Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. augusztus 06.

Általános információk

Az ELEKTROTECHNIKA című folyóirat a Magyar Elektrotechnikai Egyesület hivatalos lapja, az egyik legnagyobb példányszámú műszaki-tudományos folyóirat, amelyet Zipernowsky Károly 1908-ban alapított. A lapot akkor is, most is díjmentesen kapják az egyesületi tagok.

A lap fő feladatának az alapítók azt tartották, hogy a központ és a tagok oda-vissza áramló szellemi kölcsönhatásának közvetítője legyen. Adjon helyet a vitáknak, és a szakmai életről értesítse a külföldi partnereket is. Megfogalmazódó kívánalom, hogy a szakemberek érdekeit céltudatosan mozdítsa elő, és a különböző szakágak igényeinek feleljen meg. Ezen alapítói célokat ma is követjük és fontosnak tartjuk.

Az újságban megjelent szakcikkek, pr. cikkek és hirdetések az elektrotechnika és a hozzá kapcsolódó tudományágak elért műszaki eredményeit mutatják be. Az elektronika informatikai rohamos fejlődése azonban behatol az erősáramú technikába mind elméleti, mind alkalmazás szempontjából. A folyóirat szeretné publikációiban követni ezt a fejlődést, és különösen az informatika terén az olvasókkal ismertetni az elért eredményeket, követelményeket, fejlődési tendenciákat.

 

A lapban a Szerkesztőség számot ad a szakma legfontosabb eseményeiről, szakcikkeket, PR cikkeket, hirdetéseket, konferenciabeszámolókat közöl az aktuális műszaki kérdésekről és az egyes vállalatok, kft.-k alakulásáról és céginformációkról. A tartalomjegyzéken kívül a szakcikkekről magyar és angol nyelvű összefoglalót is ad.

Témakörei a következők:

Villamos energia, villamos gépek és hajtások, villamos készülékek, automatizálás- és számítástechnika, informatika, infokommunikáció, teljesítményelektronika, villamos fogyasztóberendezések, világítástechnika, járművillamosság, szabványosítás.

Olvasótábor:

A lap olvasói bázisa két csoportra osztható

1. A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 5500 egyéni tagja
Az Egyesület tagságát elsősorban hazai szakemberek alkotják, a villamos energia- és elektrotechnikaipar cégeinek, vállalkozásainak munkatársai közül. Jelentős számot képviselnek a szakmánkhoz kapcsolódó intézmények, egyetemek-, főiskolák-, szakközépiskolák hallgatói, tanárai és szakemberei is.

A MEE tagok megoszlása végzettség szerint:

 

 

 

 

2. Célcsoportok
Az Elektrotechnika 700 példányát juttatjuk el a hazai villamos energia piac meghatározó
szereplőinek (Áramszolgáltatók, Erőművek, Végfelhasználók, Infrastruktúra, Generál kivitelezők, Villamos vállalkozók, Tervező cégek), pártoló tagjainknak, hirdetőknek, szakmai szervezeteknek, intézményeknek, minisztériumoknak és társlapok kiadóinak.

 

Megjelenik: havonta, A/4 formátumban, 6650 példányban


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085