Üdvözöljük a #MEEnet oldalán!

Üdvözöljük a #MEEnet oldalán!

120 éve hagyomány az innováció

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 120 éves fennállása óta a megbízható villamosenergia-ellátás és -felhasználás színvonalának emelése és hatékonyságának javítása érdekében tevékenykedik, mindeközben pedig a folyamatos megújulás és fejlődés mellett kötelezte el magát.

Legújabb törekvésünk, hogy lépést tartva az online világgal, könnyen hozzáférhető, a hatékony kommunikációt lehetővé tevő digitális felületet nyújtsunk mindazon szereplőknek, akik valamilyen formában részt vesznek a villamosenergia-ipar működésében, hagyományainak és értékeinek ápolásában, valamint gyakorlati fejlesztésében.

 

Szakmai párbeszédre fel: előre a digitális úton

#MEEnet platformot azért hoztuk létre, hogy lehetőséget adjunk az iparág szereplőinek az interaktív kommunikációra, legyen szó tudásmegosztásról, szakmai kapcsolatépítésről vagy tudományos érdekképviseletről.

#MEEnet felületén megosztásra kerülnek a fizikailag vagy online módon megvalósuló rendezvényeink keretében elhangzott előadások és további anyagok. Ugyanitt az előadók és a résztvevők számára esetenként lehetőséget nyújtunk az egyes témák további megvitatására, szakmai eszmecserére is, hogy Egyesületünk ebben a formában is valódi motorja lehessen a hazai villamosenergia-iparnak.

 

 

 

 


 

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület évente megrendezésre kerülő három rendezvénye és a hozzá tartozó szakmai tudásanyag az idei évben részben vagy egészében az online térbe költözik. Terveink szerint az online megjelenéseket, digitális formát később is megőrizzük, ezzel több platformon is találkozóhelyet biztosítva a szakmának. Eseményeinkről az alábbiakban tájékozódhat.

 

ESEMÉNYEINK

#MEEnet #InfoShowLIVE

A villamosenergia-ipar fontos szereplői a villanyszerelők, akik számára a Magyar Elektrotechnikai Egyesület évek óta külön rendezvényt szervez INFOSHOW néven.

A kialakult járványhelyzet miatt ebben az évben online rendezvény indít, #MEEnet #InfoShowLIVE címmel.

Előadások, workshopok és kiállítók részvétele biztosítja, hogy a szakemberek naprakész információkat kapjanak a modern, biztonságos villanyszerelésről. Emellett megismerhetik a legfrissebb előírásokat, technológiai megoldásokat és trendeket, valamint érdemi szakmai konzultációt folytathatnak az új megoldásokat kínáló cégek szakértőivel.

Három napon át online előadásokkal, workshop bemutatókkal, élő stúdióbeszélgetésekkel, konzultációs lehetőséggel tesszük lehetővé, hogy a villamosenergia-iparban fontos szakmai tudás elérhetővé váljon minden érdeklődő érintett számára. 

 

ÉRDEKLŐDŐK SZÁMÁRA

2021. május 11, 12 és 13-án mindhárom nap 13-tól 16 óráig 3-4 témában vehetnek részt az érdeklődő szakemberek online szakmai előadásokon, workshop bemutatókon, amelyek közben élő stúdióbeszélgetés is lesz a téma szakértőivel és lehetőség nyílik a chatszoba segítségével közvetlen eszmecserére is.

A résztvevő cégek a 9 korábbi INFOSHOW sorozaton megismertek, így a DEHN, C+D, OBO, HENSEL, WAGO, BEG, MAXICONT, FINDER, SONEPAR már biztosan ott lesz, de még várhatóan tovább bővül a lista.

A részvétel ingyenes, de a megszokott módon előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció során megadott e-mail címre küldjük az adott napra érvényes bekapcsolódáshoz szükséges címet.

Várjuk az érdeklődő szakemberek jelentkezését!

 #MEEnet - A tiszta, okos, megfizethető energiáért!

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezi az ország legnagyobb elektrotechnikai seregszemléjét, a tiszta, okos és megfizethető energia témakörét körbejáró idei Vándorgyűlést, mely a villamosenergia-ipar legfőbb szereplőit köti össze színvonalas szakmai programokon keresztül. Ma már több mint 800 fő részvételével, évente kerül megrendezésre az esemény, ahol többek között villamosenergetikai-energiapolitikai kérdések, az energiaszektorban zajló digitalizáció vagy a lakossági energiafogyasztással kapcsolatos edukációja is szerepel témaként. A többnapos konferencián,  plenáris üléseken, szekciókban ismertetik az előadókaz iparágat érintő aktualitásokat. A Vándorgyűlés fizikai valójában az idei évben elmaradt, de az ahhoz készült anyagokat beleértve a kerekasztal beszélgetést is itt mutatjuk be az érdeklődőknek.

