Magyar Elektrotechnikai
Egyesület

#MEEnet - Előre a digitális úton!

A MEE online tartalomszolgáltatása

1900 ÓTA HAGYOMÁNY AZ INNOVÁCIÓ

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 123 éves fennállása óta a megbízható villamosenergia-ellátás és -felhasználás színvonalának emelése és hatékonyságának javítása érdekében tevékenykedik, mindeközben pedig a folyamatos megújulás és fejlődés mellett kötelezte el magát.

Törekvésünk továbbra is, hogy lépést tartva az online világgal, könnyen hozzáférhető, hatékony kommunikáció lehetőségével digitális felületet nyújtsunk mindazon szereplőknek, akik valamilyen formában részt vesznek a villamosenergia-ipar működésében, hagyományainak és értékeinek ápolásában, valamint gyakorlati fejlesztésében.

Iratkozzon fel online tartalomszolgáltatásunkra!

Aktuális adásaink

#MEEnet Podcast csatornája – Energetikáról egymásközt:
Sugárzik róluk az elhivatottság: a Paks 2 projekt aktualitásai


Meghallgatom


#MEEnet FOCUS:
Energiaközösségek szerepe a megújulók elosztóhálózati kihívásainak mérséklésében
2024. május 16., csütörtök 17:00


Jelentkezés
Kiemelt eseményeink
#MEEnet Szakmai estek
2023. november 06.

Az Egyesület az online rendezvények népszerűségét kihasználva elindította a "MEE szakmai estek" című rendezvénysorozatát, amelynek keretében társaságok, szakosztályok, munkabizottságok, területi szerveztek mutatnak be egy-egy aktuális, érdekes szakmai témát. Az est során egy vagy két bevezető előadás hangzik el, amelyek után - és közben is - kötetlen beszélgetés formájában lehet a témakört megvitatni, véleményt nyilvánítani, vitába bocsátkozni a házigazda(ák) moderálásával. A rendezvénysorozat célja, hogy bemutassuk milyen sokszínűek és szerteágazóak az egyesület által kezelt tématerületek, valamint, hogy minden tagunk - aki rendelkezik internet kapcsolattal - részt tudjon venni ezeken a szakmai eszmecseréken így támogatva az egyesület közösségi életének fenntartását és erősítését.

#MEEnet Podcast
2023. november 06.

A házigazda Dr. Vokony István, okleveles villamosmérnök, mérnök-közgazdász, summa cum laude doktorált a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A BME Villamos Energetika Tanszékének docense, az E.ON Digital Technology Hungary volt Stratégia és Architektúra osztály vezetője. Fő kutatási területe a megújuló energiaforrások rendszerintegrációs kérdései, dinamikus stabilitás vizsgálat, inercia hiányos rendszerek viselkedése. Az Energetikai Szakkollégium pártoló tagja, korábbi villamoskari alelnöke, az IEEE Power & Energy Society vezetőségi tagja. Továbbá tagja a Cigré, CIRED különböző munkacsoportjainak, az AEE-nek, a WEC magyarországi tagozatának, az Energetikai Tudományos Egyesületnek. Valamint a Magyar Elektrotechnikai Egyesület tagja 2007 óta, ahol több bizottságban dolgozott, jelenleg a Szakmai Tudományos Bizottság és a Diplomaterv és Szakdolgozat Bíráló Bizottság elnöke, az Egyesületi Elnökség tagja. Az Egyesület küldetése az elektrotechnikai szakma ismeretének, elismertségének növelése, a társadalom érzékenyítése, edukálása szűkebb és tágabb szakmai témáink iránt. Ennek nyomán 2021 elején felmerült az ötlet, hogy egy Podcast csatornát indítsunk, ahol közérthetően, de szakmailag hitelesen és érdeklődést fenntartva tárgyaljunk meg aktuális és izgalmas kérdéseket 1-1 szakértő vendég részvételével.

#MEEnet Focus
2023. november 06.

A #MEEnet FOCUS határozott célja, hogy egy-egy szakmai témára „fókuszálva” valamely korábbi – aktuálisan az idei Védelmi és Irányítástechnikai Fórumon elhangzott – előadás 20 perces időkeretébe már be nem férő, de szakmailag fontos részletek is a felszínre kerülhessenek, sőt azokkal kapcsolatban akár kérdések is legyenek intézhetők a résztvevőkhöz. Az esemény a meghívott szakember előadásának felidézésével indul, majd szakértő moderátor közreműködésével kezdődik beszélgetés.

Iratkozzon fel online tartalomszolgáltatásunkra!

