Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2014. augusztus 05.

Az átviteli hálózat Központi Kezelőközpont rendszere

2010. október 26-án az EISZ, a MEE MAVIR üzemi szervezet és az ESZK közös szakmai napot tartott „ A magyar átviteli hálózat Központi Kezelőközpont rendszere” címmel  a MAVIR székházában.

A több mint 60 főből álló hallgatóság egy része az iparágból érkezett, a  másik felét egyetemi hallgatók adták.

Az esemény első felében öt előadás hangzott el, amelyek bemutatták a Hálózati Üzemeltetési Projekt célját, az ezt támogató hálózati infrastruktúra felépítését, a gyakorlati alállomási feladatok ellátásnak rendszerét, valamint a KKEK-ben és az Országos Diszpécser Szolgálatnál dolgozó operátorok képzését támogató KKEK és Diszpécseri Tréningszimulátor működését, elvi felépítését. 

A szakmai nap második részében a résztvevők látogatásokat tettek az ODSZ-ben a Hálózati Üzemeltetési Központban és a DTSZ-ben is. Minden helyszínen ismertetésre került az ott végzett irányító, koordináló munka valamint az ezek támogatását végző rendszerek. A DTSZ-ben üzemzavari szimulációt is láthattak a résztvevők.

A 4,5 órásra nyúlt rendezvény elérte mindkét célját: betekintést adott a rendszerszintű üzemirányításban jelentős átalakulást okozó egyközpontú alállomási távkezelés rendszerbe, valamint a villamosenergia-rendszer üzembiztos működését koordináló operátori központok feladataiba.

(Az elhangzott előadások elérhetők  itt )


Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085