Magyar Elektrotechnikai
Egyesület

Robbanásbiztonság-technikai Munkabizottság

Közhasznú információk

Elnök: Veress Árpád

Veress Árpád
Elnök
Általános leírás:
A Robbanásbiztonság-technikai Munkabizottság (röviden Rb MuBi) 2011-ben alakult. Az Rb MuBi céljául tűzte ki, hogy támogassa, illetve megvitassa a robbanásbiztoság-technika területen dolgozó kollegákra, munkafolyamatokra vonatkozó előírásokat, illetve azok áttanulmányozása után megtegye a saját állásfoglalását adott évben.

A legfontosabb vonatkozó előírások a következőek:
  • 21/2010. (V. 14.) NFGM rendelet az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről
  • MSz EN 60079-17:2008 B Melléklet - a felelős személyek, a rendelkezési hatáskörű műszaki vezetők és az alkalmazottak tudása, szakértelme és hozzáértése
  • ROBBANÁSBIZTOS BERENDEZÉS KEZELŐJE SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI - SZVK - OKJ-s képzés.


A robbanásveszélyes területen végzett bármely munkafolyamat megköveteli a robbanásbiztonság-technika teljes körű ismeretét.
Szervezeti hírek
Szakembereknek (Robbanásbiztonság-technika)
2014. augusztus 06.

A MEE Robbanásbiztonság-technikai Munkabizottsága minden évben állásfoglalást (ajánlást) ad ki adott témakörben, hogy segítse, illetve hozzájáruljon a robbanásveszélyes területen aktív kollegák biztonságos munkavégzését.

Technológus

Nagymértékben segíti a közös munkát, alkotást, ha bizonyos alapfogalmakat letisztázunk - értelmezünk. a "technológus" template célja, hogy segítse a technológus (feladatot megfogalmazó) kollegáknak megadni azokat szükséges információkat, amelyek robbanásbiztonság-technika szempontjából minimum elvárást fogalmaznak meg.

Kiválasztás

Amikor szakembert keresünk adott feladatra különös fontossággal bír, hogy definiálni tudjuk elvárásainkat. ez fokozottan igaz a robbanásveszélyes területen - felelősséggel - munkát végző kollegákra. alábbiakban a megfelelő kollega (kollegák) kiválasztásában kívánjuk segíteni a felhasználót a következő szakmai területekre: - kivitelező - üzemeltető / karbantartó - szakértő (pl. felülvizsgáló) - tervező.

 

A MEE Robbanásbiztonság-technikai Munkabizottság szakértő kollegái által összeállított sablon rendelkezésükre áll. Elérhető itt.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085