Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. május 04.
Általános hír
Podcast
#MEEnet

ÍGY CSÖKKENTSD A REZSID: BERUHÁZÁSOK, FELÚJÍTÁSOK, ENERGIAHATÉKONYSÁG!

A Greendex vendége:
Dr. Vokony István
a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Szakmai és Tudományos Bizottságának elnöke

Az Ökonomy podcast első adásában főként a háztartási méretű napelemes megoldásokról, a beruházások megtérüléséről, az érvényben lévő szabályozásokról és lehetséges változásaikról beszéltünk. Aktuális adásunkban – maradva a háztartásoknál – azt tekintjük át, milyen megoldások állnak rendelkezésünkre a rezsi hosszú távú csökkentésére, akár nagyobb szabású beruházások nélkül is.


Kapcsolódó tartalom

Általános hír
Diplomaterv és Szakdolgozat pályázat 2024
2024. május 29.

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) az erősáramú elektrotechnika, automatizálás, villamosenergia-piac, energiastratégia vagy kapcsolódó területein diplomatervet, szakdolgozatot készítő MSc mesterszakos és BSc alapszakos hallgatók számára pályázatot hirdet. A pályázat célja, hogy ösztönözze színvonalas diplomatervek, szakdolgozatok készítését és lehetőséget biztosítson a nyerteseknek arra, hogy az iparágban mind a diploma munkájukat, mind magukat bemutassák.

Általános hír
Elektrotechnika
Megjelent az Elektrotechnika 2024/3-4 száma
2024. május 17.

Az elmúlt évi világítástechnikai célszám szerkesztésekor még volt egy halvány reménysugár a hazai világítástechnikusokban és a közvetlenül is érintett kollégákban, hogy a nagy múltra visszatekintő, hazánk ipari büszkesége, a világhírű Tungsram Zrt. megmarad és folytatja az 1896-ban elkezdett tevékenységét.

#MEEnet
FOCUS
Energiaközösségek szerepe a megújulók elosztóhálózati kihívásainak mérséklésében
2024. május 07.

Időpont: 2024. május 16. 17:00

 

A #MEEnet FOCUS következő adásában Dr. Raisz Dáviddal és Dr. Szolnoki Pálmával fogunk az előadásukról beszélgetni, amelyben bemutatták, hogy az EK-k működése alakítható úgy, hogy megújulók és tárolók beruházóiként, illetve, üzemeltetőiként az elosztóhálózat számára kedvezőbb körülményeket teremtsenek, ahhoz képest, mintha hasonló volumenű beruházások az EK-k által nyújtott koordináló/szervező erő nélkül, egyéni érdekek mentén történnének.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085