Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2022. november 03.
Általános hír

Nemzeti Kibervédelmi Intézet - Podcast

Az évről-évre októberben esedékes európai kiberhónap (ECSM) keretében a Nemzeti Kibervédelmi Intézet idén podcast sorozatban vizsgálta a kiberbiztonság aktuális kérdéseit. Az egyik adás témája a kritikus infrastruktúrák – azon belül hangsúllyal a villamosenergiarendszer – kiberbiztonságának erősítésére csaknem 4 éve létrejött SeConSys együttműködés, továbbá az orosz-ukrán kiberháború aktualitásai voltak. A beszélgetés egyik résztvevője Görgey Péter, a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Energetikai Informatika Szakosztálya elnökhelyettese, a SeConSys együttműködés társalapítója és társmentora, a CyberThreat.Report szakportál energia rovatának vezetője volt.


Kapcsolódó tartalom

Általános hír
Gábor Dénes-díj 2024 felterjesztési felhívás
2024. szeptember 11.

A NOVOFER Alapítvány ezúton teszi közzé a Gábor Dénes-díj 2024 felterjesztési felhívását, amely a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon. A díjjal a hazai és a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, a műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, ill. iparágak (távközlés/IT, gépipar/járműipar, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság, környezetvédelem, energia-/vízgazdálkodás, közlekedés/logisztika, orvostudomány/életminőség javítása, stb.) kutató-fejlesztő szakembereit kívánjuk elismerni és további alkotó munkára ösztönözni.

Általános hír
Mondja el a véleményét, hogy még többet segíthessünk!
2024. július 12.

Az Ön véleménye rendkívül fontos számunkra. Jelenleg egy piackutatást végzünk, hogy felmérjük és megértsük tagjaink véleményét, igényeit és elvárásait. Célunk a fiatalabb generáció hatékonyabb megszólítása, amihez keressük egyesületünk értékajánlatainak pontos megfogalmazását.

Általános hír
Elektrotechnika
Megjelent az Elektrotechnika 2024/5-6 száma
2024. július 09.

Jelen lapszámunk számos fontos témával foglalkozik, többek között a hálózati energiatárolás aktuális kérdéseivel, az elektromobilitás területén felmerülő szigetelési problémákkal, valamint a feszültséginverterek maghőmérsékletének modellezésével. A fotovillamos termelésbecslés mélytanulási módszereivel és a villamos gépek tervezésében alkalmazható modellrendcsökkentés lehetőségeivel is megismerkedhetnek. Bemutatásra kerülnek a szinkrofazor mérések optimális elhelyezési stratégiái és egy újabb diplomatervdíjazott is, amely további inspirációt nyújthat olvasóinknak.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085