Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. május 04.
Általános hír
Podcast
#MEEnet

ÍGY CSÖKKENTSD A REZSID: BERUHÁZÁSOK, FELÚJÍTÁSOK, ENERGIAHATÉKONYSÁG!

A Greendex vendége:
Dr. Vokony István
a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Szakmai és Tudományos Bizottságának elnöke

Az Ökonomy podcast első adásában főként a háztartási méretű napelemes megoldásokról, a beruházások megtérüléséről, az érvényben lévő szabályozásokról és lehetséges változásaikról beszéltünk. Aktuális adásunkban – maradva a háztartásoknál – azt tekintjük át, milyen megoldások állnak rendelkezésünkre a rezsi hosszú távú csökkentésére, akár nagyobb szabású beruházások nélkül is.


Kapcsolódó tartalom

#MEEnet
Szakmai est
Hiedelmek vs Valóság: Villamos energia nélkül nincs informatika… távközlés nélkül van villamos energia?
2024. április 25.

A szakmai estek 2024. évi 3. epizódjában azt a kérdést fogjuk megbeszélni, hogy kell-e rövid távon tartani az energetikában használatban lévő többszázezer GSM kommunikációs megoldás megszüntetésétől? Energetikai rendszereink adatigénye az információs társadalomban egyre csak duzzad, de mégis milyen szempontok kell, hogy vezéreljenek az optimális megoldás megtalálásához?

Általános hír
Rövid beszámoló a MEE ÓE Kandó Kálmán üzemi szervezet szakmai délutánjáról
2024. április 22.

Az idén 124 éves Magyar Elektrotechnikai Egyesület az ország legnagyobb természettudományos egyesülete, mintegy 5000 fős tagsággal, több mint 80 jogi taggal. Az 50 területi szervezetéből egy az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán üzemi szervezete 80 taggal. Fontos szerepe van abban, hogy már az egyetemisták is beléphessenek az egyesületbe és ezáltal az egyetem elvégzése után is tagjai maradnak a nagyobb szakmai közösségnek.

#MEEnet
Podcast
Tavaszi szél kilowattórát áraszt – tudjuk, honnan fúj a szél?!
2024. április 08.

A következő MEE podcast adásában egy különleges mélymerülésre invitáljuk hallgatóinkat a magyarországi megújuló energia szektor legújabb fejleményeibe. Körbejárjuk, hogy a kormányzati döntések, mint a rendkívüli szabályozási változások és a preferencialista bevezetése, miként formálják át a naperőművek és szélerőművek jövőjét, beleértve a szabályozási környezet, a hálózati integráció, és a finanszírozási feltételek új dimenzióit.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085