HÍREK | ÉRDEKESSÉGEK

A tartalomból:

 • Utánpótlás nevelés
 • A szakmunkásképzéstől az egyetemi padokig
 • A MEE mentorprogramja
 • Átalakuló szakképzés
 • Pályaválasztás
 • Utánpótlás nevelés – megvalósítási körkép

 

Az aktuális számról bővebben itt olvashat.

Elindult a jelentkezés a 63. Vándorgyűlés konferencia és kiállításra!

Idén 63. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye.

Időpont: 2016. szeptember 14-16.
Helyszín: Szeged - Hunguest Hotel Forrás****
A Vándorgyűlés mottója: Innovatív utakon 
Fő témája: Innováció és trendek az elektrotechnikában

Kedvezményes jelentkezési határidő: 2016. július 11.

...Bővebben

Technikatörténeti kirándulásokat szervez a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum Budapest belvárosában. A Kazinczy utcai egyedülálló intézménytől indulva ismerkedhetünk meg, az elektromosság használatának hőskorát idéző és egyszersmind a magyar tudomány és mérnöki teljesítménynek is emléket állító értékeket.

Következő időpontok:

 • 2016. május 28. 10:00
 • 2016. június 4. 10:00
 • 2016. június 7. 9:00
 • 2016. június 25. 17:00 - Múzeumok Éjszakája
 • 2016. június 25. 19:00 - Múzeumok Éjszakája 
...Bővebben

A Világítástechnikai Társaság idén rendezi 47. Közvilágítási ankétját.

Időpont: 2016. május 26-27.
Helyszín: Kaposvár, Hotel Kapos (Ady Endre u. 2.)
A rendezvény programja megtekinthető itt.

Bővebb információ és jelentkezés a vilagitas.org oldalon!

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Elektrotechnikai Alapítványa az erősáramú elektrotechnika területén diplomatervet, szakdolgozatot készítő MSc mesterszakos és BSC alapszakos hallgatók számára pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy ösztönözze olyan színvonalas diplomatervek, szakdolgozatok készítését, melyek a műszaki fejlődést, a racionális energia felhasználást mozdítják elő, továbbá a körülírt megoldások az iparban, az infrastruktúrában, a gazdaság különböző területein bevezethetőnek tűnnek, a gyakorlatban megvalósíthatók.

...Bővebben

Az ismeretfelújító képzés a jelenleg hatályban lévő jogszabályok, szabványok előírásaira fókuszál, elméleti és gyakorlati útmutatót adva a szakemberek részére ezek, valamint a korszerű mérőműszerek használatához.

Helyszín és időpont:

 • Budapest - 2016. június 8-9. és 17.
...Bővebben

2016 májusában megjelenik az „Erősáramú berendezések felülvizsgálóinak kézikönyve” új, átdolgozott kiadása!

A közelmúltban bekövetkezett nagyon sok és lényeges jogszabály és szabványváltozás – pl. az európai létesítési és termékszabványok érvénybeléptetése majd azok változásai – ismét szükségessé tették az EBF jegyzet átdolgozását. A neves szakérők bevonásával végzett előkészítő munkák után 2016 májusában jelenik meg a jegyzet új szerkesztésben, átdolgozott és korszerűsített tartalommal.

A könyv három részből áll: az  első rész tartalmazza a felülvizsgálói munkához alapvetően szükséges műszaki, szakmai ismereteket, a második rész tájékoztatást ad a kapcsolódó ismeretekről - a méréstechnikai tájékoztató után az erősáramú villamos berendezések felülvizsgálata és ellenőrzési feladatait tisztázza. A harmadik rész tudáspróba: szokásos módon összefoglaló ellenőrző és tesztkérdések egészítik ki a jegyzetet, ezekre válaszolva ellenőrizhetjük az elsajátított ismereteinket.

...Bővebben

Csaknem 40 középiskolából 81 diák jelentkezett a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum által meghirdetett “Működj!” című pályázatra. A pályázat elsődleges célja, hogy az elektrotechnikai, elektronikai, informatikai iparág szereplőinek figyelmét felhívja a kreatív, gyakorlati gondolkodású középiskolásokra. 

