Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
A magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezete
2014. július 10.
A magyar villamosipar legnagyobb független szakmai szervezete

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület szolgáltatásai széles palettát fednek le, amelyen belül az oktatási és a kiadói tevékenység, rendezvények szervezése, valamint a szakértői munkák koordinálása egyaránt megtalálható. Célunk az iparági szakmai közösség építése céges színektől függetlenül, a társadalom széles rétegének infromálása az iparág aktuális témáiról politika semlegesen.

A modern kor követelményeit követve már nemcsak folyóiratban jelennek jelennek meg legfrissebb szakmai értekezéseink, állásfoglalásaink, hanem online előadások keretében is találkozhatnak műsorainkkal. Online műsoraink keretein belül társaságok, szakosztályok, munkabizottságok, területi szerveztek mutatnak be egy-egy aktuális, érdekes szakmai témát.
Rendezvényeink között szerepel az iparág legnagyobb éves eseménye a Vándorgyűlés Konferencia, és Kiállítás mely több mint 70 éve töretlen sikerrel kerül megrendezésre, mint az iparág legnagyobb szakmai eseménye, több mint 1000 fős évenkénti résztvevővel.
Az iparág iránti elkötelezettségünket jól mutatja hogy a legfiatalabbak számára országos rendezvény sorozatot biztosítunk, ahol évente több mint 10,000 általános iskolás, a pályaválasztás előtt álló gyermek számára mutatjuk meg kiállító partnereink bevonásával, gyakorlatban a műszaki pálya szépségét.

Egyesületünk közel 5000 főt számláló tagsága területi és szakmai elv szerint rendeződik. Országszerte 51 területi, üzemi és 20 önálló szakmai szervezet gondoskodik az aktív egyesületi élet feltételeiről.

Egyesületünk kiterjedt szervezeti struktúráján keresztül vállalja az ország bármely részén, a felnőttképzési törvény hatálya alá tartozó képzések és egyedi igényekre szabott szakmai továbbképzések szervezését, tananyagok fejlesztését. Több éves tapasztalattal rendelkezünk e-learning tananyagok fejlesztésében

Tovább olvasom
Az egyesület rövid története
2014. július 10.
Az egyesület rövid története

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület története 1900 -ban kezdődött, az alapítás magához Zipernowsky Károly nevéhez fűződik, nagyjaink álma, valósággá vált, és az Egyesület neve évszázadokon átívelően kapcsolódott a magyar elektrotechnika, villamosipar kialakulásához és annak fejlődéséhez.

 

Az alapításban és az egyesületi munka irányításában többek között olyan kiválóságok vettek részt, mint Bláthy Ottó Titusz, Déri Miksa, Kandó Kálmán, Liska József, Pattantyús Á. Géza, Zipernowsky Károly, Verebély László, Straub Sándor. A megalakulást követően rövid időn belül Magyarország legnagyobb elektrotechnikával foglalkozó, országos szintű szakmai szervezetévé fejlődött.
Jelenleg tagjaink között tudhatjuk számos Egyetem oktatóját ugyanúgy, mint az iparági cégek legfelső vezetőit, vagy a mindennapok regisztrált villanyszerelőit

 

Egyesületünk közel 5000 főt számláló tagsága területi és szakmai elv szerint rendeződik. Országszerte 51 területi, üzemi és 20 önálló szakmai szervezet gondoskodik az aktív egyesületi élet feltételeiről. Az egyesület szervezeteiben a hazai szakma kiválóságai tevékenykednek. Ennek köszönhetően kiemelkedő tudás halmozódott fel, amelyre támaszkodva az Egyesület nyitott minden szakmai kihívásra, az elektrotechnikai iparban jelentkező feladatok megoldására.

 

Miért is jó az iparág legnagyobb független szervezetének tagjának lenni, erről bővebben itt tájékozódhat:

 

Legyen tagunk

Tovább olvasom
Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085