Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. július 10.

Az egyesület rövid története

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület története 1900 -ban kezdődött, az alapítás magához Zipernowsky Károly nevéhez fűződik, nagyaink álma, valósággá vált, és az Egyesület neve évszázadokon átívelően kapcsolódott a magyar elektrotechnika, villamosipar kialakulásához és annak fejlődéséhez.

 

 

Az alapításban és az egyesületi munka irányításában többek között olyan kiválóságok vettek részt, mint Bláthy Ottó Titusz, Déri Miksa, Kandó Kálmán, Liska József, Pattantyús Á. Géza, Zipernowsky Károly, Verebély László, Straub Sándor. A megalakulást követően rövid időn belül Magyarország legnagyobb elektrotechnikával foglalkozó, országos szintű szakmai szervezetévé fejlődött.
Jelenleg tagjaink között tudhatjuk számos Egyetem oktatóját ugyanúgy, mint az iparági cégek legfelső vezetőit, vagy a mindennapok regisztrált villanyszerelőit

 

 

Egyesületünk közel 5000 főt számláló tagsága területi és szakmai elv szerint rendeződik. Országszerte 51 területi, üzemi és 20 önálló szakmai szervezet gondoskodik az aktív egyesületi élet feltételeiről. Az egyesület szervezeteiben a hazai szakma kiválóságai tevékenykednek. Ennek köszönhetően kiemelkedő tudás halmozódott fel, amelyre támaszkodva az Egyesület nyitott minden szakmai kihívásra, az elektrotechnikai iparban jelentkező feladatok megoldására.

 

 

Miért is jó az iparág legnagyobb független szervezetének tagjának lenni, erről bővebben itt tájékozódhat:

 

 

Legyen tagunk


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085