...Bővebben

Ismét Ifjúsági Találkozó a MEE Mechwart András Ifjúsági Társaság szervezésében!
A Mechwart András Ifjúsági Társaság céljául tűzte ki, hogy a szakma fiatal kutatói, művelői között minél hamarabb elmélyítse a szakmai, baráti kapcsolatokat. Ennek elősegítésére, 2016. szeptember 13-án megrendezi szakmai konferenciáját fiatalok számára. 

...Bővebben

Első alkalommal hirdettük meg a felülvizsgálóknak szóló ismeretfelújító képzésünket vidéki helyszínen, mely nagy érdeklődésre tartott számot.

Kaposváron 22 fő részvételével április 20-22-én zajlott az oktatás, mely a jelenleg hatályban lévő jogszabályok, szabványok előírásaira fókuszál, elméleti és gyakorlati útmutatót adva a szakemberek részére ezek, valamint a korszerű mérőműszerek használatához. A résztvevők igen nagy aktivitással vettek részt mindhárom napon, az oktatáson elhangzottakkal, valamint a mindennapi gyakorlat kapcsán felmerült kérdéseikre oktatóinktól kaphattak választ.

...Bővebben

Mutasd meg, hogy céltudatos MŰSZAKI vagy! A lényeg, hogy amit elképzeltél, az MŰKÖDJön a valóságban!

A pályázat célja:

Az elektrotechnika, elektronika és informatika szakterület meghatározó cégeinek figyelmét felhívja önálló, kreatív, gyakorlati gondolkodású középiskolásokra.
Minden pályázó, aki az ötletét megvalósította lehetőséget nyer, hogy felkerüljön egy olyan ajánlási felületre, ahol a cégek vezetői megismerhetik Őket a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) ajánlásával.

...Bővebben

Egy az elektronikai és elektrotechnikai szakképzésben használható, speciális laboratóriumi oktatórendszert adományozott a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrumnak a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a C+D Automatika Kft.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület kiemelten fontos feladatának tekinti a műszaki pályák szakember utánpótlásának támogatását. A szervezet több olyan kampányt is indított az elmúlt években, amelyek egyrészt a pályaválasztás előtt álló általános iskolások körében igyekszik népszerűsíteni ezt a területet, másrészt erősítheti a kapcsolatot a magyarországi elektronikai, elektrotechnikai ipar és a leendő szakemberek között.

...Bővebben

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos alállomás kezelő (OKJ 35 522 11) képzést szervez.
A képzési programban meghatározott tananyag célja, hogy a Villamos alállomás kezelő feladatok végzése során szükséges munkafeladatok végrehajtásához biztosítson felkészülést az üzemeltető szakembereknek. Ez a cél a képzési programban meghatározott ismeretek elsajátíttatásán keresztül valósítható meg.

 

 

Időpont és helyszín: 

 • 2016. október - Budapest
 • 2016. május - Gyöngyös
...Bővebben

A Mentorprogram keretén belül tavaly elindítottuk a Diplomaterv és Szakdolgozat témaajánló felületet. Célunk az, hogy a végzős hallgatók olyan feladatokkal foglalkozzanak, amelyekre aktuális, gyakorlati igény van. 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület szakmai és területi szervezeteinek segítségével különböző régiókhoz illetve szakterületekhez tartozó diplomamunka és szakdolgozat témákat gyűjtött össze. A felsorolt témák olyanok, amelyekre az elektrotechnikai ipar meghatározó cégeinek szüksége van. Minden témához biztosítunk olyan Mentort, aki példamutató szakmai és emberi képességekkel rendelkezik és vállalja, hogy segíti a fiatalok pályaválasztását, gyakorlati és elméleti tapasztalatainak tágítását.

...Bővebben

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos hálózat kezelő (OKJ 35 522 14) képzést szervez.
A képzési programban meghatározott tananyag célja, hogy a villamos hálózat kezelő feladatok végzése során szükséges munkafeladatok végrehajtásához biztosítson felkészülést a hálózat üzemeltetőknek. Ez a cél a képzési programban meghatározott ismeretek elsajátíttatásán keresztül valósítható meg.

Időpont: 2016. április 19.
Helyszín: Budapest

...Bővebben

A rendezvény helyszíne: Velence Resort & SPA ****
Időpontja: 2016. június 1-2.

