Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2024. január 15.
#MEEnet
Podcast

22. Nyári programajánló – nekem a konferencia a riviéra?


Nemzetközi szakmai szervezeteknek, például a Conseil International des Grands Réseaux Electriques (Cigré), az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), a Centre International de Recherche sur l'Environnement et le Développement (CIRED), és más hasonló intézményeknek kiemelt szerepük van a villamos energetika területén.

Ezeknek a szervezeteknek számos fontos jelentősége van:

  • Szabványok kialakítása és harmonizálása;
  • Tudományos és műszaki kutatás előmozdítása;
  • Információ- és adatmegosztás;
  • Politikai és jogi ajánlások;
  • Globális együttműködés előmozdítása;
  • Kapcsolatok kialakítása és hálózatépítés.

De a rengeteg konferencia, workshop, kongresszus, stb. rengetegében hogyan lehet eldönteni, melyik igazán színvonalas, és nekünk szóló? Erre keressük a választ tapasztalt vendégeinkkel!

Erdei Márk

Erdei Márk 2003ban szerzett oklevelet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2006-ig folytatta PhD tanulmányait, ahol abszolutóriumot is szerzett. 2011-ig különböző informatika cégeknél dolgozott, majd saját startup vállalkozásba kezdett. 2014-ben alapította meg társával az iContest informatikai kft-t, ahol azóta is dolgozik. Többek között a pénzügyi szektornak, az energetikai iparágnak szállítanak komplex megoldásokat.

Németh Bálint

Dr. NÉMETH Bálint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) szerzett oklevelet és PhD fokozatot. 2015-től a BME-n egyetemi docens, 2007-től a Nagyfeszültségű Laboratórium vezetője. 2009 és 2019 között az MVM OVIT Zrt. fejlesztési tanácsadójaként dolgozott. Kutatási és fejlesztési projektmenedzserként több különböző területen tapasztalattal rendelkezik, mint villámvédelem, dielektromos szigetelés, transzformátor diagnosztika, Elektromágneses összeférhetőség, ipari elektrosztatika, a túlfeszültség és a környezetvédelem. Számos nemzetközi bizottság tagja, mint a CIGRÉ A2, B2, B2.64, B2.87 WG, IEEE ESMO, IEEE 1067, ASTM, IEC TC 78, IEC 60895, valamint projektvezetője különböző európai H2020 projekteknek, mint például az INTERFACE, FLEXITRANSTORE, FARCROSS, ONENET.

Sütő Bence

Sütő Bence 1995-ben született Budapesten. Diplomáját 2019-ben a BME villamosmérnöki mesterképzésén szerezte, villamosenergia-rendszerek specializáción.

Az MSc alatt csatlakozott be a Villamos Energetika Tanszék oktatási és kutatási tevékenységébe, ahol azóta több tanszéki projektben is részt vett/vesz előbb PhD hallgatóként, majd 2023-tól egyetemi tanársegédként. A Smart Power Laboratórium kutatócsoport tagja.

 


Kapcsolódó tartalom

#MEEnet
FOCUS
Hálózati energiatárolás: lehetőségek és korlátok. 2. rész: álom és ébredés
2024. február 27.

Ebben arra fókuszálunk, hogy a meredeken növekvő megújuló alapú energiatermelési arány milyen gondokat okoz a villamosenergia rendszerben, mennyiben tud segíteni a hálózati energiatárolás a rendszer csökkenő rezilienciájának javításában. A hazai mellett az európai tárolási helyzetet is érinteni fogjuk.

#MEEnet
FOCUS
Hálózati energiatárolás: lehetőségek és korlátok. 1. rész: tárolni, tárolni, tárolni! De mivel? És hogyan?
2024. február 13.

A témával foglalkozó első adásban avatott szakértővel, gyakorlati szakemberrel, Fülöp Zoltánnal, az EnerSys Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával, nagy sikerű vándorgyűlési és #VIFnet események előadójával a „tárolni, de hogyan és mivel?” kérdéskört fogjuk kibontani.

#MEEnet
Podcast
Szaldó: az élet habos oldala? Szaldóelszámolásról tabuk nélkül!
2024. február 12.

Nemzetközi szakmai szervezeteknek, például a Conseil International des Grands Réseaux Electriques (Cigré), az Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), a Centre International de Recherche sur l'Environnement et le Développement (CIRED), és más hasonló intézményeknek kiemelt szerepük van a villam

Rendhagyó felállásban rendhagyó témával jelentkezünk. Egy szakértő és egy „civil” vendéggel vesézünk ki egy olyan témát, amit vagy nem tudott, vagy nem mert a szakma világosan, kizárólag szakmai tények mentén feldolgozni. A szaldó elszámolásról fogunk beszélgetni és ami körülötte van…

A szaldó elszámolás összetett témája gyakran okoz zavart a fogyasztók és a napelemes rendszerek tulajdonosai között. A mai beszélgetés – reméljük - tisztába teszi a félreértéseket és megvilágítja a legfontosabb kérdéseket: Mi a szaldó elszámolás valójában? Hogyan befolyásolja ez a napelemes rendszerek működését és gazdaságosságát? Milyen változásokon ment keresztül az elmúlt években Magyarországon? Szakértő vendégeinkkel megvizsgáljuk a szaldó elszámolás aktuális helyzetét és jövőbeli kilátásait. Feltárjuk a rejtett buktatókat, a lehetőségeket, és tanácsokat adunk arra, hogyan navigálhatnak a tulajdonosok ebben a bonyolult rendszerben.

os energetika területén.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085