Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. május 10.

Amit a MEE ajánl a pártoló tagok számára

Önnek, cégének lehetősége van pártoló tagként támogatni Egyesületünket. A pártoló tagdíj ellenértékeként szervezetünk számos szolgáltatásban és kedvezményben részesíti a támogató egyént, céget.

Kapcsolódó anyagok:

Pártoló tag szerződés letölthető itt
Támogatói szerződés letölthető itt
Kiemelt támogatói szerződés letölthető itt
Amit a MEE ajánl pártoló tagjai számára letölthető itt

Értékek és szolgáltatások, amelyeket partnereinknek kínálunk:

A MEE küldetéséből fakadó értékek:
Segíti a pályaválasztás előtt álló fiatalok érdeklődésének felkeltését az elektrotechnika iránt.
A MEE rendkívül fontos feladatának érzi az elektrotechnika, mint tudomány és szakma népszerűsítését, eredményeinek és kihívásainak bemutatását a nyilvánosság számára, különös tekintettel a pálya- és szakág választó fiatalokra. Szakmánk jövője azon is múlik, mennyire vagyunk képesek felkelteni a fiatalok érdeklődését. A figyelemfelkeltésen túl közös érdekünk a megfelelő szakmai utánpótlás biztosítása. Ennek érdekében nem elég magunkhoz vonzani, hanem meg is kell tartanunk az érdeklődő fiatalokat. Meg kell győzni őket arról, hogy a mindenkor aktuális „sikerszakmák“ mellet milyen szépségeket rejt magában az elektrotechnika, milyen aktuális, jelenleg megoldatlan kérdésekre kell majd megtalálniuk a választ, ha a mi szakmánkat választják. A Magyar Elektrotechnikai Múzeummal közösen sokat fáradozunk a szakma megfelelő minőségű és mennyiségű utánpótlásán.


Segíti a fiatal szakemberek beilleszkedését, sikeres pályafutásuk indítását

Az Egyesületünkön belül működő „Fiatal Szakemberek Társasága“ több száz fiatalt fog össze az ország különböző felsőfokú műszaki intézményeiből. Minden évben meghirdetjük diplomaterv pályázatunkat, melynek győztesei az ország legnagyobb szakmai rendezvényén a MEE Vándorgyűlésen mutathatják be munkájukat és publikálhatnak az Elektrotechnika szaklapban. Segítünk pártoló cégeink álláshirdetéseinek publikálásában, nyári gyakorlatos, kooperatív képzéses hallgatók toborzásában. A MEE így alkot hidat a végzős hallgatók iskolai és gyakorlati évei között, segítve ezzel elhelyezkedésüket és a fiatal szakembereket kereső cégek munkáját.


Segíti tagjai szakmai fejlődését. Egyesületünk évek óta foglalkozik szakképzéssel

Rendkívül erős szakoktatói bázis gondoskodik a képzések magas szakmai színvonaláról és a megszerezhető tudás gyakorlati alkalmazhatóságáról. Alkalmat teremt kihelyezett tanfolyamok lebonyolítására is amennyiben a szükséges feltételek rendelkezésre állnak. Akkreditált felnőttképzési intézményként lehetőséget biztosít a cégeknek saját munkavállalóik részére szervezett képzések költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolására. Oktatási bizottságunk rendszeresen vesz részt a villanyszerelő szakképzés követelmény rendszerének kidolgozásában. Gyakorlati, szakmai rálátásunk többször világított már rá olyan dolgokra, amelyek komoly problémákat okoztak volna képzések után elkövetkező gyakorlati életben.


Aktív szerepvállalás az energetika alakításában

Elismert független szakmai szervezetként Egyesületünk jogosult független szakmai álláspont kialakítására és képviseletére, szakmai dokumentumok kidolgozására, a szabályalkotási folyamatban és társadalmi vitában egyaránt. Szakmai állásfoglalásaink szabad információs csatornán jutnak el az ügyben illetékes szervekhez, Minisztériumokhoz és felelős politikusokhoz, így képviselve közös szakmai érdekeinket
 


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085