Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
"Séta az áram útján"
2015. május 19.
"Séta az áram útján"

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az MMKM Elektrotechnikai Múzeum technikatörténeti sétája.

Modern életünket alapjaiban határozza meg az elektromosság; természetesnek vesszük a minket körülvevő világ fényeit, ismerősként fogadjuk a mellettünk elrobogó villamosokat, az évtizedek alatt pedig megtanultuk, hogy ha áram van, akkor minden van. Nem élhettük meg a kort, amikor a villamosság átalakította az emberek mindennapjait, amikor egy világ csodálta a magyar szakemberek élvonalbeli alkotásait. Hol gyúltak ki először az ívlámpák? Miért látogatott Edison Budapestre? Honnét jelentkezett a Telefonhírmondó? Megszámlálhatatlan technika- és kultúrtörténeti emlék mellett haladunk el nap mint nap.

Sétánk során megismerhetjük Budapest belvárosát, mely ma is őrzi a méltán híres elektrotechnikai ipar emlékeit. Megemlékezünk az aranykor meghatározó alakjairól, felidézzük letűnt korok történeteit, miközben végighaladunk az 1893-tól kezdve kiépített vezetékek nyomvonalán – az áram útján.

 

 

A séta hossza: 2 óra

Találkozási pont: Elektrotechnikai Múzeum, Budapest VII. ker. Kazinczy u. 21. Útvonal: Elektrotechnikai Múzeum – Rákóczi út – Astoria –Madách tér – Dob utca – Elektrotechnikai Múzeum

Jegyárak:

Helyszínen és elővételben: 2.000 Ft Kizárólag elővételben csoportoknak: 1.800 Ft

Csoportok indulása minimum 15 fő, maximum 25 fő esetén előre egyeztetett időpontban.

Tovább olvasom
Elektrotechnikai Tematikus séták - beszámoló
2015. június 23.
Elektrotechnikai Tematikus séták - beszámoló

Több mint 60 érdeklődő vett részt a Múzeumok Éjszakája alkalmából szervezett tematikus sétáinkon. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum által indított "Séta az áram útján" elnevezésű program eddigi legsikeresebb napját bonyolítottuk le június 20-án, mindkét turnusnál elérve a maximális létszámot.

A résztvevő fiatalok és felnőttek fogadtatása biztató és támogató volt a jövőre nézve is. Terveink szerint a sétákat a nyár végétől rendszeressé tesszük, hogy senki ne maradjon le erről a város szívében zajló technikatörténeti kirándulásról.

 

 

Jelezze érdeklődését, hogy első kézből értesülhessen az induló turnusukról!

 

 

 

Tovább olvasom
Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085