A jelentkezési határidő lejárt!

A nagy hagyományokra visszatekintő „Védelmes értekezlet” 2014-ben és 2015-ben újra megrendezésre került, mindkét alkalommal várakozásokon felüli sikerrel.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület a MAVIR ZRt. OVRAM Relévédelmi Osztály közreműködésével szervezi az eseményt 2016-ban is. A program szakmai összeállításában az érintett szakemberek bevonása mellett a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Energetikai Informatika Szakosztálya vállal meghatározó szerepet.

...Bővebben

Lehet-e jobb alkalom az iparág kiemelkedő képviselői, baráti társaságok, családtagok találkozására és új szimpatizánsok megismerésére, mint Egyesületünk éves bálja?

Évről évre többen, vidámabban és fesztelenebb hangulatban töltjük azt a bizonyos szombat estét. Idén már 23. alkalommal, február 13.-án, több mint százharmincan jöttünk össze a Danubius Hotel Flamenco báltermében, hogy „családias” hangulatban mulassuk át az éjszakát. A tréfákkal, meglepetésekkel és  közös tánctanulással, nyereményesővel teli alkalom képes beszámolóját fogadják szeretettel.

...Bővebben

Prof. Dr. Aszódi Attila Paks II. beruházásért felelős kormánybiztos január 21-én előadást tartott a Paks II. beruházás gazdasági kérdéseiről. Az előadásban elhangzottakkal kapcsolatban várták a szakmai szervezetek véleményét. Itt olvasható a Magyar Elektrotechnikai Egyesület észrevétele az EB. "Állami támogatás - Magyarország SA.38454 (2015/C) (ex 2015/N) A Paksi Atomerőműnek nyújtott lehetséges támogatás" dokumentumában foglaltakkal kapcsolatban.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület az SZJA 1%-ból befolyó támogatásokat szakközépiskolák gyakorlati képzésének fejlesztésére fordítja.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Mentor programja kapcsán több szakközépiskolával épített ki szoros együttműködést. A legtöbb iskolának nehézséget jelent, hogy a diákok gyakorlati képzését korszerű eszközökkel valósítsa meg. Elhatároztuk, hogy az SZJA 1% felajánlásokból ezeket az iskolákat fogjuk támogatni. Segítjük Őket olyan környezet megteremtésében, amelyben a diákok naprakészen sajátíthatják el a „mesterfogásokat”.

...Bővebben

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Villamos Gép- Készülék és Berendezés szakosztálya a VEIKI üzemi szervezettel és a Diagnostics Kft-vel együttműködve szakmai napot szervez „Villamos kábelek és vezetékek” témakörben.

Időpont: 2016 április 26., 9:30-17:00
Helyszín: VEIKI-VNL  Villamos nagylaboratóriumok Kft,  Budapest Vasgolyó u.2-4.

...Bővebben

Megjelent a Villámvédelem III. rész!

Megjelent legújabb villámvédelemi jegyzetünk! Az új, Villámvédelem III. (2014.) c. könyv az ezt megelőzően kiadott Villámvédelem 2007 és Villámvédelem 2009 c. könyvek kiadása óta bekövetkezett változásokat taglalja három külön fejezetben. Az előző jegyzetekben foglaltakat érintő változásokkal az I. és II. fejezet, a 2009. utáni, villámvédelmet érintő változásokkal pedig a III. fejezet foglalkozik részletesen.

 

Szerkesztette:
Dr. Fodor István és Dr. Szedenik Norbert

Ára: 3500 Ft

...Bővebben

Több száz középiskolásnak engedett bepillantást a MAVIR Zrt. az elektrotechnikus szakma rejtelmeibe a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közösen szervezett iskolaprogramjának keretében, mely a november végi döntővel zárult. Az átviteli üzemeltetés megismertetését célzó sorozatban a szentesi Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola tanulói győzedelmeskedtek.

...Bővebben

Egyesületünk életének háromévente ismétlődő és kiemelt fontosságú feladata a tisztújítás. Nekünk, az Egyesület választott tisztségviselőinek kötelességünk tisztújítás előkészítése, a lebonyolítás tisztaságának biztosítása.

