Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2016. december 12.
Jegyzet

Megjelent a „Fejezetek az Elektrotechnikából” c. kiadvány

LIMITÁLT KIADÁS! 

Ár:
5750 Ft

A MEE Szakmai és Tudományos Bizottsága 2013. szept. 25-i ülésén elfogadta azt a javaslatot, hogy az SzTB törekedjen a MEE által képviselt villamos szakma és tudományterület népszerűsítésére. Ennek első lépéseként a MEE tagság számára az Elektrotechnika lap hasábjain havi rendszerességgel egy cikksorozatot indítottunk, melyben az elektrotechnika szakma egyes részterületeiről kaphatunk áttekintést. Az egyes témák kifejtésére szakmai konszenzus alapján kértünk fel szakembereket, és igyekeztünk az egyes részterületeket független hangnemben ismertetni, bemutatva azok történetét, jelenlegi állapotát. Áttekintettük a hazai fejlesztést, gyártást, kitekintést adtunk, hol tart a világ, merre megy, illetve, hogy hol tart Magyarország, mi várható… A teljes szakmát több tucat témán keresztül lehet felvázolni.

Örömmel jelenthetjük, hogy megjelent az „Fejezetek az Elektrotechnikából” c. kemény fedelű első kötet, mely az elektrotechnika 15 fejezetét mutatja be. Követtük az energiaáramlás irányát a vezetéken, megszakítókon keresztül a világítási és vasúti vontatási fogyasztókig. A hibákat okozó villámok és az általuk okozott vándorhullámok terjedésének bemutatása után védelmekről és áramütés elleni védelemről is szólunk.

Remélem, hogy kiadványunk hűen dokumentálja e szakma fejlődését, támogatást ad a most dolgozóknak és irányt mutat a szakmai utánpótlásnak.

 

Dr. Kádár Péter, a MEE Szakmai és Tudományos Bizottság elnöke


Kapcsolódó tartalom

Jegyzet
Villamos Biztonsági Felülvizsgálók Kézikönyve - Ellenőrző kérdések
2023. július 10.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület által kiadott Villamos Biztonsági Felülvizsgálók Kézikönyve c. jegyzet 2022-ben már három kiadást ért meg, terjedelme miatt azonban az eddig hagyományosan mindig közreadott tesztkérdések nem kaptak helyet benne. A Kézikönyv 6. részeként kiadjuk az oktatási anyaghoz kapcsolódó összes ellenőrző és tesztkérdést, mely honlapunkon érhető el és szabadon letölthető.

Jegyzet
Megjelent a Villamos biztonsági felülvizsgálók kézikönyve
2022. január 23.

Megjelent a „Villamos biztonsági felülvizsgálók kézikönyve”, amelynek szakmai alapját a korábbi „Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálók kézikönyve” és az „Erősáramú berendezések felülvizsgálóinak kézikönyve” című tanfolyami jegyzet adja.

Jegyzet
Megjelent a „Fejezetek az Elektrotechnikából II” c. kiadvány
2019. november 04.

„E  könyv méltó folytatása az első kötetnek, amely az újabb szakcikkek gyűjteményén keresztül keresztmetszetet ad a Magyar Elektrotechnikai Egyesület, mint tudományos szervezet  tagjainak szakmai munkájáról, a villamosipar folyamatairól, projektjeiről, tendenciájáról. Ezzel a válogatással nemcsak a MEE tagsága számára, hanem kicsit tágabban, a műszaki társadalom számára kívántuk bemutatni mesterségünket, a hagyományok és a legmodernebb technikák találkozását” – fogalmazta meg Kádár Péter. „Kötetünk ismét széles keresztmetszetet mutat a klasszikus transzformátortól a megavoltos egyenáramú távvezetékekig. A jelenlegi hazai fejlesztések középpontjában van az elektromobilitás, az akkumulátortechnika, a napelemes energiatermelés és az egyre erőteljesebben  megjelenő  környezetvédelem. A kötet  emléket állít azoknak a tudós szakembereknek is,  akik találmányaikkal - mai szóval innovációjukkal - megalapozták a modern technikát , műszaki világunkat.”


 

Ár: 4022 Ft

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085