Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. október 12.
Általános hír

Közel 70 helyszínen várják a látogatókat az idei Erőművek Éjszakáján

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal és csatlakozó partnerei idén is különleges helyszínekkel és egyedülálló programokkal várják az energetika iránt érdeklődőket október 27-én, az Erőművek Éjszakáján. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényére már lehet regisztrálni. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre mától lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu/eromuvek/ oldalon.

Idén, október 27-én immár negyedik alkalommal rendezik meg az Erőművek Éjszakáját, az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényét. A látogatók ezen a napon betekintést kaphatnak az erőművekben, a fűtőművekben és a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba.

Scherer Zsolt, a MEKH szóvivője a Veolia – Budapesti Erőmű Zrt. Kelenföldi Erőművébe szervezett beharangozó sajtótájékoztatón elmondta: „Az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásán keresztül szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal. A hatékony és környezettudatos energiafelhasználás egyik kulcsa a szemléletváltás. Ezt a szemléletváltást segítheti, ha megismerjük a villamos energia, a távhő vagy például a tiszta víz előállításának műszaki hátterét."

Október 27-én országszerte közel 70 érdekes és nem mindennapi élményeket kínáló helyszín nyitja meg kapuit a szélesebb közönség előtt is. Az Erőművek Éjszakáján a látogatók szakértő idegenvezetők segítségével ismerhetik meg az erőművekben a fűtőművekben, a víziközmű-szolgáltatóknál és a hulladékfeldolgozó üzemekben zajló munka érdekességeit és a berendezések működését.

A hatalmas népszerűségnek örvendő rendezvény minden évben több ezer látogatót vonz. A szervezők idén is hasonló érdeklődésre számítanak, ezért a népszerű helyszínekre érdemes minél hamarabb regisztrálni a rendezvény honlapján, a www.eromuvekejszakaja.hu oldalon keresztül.

A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) idén is az Erőművek Éjszakájával egy napon rendezi meg a Távhőszolgáltatás Napja eseményeit. A sajtótájékoztatón dr. Orbán Péter, a MaTáSzSz főtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy: „Ezen a napon a távhőszolgáltatók is bepillantást engednek a kulisszák mögé, lehetőséget adva, hogy az érdeklődők megismerjék az otthonaiknak meleget biztosító szolgáltatók tevékenységét. A szakmai programokkal párhuzamosan közösségi - fenntarthatósági programok sokasága is várja az egyes helyszíneken a látogatókat."

A sajtótájékoztató helyszínén, a Veolia – Budapesti Erőmű Zrt. Kelenföldi Erőművében is színes programokkal várják a látogatókat. „Október végén megmutathatjuk az érdeklődőknek azt a munkát és elkötelezettséget, melyet nap mint nap azzal a céllal végzünk, hogy tiszta és megbízható energiával szolgáljunk ügyfeleinknek." - emelte ki beszédében Humenyik Zsolt, a Veolia Zrt. Budapesti Erőművek Igazgatója.

Az Erőművek Éjszakáját idén is Gyetván Csaba műsorkészítő, a program nagykövete népszerűsíti. Csaba az eseményt megelőzően több olyan helyszínen is járt, amelyeket október 27-én személyesen is megnézhetünk. Kedvcsináló bejelentkezései elérhetők a MEKH Facebook-oldalán.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az egyes helyszínekre október 11-től lehet regisztrálni a www.eromuvekejszakaja.hu/eromuvek/ oldalon. Érdemes követni a MEKH Facebook-oldalát is, ahol a szervezők további érdekességeket osztanak meg.

 

Forrás: MEKH


Kapcsolódó tartalom

Általános hír
Elektrotechnika
Megjelent az Elektrotechnika 2024/3-4 száma
2024. május 17.

Az elmúlt évi világítástechnikai célszám szerkesztésekor még volt egy halvány reménysugár a hazai világítástechnikusokban és a közvetlenül is érintett kollégákban, hogy a nagy múltra visszatekintő, hazánk ipari büszkesége, a világhírű Tungsram Zrt. megmarad és folytatja az 1896-ban elkezdett tevékenységét.

Általános hír
Rövid beszámoló a MEE ÓE Kandó Kálmán üzemi szervezet szakmai délutánjáról
2024. április 22.

Az idén 124 éves Magyar Elektrotechnikai Egyesület az ország legnagyobb természettudományos egyesülete, mintegy 5000 fős tagsággal, több mint 80 jogi taggal. Az 50 területi szervezetéből egy az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán üzemi szervezete 80 taggal. Fontos szerepe van abban, hogy már az egyetemisták is beléphessenek az egyesületbe és ezáltal az egyetem elvégzése után is tagjai maradnak a nagyobb szakmai közösségnek.

Általános hír
Rendezvény
Szeged
DÉMIDAKO
MEE Szeged 2023. év beszámoló taggyűlés
2024. február 15.

A MEE Szegedi Szervezete a 2023. évi beszámoló taggyűlését:

2024. március 13-án, szerdán 15 órai kezdettel,

Szeged Pulz utca 44 (A épület 026 tárgyaló) helyszínen 

tartja meg

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085