Feliratkozom

Szakmai párbeszédre fel: előre a digitális úton!

A #MEEnet platformot azért hoztuk létre, hogy lehetőséget adjunk az iparág szereplőinek az interaktív kommunikációra, legyen szó tudásmegosztásról, szakmai kapcsolatépítésről vagy tudományos érdekképviseletről.

A #MEEnet felületén megosztásra kerülnek a fizikailag vagy online módon megvalósuló rendezvényeink keretében elhangzott előadások és további anyagok. Ugyanitt az előadók és a résztvevők számára esetenként lehetőséget nyújtunk az egyes témák további megvitatására, szakmai eszmecserére is, hogy Egyesületünk ebben a formában is valódi motorja lehessen a hazai villamosenergia-iparnak.

Terveink szerint az online megjelenéseket, digitális formát később is megőrizzük, ezzel több platformon is találkozóhelyet biztosítva a szakmának.
Korábbi rendezvényeink
#MEEnet Villamos Technológiák Fóruma - Energiatárolók a villamosenergia-rendszerben
2021. június 24.

A fórum aktuális, a villamosenergia-rendszer üzemeltetésében részt vállaló szereplőket érintő műszaki megoldásokról szól. Az Egyesület célja, hogy egy olyan platformot nyújtson a szektor tagjainak, ahol az érintett felhasználók kifejezhetik igényeiket egy adott technológiával kapcsolatban, míg a megoldásokat kínáló gyártók képviselői a megvalósítási lehetőségeiket mutathatják be.

#MEEnet Munkavédelmi és Biztonságtechnikai Fóruma
2021. június 03.

„Súlyos balesetek, okok, preventív intézkedések” címmel  a MEE VHTSZÜ Szakosztálya 2021. június 3-án (csütörtök) 9.00 órakor on-line Munkavédelmi és Biztonságtechnikai Fórumot rendez, melyre tisztelettel meghívja Önt és munkatársait.

#MEEnet #InfoShowLIVE
2021. május 11.

A villamosenergia-ipar fontos szereplői a villanyszerelők, akik számára a Magyar Elektrotechnikai Egyesület évek óta külön rendezvényt szervez INFOSHOW néven.

A kialakult járványhelyzet miatt ebben az évben online rendezvény indít, #MEEnet #InfoShowLIVE címmel.

Előadások, workshopok és kiállítók részvétele biztosítja, hogy a szakemberek naprakész információkat kapjanak a modern, biztonságos villanyszerelésről. Emellett megismerhetik a legfrissebb előírásokat, technológiai megoldásokat és trendeket, valamint érdemi szakmai konzultációt folytathatnak az új megoldásokat kínáló cégek szakértőivel.

Három napon át online előadásokkal, workshop bemutatókkal, élő stúdióbeszélgetésekkel, konzultációs lehetőséggel tesszük lehetővé, hogy a villamosenergia-iparban fontos szakmai tudás elérhetővé váljon minden érdeklődő érintett számára.

2021. május 11, 12 és 13-án mindhárom nap 13-tól 16 óráig 3-4 témában vehetnek részt az érdeklődő szakemberek online szakmai előadásokon, workshop bemutatókon, amelyek közben élő stúdióbeszélgetés is lesz a téma szakértőivel és lehetőség nyílik a chatszoba segítségével közvetlen eszmecserére is.

#MEEnet Villamos Technológiák Fóruma - KÖF hálózatok, új módszerek az üzemzavar behatárolásban
2021. február 18.

A rendezvénysorozat aktuális, kimondottan az elosztókat érintő műszaki megoldásokról szól.

Az elosztóhálózat üzemeltetésénél egyre fontosabb szempont a szolgáltatott energia minőségének (feszültség, folytonosság) biztosítása. A fogyasztói igények növekedésével a rövid idejű zavartatások csökkentésével is előbb, utóbb foglalkozni kell. A rendezvényen ezt a témakört szeretnénk körüljárni, bemutatva a jelenlegi hálózat behatárolási módszereket és ezek lehetséges továbbfejlesztését. A továbbfejlesztésnél figyelembe kell vennünk, hogy a megengedett érintési feszültség csökkenése miatt (MSZ EN 50341, MSZE 50341) a földzárlatos hibák szelektív kiválasztása új védelmi megoldásokat kíván, ami együtt járhat a földzárlati áramnövelés jelentős csökkentésével (növelt áram és idő). Ez visszahathat a műszaki megoldásokra.

Vizsgálandó műszaki megoldások: oszlopkapcsoló, TMOK, ETM, Recloser, zárlati irányjelzők, FÁNOE és védelmi filozófia

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085