Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. december 13.
#MEEnet
FOCUS

Az elosztott energiatermelés terjedésének védelmi és üzemirányítási kihívásai

MEE Energetikai Informatika Szakosztály kezdeményezésére és szervezésében október 9-én új online eseménysorozat indult. A #MEEnet FOCUS során lehetőség van arra, hogy egy előadás 20 perces időkeretébe már be nem férő, de szakmailag fontos részletek is a felszínre kerülhessenek, sőt azokkal kapcsolatban akár kérdések is legyenek intézhetők a résztvevőkhöz. A mostani #MEEnet FOCUS esemény azért lesz rendhagyó, mert nem egy korábban elhangzott előadás felidézésével indul, hanem egy rövid felvezető után a meghívott szakértő és a moderátor beszélgetéséből fog összeállni.

Az elosztott energiatermelés terjedése számos aspektusból lett megvizsgálva, kielemezve, gondoljunk csak a 2023.10.10-i #MEENet szakmai estre amikor a villamosenergia ellátás aktuális kérdéseit elemeztük szabályozástechnikai szempontból és az egyik fontos befolyásoló tényezőnek az elosztott energiatermelés adódott.

A mostani #MEENet FOCUS hiánypótló lesz abból a szempontból, hogy az elosztott energiatermelés terjedésének védelmi és részben üzemirányítási kihívásait fogjuk megbeszélni Eperjesi Lászlóval a Protecta Kft. cégvezetőjével, védelmes szakemberrel.


Kapcsolódó tartalom

#MEEnet
Podcast
Tavaszi szél kilowattórát áraszt – tudjuk, honnan fúj a szél?!
2024. április 08.

A következő MEE podcast adásában egy különleges mélymerülésre invitáljuk hallgatóinkat a magyarországi megújuló energia szektor legújabb fejleményeibe. Körbejárjuk, hogy a kormányzati döntések, mint a rendkívüli szabályozási változások és a preferencialista bevezetése, miként formálják át a naperőművek és szélerőművek jövőjét, beleértve a szabályozási környezet, a hálózati integráció, és a finanszírozási feltételek új dimenzióit.

#MEEnet
Szakmai est
18. Digitális Klónok Az Energetikában: A TwinEU Projekt Áramvonalasítja Európát
2024. március 28.

A szakmai estek 2024. évi 2. epizódjában az Európai Unió eddigi legambiciózusabb energetikai digitalizációs projektjét a TwinEU-t fogjuk megismerni, amelynek keretében egy digitális másolat jön létre az európai villamosenergia-rendszerről. A projekt 75 partnerrel, 15 országból álló konzorciuma, köztük a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) is, összesen 20 millió euró költségvetéssel és 3 éves időtartammal dolgozik a digitális ikrek létrehozásán.

#MEEnet
Podcast
24. A Skynet már a spájzban van – hogyan szivárog be a mesterséges intelligencia a mindennapjainkba
2024. március 11.

A következő adás újfent rendhagyó, hiszen 3 vendéget hívtunk meg, de hibrid felállásban: egyikük az időeltolódás és a távolság ellenére is csatlakozik hozzánk virtuálisan. Ennek az oka pedig nem más, hogy egy olyan komplex témába tervezünk betekintést nyújtani, amire sem tér sem idő messze nem lehet elég… A mesterséges intelligencia világának legégetőbb kérdéseit tárgyaljuk meg.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085