A 2015 évi küldöttgyűlés alapszabályunknak megfelelően Jelölő Bizottságot választott, amelynek feladata a 2016. évi tisztújítás előkészítése, jelöltek állítása. A Bizottság 2015. augusztus 4-én megtartotta alakuló ülését és megkezdte munkáját.

...Bővebben

Tűzvédelmi Szakvizsga indul „Erősáramú berendezések felülvizsgálója” képesítéssel rendelkezők részére.

A tanfolyam tervezett időpontja:  2016. március 25.
Helyszíne: 1075 Budapest, Madách Imre út 5.
A képzés költsége: 18.900.- Ft/fő összeg vizsgadíjjal együtt. (MEE tagoknak 10% kedvezmény)
Jelentkezési határidő: 2016. március 11.

...Bővebben

Október 20-án 17 órakor ideiglenesen bezártuk a „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál bokszutcáit.

A rendezvényre összesen 119 iskolából több, mint 2000 gyerek látogatott el (több, mint 1200 középiskolás több Szakképzési Centrum 15 iskolájából és közel 800 pályaválasztó általános iskolás és gimnazista 104 iskolából). Nagy öröm számunkra, hogy 33 vidéki iskolából is felkeresték a fesztivált, amelyen közel 30 kiállító mutatta be a gyerekeknek, hogy ha a műszaki pályát választják milyen feladatok várnak rájuk, milyen élményekben lehet részük. A rendezvény házigazdája Szujó Zoltán folyamatosan gondoskodott a pörgős, érdekfeszítő jó hangulatról.

A kiállításon és a párhuzamos oktatási konferencián közvetlenebbé és mélyebbé vált a kapcsolat a kiállító cégek és szakközép iskolák között. Nyílt párbeszéd alakult ki, amelyre nagyon nagy szükség van a megfelelő utánpótlás nevelés érdekében. Az oktatási konferencián elhangzott előadások diáit letöltheti itt.

...Bővebben

A 2015-2016 roadshow témája:
Villamos felülvizsgálatok - Épületek villamos berendezéseinek biztonsága

A rendezvénysorozat célul tűzte ki, hogy az épületek villamos berendezéseinek biztonsága érdekében a tervező, kivitelező, üzemeltető, felülvizsgáló szakemberek mindennapi munkáját segítse, útmutatást adjon a felelősségteljes minőségi munkavégzéshez, naprakész információt nyújtson a vonatkozó jogszabályokról, szabványokról.

Ebben az évadban 9 helyszínen 7 cég, név szerint a C+D Automatika Kft., a DEHN+SÖHNE GmbH.+Co. KG, az Eaton Industries Kft., az ELMON Hungária Kft., a Hensel Hungária Villamossági Kft., OBO Bettermann Kft. és a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. csatlakozott az ötletgazda WAGO Hungária Kft. és a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és Elektromos Magánvállalkozók Országos Szövetségéhez, hogy előadásukkal lebilincseljék az érdeklődő közönséget. A résztvevők az előadások szüneteiben kiállítás keretein belül ismerkedhetnek meg a megjelenő cégek termék és megoldás kínálatával.

...Bővebben

Nagy sikerrel zárult a 62. Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás, amely 3 napon keresztül tartó közel 170 cégtől regisztrált 760 résztvevővel, közel 100 előadással és 35 kiállító céggel büszkélkedhet.

A konferencia zárónyilatkozata szerint a megfelelő minőségű és biztonságú hálózatok építéséhez, üzemeltetéséhez jól képzett szakemberekre - mérnökökre és villanyszerelőkre van szükség. Ennek érdekében elkerülhetetlen átalakítások szükségesek a szak-, és egyetemi képzés rendszerében, módszertanában.
A zárónyilatkozat alább teljes terjedelemben megtekinthető.

 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület célzott munkabizottságot (MB) állított fel, amelynek célja, a döntéshozók támogatása a hazai e-mobility töltőoszlop elterjesztésnek érdekében. A munkabizottság a hazai elosztó és közvilágítási hálózatok szakértőiből, üzemeltetőiből valamint a Jedlik Ányos Klaszterből, mint az egyik hazai e-mobilitás szakmai érdekképviseletéből áll.

