Magyar Elektrotechnikai
Egyesület

#MEEnet Focus

Az elosztott energiatermelés terjedésének védelmi és üzemirányítási kihívásai

2023. december 13. szerda, 18 óra

A MEE Energetikai Informatika Szakosztály kezdeményezésére és szervezésében október 9-én új online eseménysorozat indult. A #MEEnet FOCUS során lehetőség van arra, hogy egy előadás 20 perces időkeretébe már be nem férő, de szakmailag fontos részletek is a felszínre kerülhessenek, sőt azokkal kapcsolatban akár kérdések is legyenek intézhetők a résztvevőkhöz. A mostani #MEEnet FOCUS esemény azért lesz rendhagyó, mert nem egy korábban elhangzott előadás felidézésével indul, hanem egy rövid felvezető után a meghívott szakértő és a moderátor beszélgetéséből fog összeállni.

Az elosztott energiatermelés terjedése számos aspektusból lett megvizsgálva, kielemezve, gondoljunk csak a 2023.10.10-i #MEENet szakmai estre amikor a villamosenergia ellátás aktuális kérdéseit elemeztük szabályozástechnikai szempontból és az egyik fontos befolyásoló tényezőnek az elosztott energiatermelés adódott.

A mostani #MEENet FOCUS hiánypótló lesz abból a szempontból, hogy az elosztott energiatermelés terjedésének védelmi és részben üzemirányítási kihívásait fogjuk megbeszélni Eperjesi Lászlóval a Protecta Kft. cégvezetőjével, védelmes szakemberrel.

Találkozzunk december 13-án!

Korábbi események
#MEEnet
FOCUS
Kibervédelem és kiberműveletek a háború árnyékában: kiberharcosok, a mesterséges intelligencia és a kvantum technológia
2023. november 30.

A kritikus infrastruktúrákat – hangsúllyal a villamosenergia rendszert – egyre több támadás éri a kibertérből. Az orosz-ukrán háború a fizikai tér mellett a kibertérben is zajlik. A „hivatalos”, állami szereplők mellett orosz- és ukrán-szimpatizáns támadók is színre léptek, ezzel tovább növelve a kibertér felől érkező fenyegetéseket.

FOCUS
#MEEnet
Védelmi sémák, absztrakt szakmai megközelítések alkalmazhatósága teljesen digitális alállomásoknál
2023. november 09.

A villamosenergia-rendszer kritikus elemei a - védelmi és irányítástechnikai szempontból is komplex - alállomások, melyek felépítése és üzemeltetése több évtizedes gyakorlaton alapszik. Azonban a digitalizáció megjelenése és folyamatos erősödése az alállomásokat is érinti, így időszerű elkezdeni a Teljesen Digitális Alállomás koncepciót övező problémák és nehézségek feltárását. A hagyományos analóg jeleket és erősáramú bekötéseket részben felváltják majd a kommunikációs vonalak és merging unit-ok, aminek a következtében látszatra jóval egyszerűsödik a mérés – jelfeldolgozás folyamata, de a teljes kép mégsem ilyen egyszerű.

Magyar
Elektrotechnikai
Egyesület


1075 Budapest,
Madách Imre út 5. III. emelet


+36 1 353 0117


Munkanapokon9:00-16:00
Felnőttképzési nyilvántartási szám B/2020/000166
Felnőttképzési engedély száma: E/2020/000085