 

ÉRDEKLŐDŐK SZÁMÁRA

Az előadások az alábbi időpontokban kerültek közzétételre Microsoft Teams keretein belül:

 • MAIT Találkozó: 2020. szeptember 15. kedd 09:00-15:00
 • Plenáris előadások: 2020. szeptember 29. kedd 09:00-12:00 (I. rész)
 • Plenáris előadások: 2020. szeptember 30. szerda 09:00-12:00 (II. rész)
 • Szekcióelőadások:
  • A1 Szekció - Energetikai kiberbiztonság - 2020. november 02. hétfő 14:00-15:30
   Szekcióvezető: Dr. Danyek Miklós
  • A2 Szekció - Hálózat fejlesztés és rugalmasság - 2020. november 05. csütörtök 14:00-15:30
   Szekcióvezető: Haddad Richárd
  • A3 Szekció - Megújuló energiatermelé - 2020. november 10. kedd 14:00-15:10
   Szekcióvezető: Tóth Zoltán
  • A4 Szekció - Digitalizáció és informatika a hálózaton és az e-mobilitás szolgáltatásban - 2020. november 12. csütörtök 14:00-15:10
   Szekcióvezető: Bessenyei Tamás
  • A5 szekció - Nemzetközi együttműködési lehetőségek - 2020. november 24. kedd 14:00-15:30
   Szekcióvezető: Táczi István
  • A6 Szekció - Biztonságos és hatékony munkavégzés - 2020. november 26. csütörtök 14:00-15:30
   Szekcióvezető: Garai János
  • A7 Szekció - Innováció az elektrotechnikában - 2020. december 01. kedd 14:00-15:10
   Szekcióvezető: Hajdú-Benkő Zoltán
  • A8 Szekció - Digitalizáció a közmű szektorban - 2020. december 03. csütörtök 14:00-15:10 
   Szekcióvezető: Vokony István

 

Főtámogató

Kommunikációs partner
 

 


#MEEnet - A tiszta, okos, megfizethető energiáért!
Az online konferencia sikeresen lezajlott


A Magyar Elektrotechnikai Egyesület nagy népszerűségnek örvendő évente ősszel megrendezésre kerülő 67. Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítása a járványügyi helyzet miatt elmaradt. Az online konferenciánk keretében biztosítunk lehetőséget arra, hogy az iparág prominens szereplői tájékoztatást adjanak az aktuális legfontosabb kérdésekről és egy kerekasztalbeszélgetés keretében is megismerhessük gondolataikat.

Új kihívások az új Nemzeti Energiastratégiában
Céltudatos szakmai összefogás lehet a megoldása kulcsa

                                        

Rengeteg új élménnyel lettünk gazdagabbak. Előadóinknak, a megjelenteknek, díjazottjainknak köszönjük részvételüket!
A felvételeket egy későbbi időpontban elérhetővé tesszük!


 

#VIFnet - Minden, ami védelem és irányítástechnika!

Minden, ami védelem és irányítástechnika - ez az évente megrendezésre kerülő Védelmi és Irányítástechnikai Fórum online változatának mottója.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület ezen online rendezvényén szakmai előadások keretében mélyedhetnek el a résztvevők többek között olyan témákban, mint a teljesen digitális alállomások védelmi és irányítástechnikai kihívásai, avagy az áramváltók tranziens telítésének hatása a védelmi funkciókra.

Az előadások gyakorlati vonatkozásban tárgyalják az egyes témákat, így a tapasztalat és a naprakész információk megosztása révén minden résztvevő hasznos, pragmatikus tudással gazdagodhat - az iparág ilyen jellegű támogatása pedig Egyesületünk egyik fő célkitűzése.

A megszokott személyes egyeztetések hiányát azzal igyekszünk pótolni, hogy lehetőséget teremtünk arra, hogy az előadások közben érkező kérdésekre az előadók online módon válaszolhassanak.

 

Szervezőbizottsági tagok:

Eperjesi László
Protecta Elektronikai Kft.
Ügyvezető igazgató

Dr. Danyek Miklós
MEE EISZ
Elnök
MVM Xpert
Villamos tervezési csoportvezető
Alállomás Tervezési és Technológiai Osztály

Görgey Péter
MEE Energetikai Informatika Szakosztály
Elnökhelyettes
SeConSys mentor

Woynárovich András
MAVIR ZRt.
Megbízott osztályvezető
OVRAM Relévédelmi Osztály

 

Támogatóink:

  

 

 

ÉRDEKLŐDŐK SZÁMÁRA

#MEEnet #VIFnet - Minden, ami védelem és irányítástechnika!
Az online konferencia sikeresen lezajlott

 

Az online térbe átkerült 7. Védelmi és Irányítástechnikai Fórum (#VIFnet) 2020. november 17-19. között zajlott le, 240 fő regisztrált résztvevővel és átlagosan 120 fő hallgatóval a szekciókban. A „Se veled, se nélküled - A digitális technológia esélyei és veszélyei” mottó szellemében hallgathattak előadásokat és tehettek fel kérdéseket a #VIFnet részvevői négy szekcióban. A bemutatott témakörök a teljesség igénye nélkül: a - korábbi években már megszokott – védelmes „oktatás” keretében az áramváltók tranziens telítése, a teljesen digitális alállomás megvalósíthatósága, a bekövetkezett kibertámadások bemutatása, angol nyelvű elődás az IEC61850 alkalmazásról és a rendszerintegrálásról külföldön, a tréning és a real-time szimulátor alkalmazási lehetőségei, a megújuló energiák és az energiatárolás kérdései a digitális technológia szempontjából.

Gratulálunk a résztvevők által megszavazott legjobb előadónak, Vokony Istvánnak. Az előadása címe „A forgó tömeg nélküli termelők frekvenciagradiensre gyakorolt hatásainak elemzése volt.”

Köszönjük az előadóknak a tartalmas előadásokat és a kérdések során való rendelkezésre állást, a MAIT-nak és a MEE irodának a technikai lebonyolításban nyújtott odaadó támogatást!