Magyar Elektrotechnikai
Egyesület

Nyíregyháza területi szervezet

Közhasznú információk

Elnök: Ling Béla
Titkár: Kiss Róbert

Bankszámlaszám: 12010501 - 01103302 - 03500004
Ling Béla
Elnök
ling.bela51@gmail.hu
Kiss Róbert
Titkár
meenyiregyhaza@gmail.com
Szervezeti hírek
TITUKO
Nyíregyháza
Elektrotecknika 2016. novemberi szám
2016. december 14.

Az Elektrotechnika folyóirat novemberi számában (a 38-39 oldalakon) megjelent 2 cikk a Nyíregyházi Szervezettel kapcsolatosan.

  • a július 29-i Mátrai Erőmű látogatásról;
  • a Lengyelországi Elektrotechnikai Egyesület Rzeszów-i Szervezetének 60. jubileumi ünnepségéről.

A kapcsolódó oldalak hivatkozásai:

https://www.mee.hu/cikk/012

https://photos.google.com/share/AF1QipNYqrai0ZDvjaGR17dNNZJWv1GMQeS5PNCaZzMoJxPNiy_KjSii9T0njh1FRP3RQA?key=cWY4eUF0M0o4akJheEkybFRiMVdmQUt5eFNjYVpn

https://www.mee.hu/elektrotechnika_aktualis

TITUKO
Nyíregyháza
Lengyelországi kirándulás
2016. október 06.

2016. szeptember 8-11. között kirándulást szerveztünk Lengyelországba, amely során a résztvevők (49 fő) Zakopanéból csillagtúrákkal jutottak el a környék nevezetes látnivalóihoz.  Idegenvezetéssel meglátogatták többek között a Tátrai Nemzeti Parkban található közel 2500 méteres hegycsúcsok közé ékelődő tengerszemet, a Morskie Oko-t. A tóhoz 9 km-es aszfaltúton gyalogosan, vagy lovas kocsikkal jutottak fel, ahol a gleccsertó csodálatos látványában lehetett gyönyörködni. A kiránduláson sorra került Zakopané város megtekintése, amely során többek közt a helyi  piacon is vásárolt a csapat, majd siklóvasúttal jutottak fel a Gubalowka-ra, ahonnan szép kilátás volt a Tátra hegyvonulataira. Ezt követően az Auschwitz-i és a Birkenau-i tábormúzeumban tettek látogatást a résztvevők, betekintést nyerhettek azok egykori működésébe. Krakkó történelmével egy egész napos városnézés alkalmával ismerkedhettek a kirándulók, az utolsó napon pedig a Szlovákiát és Lengyelországot elválasztó gyönyörű hasadékvölgyben kanyargó folyón, a Dunajecen tutajoztak a Gurálok segítségével, majd a Nedec várához látogattak el.

Képek: https://goo.gl/photos/H4C5UGkez12FL2og9

TITUKO
Nyíregyháza
Mátrai Erőmű Üzemlátogatása
2016. augusztus 16.

2016. július 29-én a MEE Nyíregyházi Szervezete szakmai programként meglátogatta hazánk legnagyobb széntüzelésű erőműjét, a Mátrai Erőművet. Az üzemlátogatáson 63-an vettek részt Nyíregyházi, Debreceni, illetve Mátészalkai Szervezeti tagok közül. A résztvevők az erőmű munkatársainak idegenvezetésével megtekinthették a hőerőmű és a lignitbánya működését. A látogatóközpontban tartott bemutató előadást követően, bemutatták az erőmű üzemegységeit és ismertették azok gyakorlati működését. A látogatók megcsodálhatták a hatalmas Heller-hűtőtornyokat és testközelből érezhették a tornyokban áramló meleg levegő áramlását, a hatalmas hangárokban láthatták az egyik mellékterméknek a gipsznek a kezelését, ahol ismertették annak a hasznosítását is. A hőerőmű után meglátogatták a bánya kilátót, ahol a NASA felvételeken látott Mars bolygó felszínéhez hasonló táj látványa fogadta őket. A külszíni fejtéssel működő lignit kitermelés lenyűgözően hatalmas területen történik, amelynek a lépcsőzetes teraszokra alakított szintjein a főszerepet a gigantikus kotró- és szállítógépek játsszák. Az érdeklődők megismerték a bányászat technológiáját, a meddőréteg eltávolításától a területek rekultiválásáig. Minden látogatónak nagy élményt jelentett az erőmű energia termelési folyamatát biztosító berendezéseknek a látványa, azok működésének testközelből való megtapasztalása. A kibányászott, felhasznált és keletkezett anyagok mennyiségét így lehetett igazán érzékelni.

