Nekrológ

Kedves Kollégák!

Szomorú szívvel tudatjuk, hogy Dési Albert szakosztályunk aktív tagja éltének 78.  évében 2023. augusztus 21-én csendben elhunyt.

Berci az utolsó pillanatig a rá jellemző fiatalos lendülettel, aktívan tevékenykedett. Szakosztályunk elnökségi összekötőjeként tagja volt az egyesület elnökségének. Hiányozni fog!

1975 és 2010 között az Ipari Minisztériumban dolgozott, mint villamos ágazati főmérnök, osztályvezető, szakmai tanácsadó, építésügyi szakreferens munkakörökben. Több mint 20 éven keresztül feladata volt az ágazati villamos rendelet és szabványosítás, a hazai épületvillamos kutatás-fejlesztés irányítása, koordinálása, tipizálás. Emellett évekig az országos panelépítési program épületvillamos típusterveinek, ágazati szabványok kidolgozá-sának  vezetője volt. 2000-től a panelos épületek rekonstrukciójának építésszabályozási és épületenergetikai programkidolgozását irányította.

Az Egyesületnek 1968 óta a tagja és 1982-2010 között szakosztályunk elnöke volt. Számos ötlettel segítette az egyesületi munkákat, amelyért 2017-ben Elektrotechnika Nagydíjban részesült.

Tagja volt a Magyar Mérnöki Kamarának és ott több cikluson keresztül az Elektrotechnikai Tagozat elnökségi tagja volt. Továbbá  az Igazságügyi Szakértők Kamarájának aranyfokozatú tagja volt. Igazságügyi szakértőként segítette és támogatta az igazságszolgáltatást.  Több  szakmai szervezetben is aktívan tevékenykedett.

Szívügye volt az oktatás és a jövő nemzedékének képzése. 1975-től folyamatosan részt vett az ipari tanuló, a technikus és a mérnök szakképzés épületgépészet, építőgép (felvonó, daru) és épületvillamos szak tankönyveinek írásában, lektorálásában és az oktatásban regisztrált vizsgaelnökként.

120-nál több szakcikk, tudományos publikáció, 12-nél több szakkönyv szerzője, társszerzője volt. Főszerkesztője volt az "ÉPÜLETVILLAMOSSÁG"  című szakkönyvnek, valamint a most megjelent 10. Jubileumi  kiadásnak.

Szép és teljes életet élt, hivatásával, munkájával sok elismerést szerzett. Kiváló partner volt a szakmai-baráti kapcsolatokban is.

Halála fájó veszteség szakmájában. Életpályája szolgáljon példaképként az új villamosmérnök generációnak.

Temetése 2023. szeptember 18.-án hétfőn 10.30 órakor a Farkasréti Temető III. ravatalozójában lesz. 

 

Emlékét tisztelettel megőrizzük!
Épületvillamossági és Biztonsági Szakosztály
Minden jog fenntartva ©