zoltán, a Villamosság és Energia a Mezőgazdaságban Munkaibzottság elnöke, gyémántdiplomás elektro-gépészmérnök, egyetemi docens a Francia Köztársaság Mezőgazdasági Érdemrendje és számos egyéb hazai és külföldi kitüntetés birtokosa 2014. augusztus 14-én 88 éves korában elhunyt.

 

A gyászejelentést megtekintheti itt.A Magyar Elektrotechnikai Egyesület „Villamosság a Mezőgazdaságban” Munkabizottsága a mezőgazdaság villamosításával foglalkozó társadalmi szervek közül az elsők között alakult meg 1953-ban. Így most érkezett el ahhoz,hogy—havonta ülésezvén—megünnepelhesse 600. ülését.

 A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) "Villamosság és Energia a Mezıgazdaságban" Munkabizottság ülésein elhangzott előadásokat letöltheti itt.