Az erűmű napelemparkjának a területét az üzemlátogatást megelőző napokban nagymértékű csapadék terhelte, emiatt sajnos az nem volt látogatható. Az üzemlátogatás után csoportunk tagjai Kékestető fantasztikus panorámájában gyönyörködhettek, ezt követően pedig egy jó hangulatú borvacsorán vettek részt Gyöngyös-Farkasmályon.

Képek: https://goo.gl/photos/pA7sMD1Ljev1m4dZA

TITUKO
Nyíregyháza
2016. évi tisztújító közgyűlés
2016. május 20.

2016. március 18.-án tartottuk meg a Szervezetünk tisztújító és küldöttválasztó közgyűlését.

Ling Béla üdvözölte a megjelent tagokat és megnyitotta a közgyűlést. Rövid összefoglalóban beszélt az egyesületi eseményeiről, majd Kiss Róbert ismertette a Nyíregyházi Szervezet elmúlt 3 évéről készített beszámolóját. Ezt követően a vezetőség megköszönte a tagok bizalmát és lemondott. Nagy József levezető elnök ismertette az új vezetőség megválasztásával kapcsolatos tudnivalókat, majd a határozatképesség megállapítását követően a közgyűlés nyílt szavazással megválasztotta a jelenlegi vezetőséget, valamint a küldötteket.

Képek: https://goo.gl/photos/w1VouEF3X6ZdfoDd9

TITUKO
Nyíregyháza
2016. évnyitó taggyűlés
2016. május 20.

2016. január 29-én került megrendezésre a Nyíregyházi Szervezet éves taggyűlése.

A taggyűlésen Ling Béla köszöntötte a megjelent tagokat és ismertette az egyesület életével kapcsolatos eseményeket, majd a jelölő bizottság megválasztására került sor, amelyet Kiss Róbert részletes éves beszámolója követett. Ezt követően tagjainkat egy jó hangulatú, baráti vacsorán vendégeltük meg, amelyen élőzene mellett beszélgethettek, vagy táncolhattak tagjaink, illetve szórakozhattak a bowling, és a billiárd játékokkal.

Képek: https://goo.gl/photos/L24CKTKaQ2sVfueN7

TITUKO
Nyíregyháza
Freudenau-i vízerőmű üzemlátogatása
2016. május 20.

A Debreceni Szervezet 2015. szeptember 24-27. között tartott 3 napos szakmai kirándulásához csatlakozhattak tagjaink, amikor többek közt a Bécs mellett található Freudenau-i vízerőmű üzemlátogatására került sor. Ezen kívül a résztvevők megnézték Győr főterét, a Jedlik Ányos Emlékkiállítást, Bécs belvárosát, a nevezetességeket, a Bécsi Műszaki Múzeumot és a Schönbrunni "Sissi" Kastélyt is. A kiránduláson készült 2 csoportkép megjelent a Hajdú-Bihar megyei újságokban.

Képek: https://goo.gl/photos/Cp6Sid3H6z4yMzMT7

TITUKO
Nyíregyháza
62. Vándorgyűlés
2016. május 20.

2015. szeptember 16-18. között Siófokon került megrendezésre a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 62. Vándorgyűlése, amelynek a beszámolója az alábbi hivatkozásra kattintva olvasható: https://www.mee.hu/cikk/4022

Képek: https://www.mee.hu/cikk/62_vgy_kepek

Tagjaink részére a vándorgyűlésen elhangzott előadások - a MEE honlapon való bejelentkezést követően - megtekinthetők itt: https://www.mee.hu/cikk/62_vgy_eloadasok

TITUKO
Nyíregyháza
2015. évnyitó taggyűlés
2016. május 20.

2015. január 16-án került megrendezésre a Szervezetünk éves taggyűlése.

A taggyűlésen Ling Béla köszöntötte a megjelent tagokat és ismertette az egyesület életével kapcsolatos eseményeket. Ezt követően Kiss Róbert részletesen ismertette az egyesület éves beszámolóját, majd tagjainkat egy kellemes hangulatú, baráti vacsorán vendégeltük meg, amelyen élőzene kíséretében táncolással, bowlingozással, billiárdozással kapcsolódhattak ki a résztvevők.

Képek: https://goo.gl/photos/VMZhzo474MwXrfn26

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085