Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. december 01.
Általános hír

Beszámoló: A villamosenergia-rendszer flexibilitása Magyarországon

Teltházzal, 80+ résztvevővel zajlott az idei MEE Mechwart András Ifjúsági Társasága szervezésében zajló villamosenergia-rendszer flexibilitása Magyarországon rendezvénye.

November 28.-án kedden került megrendezésre az MEE Mechwart András Ifjúsági Társasága által szervezett, a magyar villamosenergia-rendszer flexibilitását tárgyaló esemény. A rendezvény Gelencsér Lajos MEE elnök köszöntése után Dr. Hartmann Bálint (MEE Szakmai és Tudományos Bizottság) prezentációjával folytatódott, amely amellett, hogy bevezetőként szolgált a közönség számára a villamosenergetika flexibilitás világába, megfelelő mennyiségű provokációt is tartalmazott a kerekasztal-résztvevők számárára, így hozzájárulva az aktív vita kialakulásához.

Az első beszélgetésen Dr. Vokony István, a MEE Szakmai és Tudományos Bizottság elnökének moderálásával az átviteli és elosztói engedélyesek értekeztek, elosztói részről Péter Gábor Mihály (E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.) és Hajdú-Benkő Zoltán (MVM Démász Áramhálózati Kft.), illetve átviteli oldalról Barbir Norbert (MAVIR Zrt.) fejthette ki véleményét. A beszélgetésen a jelenlegi állapot és fejlesztési irányok ismertetésén kívül szó esett a különböző együttműködési lehetőségekről és ezek kihívásairól is, amely egy jó felvezetőként szolgált a következő beszélgetéshez.

A második kerekasztal-beszélgetésen a gazdasági szereplők, nevesen Almási László (Alteo Nyrt.), Deme Roland (E.ON Energiatermelő Kft.), Ercsey Tamás (Energo Hungary Kft.), Vinkovits András (Energiabörze Kft.) és Zóka Dániel (Ewiser Forecast) taglalták Dr. Vokony István moderálásával a hazai rugalmassági piac kialakulásának és fejlődésének kihívásait.

A MAIT nevében is szeretnénk megköszönni minden szereplő, illetve résztvevő hozzájárulását a dinamikus, aktív és gondolatébresztő beszélgetés kialakulásáért, amely még az esemény lezárása után is hosszasan folytatódott.


Kapcsolódó tartalom

Általános hír
Elektrotechnika
Megjelent az Elektrotechnika 2024/3-4 száma
2024. május 17.

Az elmúlt évi világítástechnikai célszám szerkesztésekor még volt egy halvány reménysugár a hazai világítástechnikusokban és a közvetlenül is érintett kollégákban, hogy a nagy múltra visszatekintő, hazánk ipari büszkesége, a világhírű Tungsram Zrt. megmarad és folytatja az 1896-ban elkezdett tevékenységét.

Általános hír
Rövid beszámoló a MEE ÓE Kandó Kálmán üzemi szervezet szakmai délutánjáról
2024. április 22.

Az idén 124 éves Magyar Elektrotechnikai Egyesület az ország legnagyobb természettudományos egyesülete, mintegy 5000 fős tagsággal, több mint 80 jogi taggal. Az 50 területi szervezetéből egy az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán üzemi szervezete 80 taggal. Fontos szerepe van abban, hogy már az egyetemisták is beléphessenek az egyesületbe és ezáltal az egyetem elvégzése után is tagjai maradnak a nagyobb szakmai közösségnek.

Általános hír
Rendezvény
Szeged
DÉMIDAKO
MEE Szeged 2023. év beszámoló taggyűlés
2024. február 15.

A MEE Szegedi Szervezete a 2023. évi beszámoló taggyűlését:

2024. március 13-án, szerdán 15 órai kezdettel,

Szeged Pulz utca 44 (A épület 026 tárgyaló) helyszínen 

tartja meg

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085