Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2023. szeptember 05.
Mi a pálya
Rendezvény

Mi a pálya - műszaki pályaválasztó fesztivál

Példátlan összefogás az idei „Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztiválon

ÚJ LENDÜLETET VETT ÉS TOVÁBB ROBOG A MŰSZAKI PÁLYAVÁLASZTÓ FESZTIVÁL A DIGITALIZÁCIÓ FELÉ

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) feladatának tekinti a műszaki szakember utánpótlás támogatását, ezért idén 8. alkalommal rendezi meg a Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztivál elnevezésű, Magyarország 6 nagyvárosába ellátogató eseményét.

A MÁV-Starttal kötött stratégiai együttműködés keretein belül az idei évben a rendezvényre látogatók szinte ingyen juthatnak el a helyszínekre, ez által nemcsak a nagyvárosok diákjai, de a környező kistelepülések hátrányosabb helyzetű gyermekei is elérhetik a pályaorientációs fesztivált. A program sikerét jól mutatja, hogy a helyszínekre történt jelentkezések alapján majd kétszer annyi gyermek jelentkezett már az idei eseményekre.

Az idei év példátlan összefogással párosult, több önkormányzat jelentős támogatást biztosított a megfelelő minőségű, könnyen megközelíthető, belvárosi helyszínek rendelkezésre állásához, ami tovább növelte a gyerekek, és iskoláik érdeklődését.

Vélhetően a hat állomásos, országos roadshow hatására is egyre magasabb a műszaki szakmákat választó diákok száma. Szeretnénk, ha ez a tendencia tovább folytatódna.

Az eseménysorozat szeptember 27-én, Pécsett vette kezdetét, november közepéig pedig Szegedre, Győrbe, Miskolcra, Debrecenbe és Budapestre látogat el a pályaválasztó roadshow.

Az idei együttműködés nem csak a külsős cégekkel egyedülálló, hanem a MEE területi szervezeteivel is, akik aktív szerepet vállaltak, hogy az életpálya modellhez megfelelő számú helyi cég, mint kiállító reprezentálja a régió leendő munkáltatóit a gyerekek számára. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szervezeteink számára ezt a kitartó együttműködést!

Mi a pálya? honlapja


Kapcsolódó tartalom

Rendezvény
Munkavédelmi Fórum: Balesetek - jogi esetek
2024. január 09.

Időpont: 2024. május 29.

Helyszín: Budapest, Lurdy Ház

Rendezvény
100. Küldöttgyűlés
2024. január 09.

Időpont: 2024. május 25.

Helyszín: Budapest

Rendezvény
Vándorgyűlés
70. Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás
2024. január 09.

Időpont: 2024. szeptember 24-26.

Helyszín: Siófok, Hotel Azúr****

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085