Magyar Elektrotechnikai
Egyesület
2024. április 22.
Általános hír

Rövid beszámoló a MEE ÓE Kandó Kálmán üzemi szervezet szakmai délutánjáról

Az idén 124 éves Magyar Elektrotechnikai Egyesület az ország legnagyobb természettudományos egyesülete, mintegy 5000 fős tagsággal, több mint 80 jogi taggal. Az 50 területi szervezetéből egy az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán üzemi szervezete 80 taggal. Fontos szerepe van abban, hogy már az egyetemisták is beléphessenek az egyesületbe és ezáltal az egyetem elvégzése után is tagjai maradnak a nagyobb szakmai közösségnek.

Az ÓE Kandó szervezet 2024. április 09-én az Óbudai Egyetem Pauli termében tartotta meg szakmai délutánját, melynek középpontjában az egyesület és a szervezetek viszonya, együttműködése, a fiatalok bevonása állt.

Az egyesület elnökségét Dr. Vokony István, a Szakmai és Tudományos Bizottság elnöke képviselte, aki hangsúlyozta, hogy a személyes találkozások nélkülözhetetlenek a jó együttműködésben. Prof. Dr. Molnár György a Kandó Kar dékánja köszöntötte a megjelenteket és méltatta a Kandó Kar és a MEE szervezet több évtizedes együttműködését. Janky Csaba MEE irodavezető, tájékoztatást adott a MEE szervezetéről, egyéb szakmai tevékenységről és tervezett eseményeiről. Karacsi Márk a MEE BUDAKO elnök ismertette a budapesti szervezetek koordinációját. Dr. Novothny Ferenc az Épületvillamossági és Biztonsági Szakosztály titkárának előadásán keresztül a Munkabizottságok tevékenységébe láthattunk be. Prof. Dr. Kádár Péter a Kandó szervezet elnöke a Szakmai Egyesületeknek a hallgatók egyéni szakmai karrierjében betöltött szerepére hívta fel a figyelmet. Dr. Madarász György a MEE Szakosztályok helyzetéről adott tájékoztatást, de megemlítette a Kandó szervezettel több év óta közösen szervezett szakmai konferenciát is. Haddad Richárd hozzászólásában Kandós hallgatók és oktatók MEE-beli tevékenységéről tájékoztatott.

A szakmai nap zárásaként Prof. Dr. Kádár Péter elnök és Lamár Krisztián titkár a Törzsgárda okleveleket adta át: 60 éves törzsgárda tagság Hevesi György, 50 éves Dr. Novothny Ferenc és Major László, 40 éves Borbély Endre és Prof. Dr. Kádár Péter, 25 éves Peresztegi Sándor, 20 éves Szén István és Vincze Tiborné, illetve 10 éves törzsgárda tagság Szuhamella Roland. A rendezvény jó lehetőség volt arra, hogy megmutassa az Egyetem és a patinás hazai szakmai szervezetek közötti együttműködést.

 

Vincze Tiborné – Dr. Kádár Péter


Kapcsolódó tartalom

Általános hír
Elektrotechnika
Megjelent az Elektrotechnika 2024/1-2 száma
2024. március 27.

Az elmúlt évi világítástechnikai célszám szerkesztésekor még volt egy halvány reménysugár a hazai világítástechnikusokban és a közvetlenül is érintett kollégákban, hogy a nagy múltra visszatekintő, hazánk ipari büszkesége, a világhírű Tungsram Zrt. megmarad és folytatja az 1896-ban elkezdett tevékenységét.

Általános hír
Rendezvény
Szeged
DÉMIDAKO
MEE Szeged 2023. év beszámoló taggyűlés
2024. február 15.

A MEE Szegedi Szervezete a 2023. évi beszámoló taggyűlését:

2024. március 13-án, szerdán 15 órai kezdettel,

Szeged Pulz utca 44 (A épület 026 tárgyaló) helyszínen 

tartja meg

Általános hír
Gyászjelentés
2024. január 08.

Zarándy Pál, a hazai energetikai szakma egyik nagy öregje, méltósággal viselt hosszú betegsége után, 2023. december 20-án, itt hagyott bennünket.
 

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085