A MEE hagyományaihoz híven 2015-ben is meghirdette szakdolgozat és diplomaterv pályázatát. A pályázatra összesen 26 pályamunka érkezett be. A bizottság tagjai a dolgozatokat áttekintették és az alábbiak szerint meghozták döntésüket.

...Bővebben

Modern életünket alapjaiban határozza meg az elektromosság; természetesnek vesszük a minket körülvevő világ fényeit, ismerősként fogadjuk a mellettünk elrobogó villamosokat, az évtizedek alatt pedig megtanultuk, hogy ha áram van, akkor minden van. Nem élhettük meg a kort, amikor a villamosság átalakította az emberek mindennapjait, amikor egy világ csodálta a magyar szakemberek élvonalbeli alkotásait. Hol gyúltak ki először az ívlámpák? Miért látogatott Edison Budapestre? Honnét jelentkezett a Telefonhírmondó? Megszámlálhatatlan technika- és kultúrtörténeti emlék mellett haladunk el nap mint nap.

Sétánk során megismerhetjük Budapest belvárosát, mely ma is őrzi a méltán híres elektrotechnikai ipar emlékeit. Megemlékezünk az aranykor meghatározó alakjairól, felidézzük letűnt korok történeteit, miközben végighaladunk az 1893-tól kezdve kiépített vezetékek nyomvonalán – az áram útján.

...Bővebben

Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétáinkon. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum által indított "Séta az áram útján" elnevezésű program eddigi legsikeresebb napját bonyolítottuk le június 20-án, mindkét turnusnál elérve a maximális létszámot.

A résztvevő fiatalok és felnőttek fogadtatása biztató és támogató volt a jövőre nézve is. Terveink szerint a sétákat a nyár végétől rendszeressé tesszük, hogy senki ne maradjon le erről a város szívében zajló technikatörténeti kirándulásról.

...Bővebben

Tájékoztatás a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet hatályba lépéséről és az abban foglalt kötelezettségekről.

...Bővebben

A zivatarszezon kezdetével ismét nagyobb figyelmet fordítunk a villámcsapások által okozott közvetlen és közvetett károkra. A káresemények gyakoriságának növekedése kisebb részben az időjárás, nagyobb részben az építési technológiák változásával és a műszaki berendezések sebezhetőségével, fokozódó túlfeszültség érzékenységével hozható összefüggésbe. Mit tehetünk, hogyan védhetjük meg vagyontárgyainkat, berendezéseinket?

...Bővebben

Garai János 2015. június 5-én, az Építők Napja alkalmával rendezett központi ünnepségen  Miniszteri Elismerő Oklevelet vett át, kiemelkedően eredményes szakmai tevékenysége elismeréséül. A díjat Dr. Lenner Áron Márk (NGM belgazdaságért felelős helyettes államtitkár) adta át.

 

 

...Bővebben

Almási Sándornak 2015. május 29-én Dr. Lenner Áron Márk NGM belgazdaságért felelős helyettes államtitkár Eötvös Loránd Elismerő Oklevelet adott át. A díj az ipar, a szabványosítás, a mérésügy, a minőségügy, vagy a műszaki biztonsági és piacfelügyelet érdekében végzett kimagasló tevékenység, vagy életmű elismeréséért adományozható.

...Bővebben

Egyesületünk is támogatta a Szakma Sztár Fesztivált, ahol az elektronikai technikus-, az erősáramú elektrotechnikus- és a villanyszerelő szakma legjobb tanulói is összemérték tudásukat. Nem csak a szakmunkás- illetve technikusvizsga követelményeit teljesítették sokan a versenyen elért eredményükkel, hanem értékes ajándékokban részesültek a patronáló cégek képviselőitől. Egyesületünk szakkönyvekkel és egy éves egyesületi tagsággal jutalmazta a döntősöket.

...Bővebben

Energiát fektetünk a jövődbe!

A MEE kiemelt különdíjat ajánlott fel a XXXII. OTDK elektrotechnika, villamos energetika tagozatok résztvevői közül 3 pályamunka szerzőjének, melyeket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Orlay Imre a MEE mentor program vezetője adtak át március 27-én a Millenáris Teátrumban megrendezett záró ünnepségen. Mindhárman részvételi és előadási lehetőséget kaptak a MEE 62. Vándorgyűlés, Konferencia és Kiállítás rendezvényén, amely idén Siófokon szeptember 16–18 között kerül megrendezésre. 

...Bővebben

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Érintésvédelmi Munkabizottsága minden ülésén foglalkozik olyan kérdések megválaszolásával, amelyeket a munkabizottság tagjai közvetlenül, vagy közvetett úton tapasztalnak ezen a szakterületen.

A Munkabizottság vezetősége úgy határozott, hogy a Villanyszerelők lapjának 2014. 09. számában megjelent „Navigálás a változó előírások tengerében XXII. Evickélés a jogszabályok örvényeiben II.” című cikkét szakmailag véleményezi. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Érintésvédelmi Munkabizottságának határozott célkitűzése a szakmai színvonal magas szintű képviselete.

A cikk szakmai véleményezését megtekintheti itt.

61. alkalommal került megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás nevű rendezvénye: 2014. szeptember 10-12. között. Idén Kelet-Magyarország „fővárosa”, Debrecen és a Kölcsey Központ adott otthont Vándorgyűlésünknek, mely a villamos ipar legnagyobb éves seregszemléje, legjelentősebb hazai eseménye. Hasonlóan a korábbi évekhez, az idei konferenciát is nagy érdeklődés követte. A szakmai rendezvény több mint 700 résztvevője és az iparág közel 100 neves szereplőjének előadásai - melyeknek fő fókuszába a villamos energia rendszerben lévő igények és lehetőségek új egyensúlyi helyzetének megteremtése került - olyan dolgokra mutattak rá, amelyek alapján a MEE többek között javasolja a Nemzeti Energiastratégia felülvizsgálatát. A Konferencián kialakított állásfoglalást itt olvashatja.

 

Az elhangzott előadásokat megtekintheti itt.

Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából állami kitüntetéseket és elismeréseket adott át Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter - Áder János köztársasági elnök megbízásából -  Budapesten.

 

...Bővebben

Ismét beköszöntött a viharszezon! Leginkább a május elejétől augusztus végéig terjedő időszakban kell számolni azzal, hogy az épületeket, építményeket a villámcsapás, a villamos és elektronikus készülékeket pedig a villámcsapás hatásaként fellépő túlfeszültség-impulzus károsíthatja vagy megsemmisítheti.

...Bővebben

Kovács András Zoltán és Szabó Rudolf kapta idén az Eötvös Loránd Elismerő Okleveleket, amelyeket Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiaci és képzési államtitkára adott át csütörtökön Budapesten.

...Bővebben

VILLAMOS ALAPISMERETEK MINDENKINEK, hogy értsük is, amiről beszélünk!
 

A képzés után a villamos végzettséget nem feltétlen igénylő szakterületen dolgozó munkatársak (marketing, kommunikáció, ügyfélszolgálat, asszisztens…) is tisztában lesznek a villamos alapfogalmakkal, amely segíti minden cég hiteles szakmai képviseletét.

HELYSZÍN: 1075 Budapest, Madách Imre út 5.

...Bővebben

A Küldött Közgyűlés 2013. május 31-én tartott Tisztújító Küldöttközgyűlésén elfogadott határozatával, a tagdíjak kérdésével foglalkozó külön bizottságok vizsgálatai, valamint a régiók visszajelzései alapján 2014. január 1-től az alábbi tagdíjakat határozta meg:

 • Munkavállalók: 5000 Ft/év
 • Diákok és nyugdíjas tagok: 1500 Ft/év
 • 70 év feletti nyugdíjasok, munkanélküliek, GYED-en, illetve gyes-en lévők (regisztrációs tagdíj) min. 600 Ft/év, vagy ennél magasabb, önként vállalt összeg

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és a Szlovák Köztársaság Elektrotechnikai Szövetsége EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST írt alá 2013. július 2-án a Parlamentben.

Előzmény: 2013. június 13-án a Szlovák Köztársaság Elektrotechnikai Szövetségének (ZEP SR) közgyűlésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) is meghívást kapott. Az egyesületet a MEE Elnökének meghatalmazása alapján Günthner Attila képviselte, aki bemutató előadást tartott Egyesületünk tevékenységeiről.  

...Bővebben
FŐ TÁMOGATÓINK
HIRDETÉSEK