Budapest   Zalaegerszeg   Győr

Képzés kezdőnapja: 2023. május 15.

Helyszín: C+D Automatika Kft. (1191 Budapest, Földváry utca 2.)

Jelentkezési határidő: 2023. május 1.

Képzési forma: csoportos jelenléti képzés

Tantermi vagy ÉLŐ ONLINE ELMÉLET*

Oktatás ütemezése: 14 nap + vizsga, hétfőnként 8:00-16:00

 

Képzés kezdőnapja: 2023. április 21.

Helyszín: Zalaegerszeg (pontos helyszín később)

Jelentkezési határidő: 2023.április 12.
 

 

Oktatás ütemezése: péntek délutánonként és szombatonként egész nap

 

Képzés kezdőnapja: 2023. augusztus 26.

Helyszín: 9245 Mosonszolnok, Dózsa Gy. u. 28.

Jelentkezési határidő: 2023. augusztus 15.

 

 


Oktatás ütemezése: szombatonként 8:00-16:00

 


Engedély száma: BP/0102/1563-1/2021

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/000166

Képzés időtartama: 130 óra

Képzés jellege: Hatósági hatáskörbe tartozó, jogszabályban előírt képesítő képzés

Képzés munkaformája: Csoportos jelenléti képzés

A képzés célcsoportja: Az épületek, építmények, egyéb létesítmények, szabadterek villamos biztonságának felülvizsgálatát végző szakemberek, akik számára a jogszabály előírja a villamos biztonsági felülvizsgáló képesítést.

A szakmai képesítéssel rendelkező munkaterülete épületek, építmények és egyéb létesítmények, szabadterek villamos biztonságának ellenőrzése az áramütés elleni védelem és a szabványos állapotának szempontjából a vonatkozó szabványok és jogszabályok, illetve dokumentáció szerinti kialakításának, megfelelő műszaki állapotának szemrevételezéses és műszeres ellenőrzése és az ellenőrzés eredményének dokumentálása.

A villamos berendezések olyan részletes – a méréseket és azok számszerű eredményének kiértékelését is tartalmazó – különleges erősáramú villamos szakképzettséget igénylő ellenőrzése, amely alkalmas arra, hogy kimutassa, teljesíti-e az a vonatkozó szabványok vagy azokkal egyenértékű műszaki megoldásokat tartalmazó műszaki előírások valamennyi kritériumát, továbbá a villamos berendezés első ellenőrzéskor és a rendszeresen ismétlődő időszakos vizsgálatok során végzett teljes körű felülvizsgálat, amely magába foglalja a villamos berendezés áramütés elleni védelmének és az általános szabványos állapotának vizsgálatát.

Jelentkezési feltételek:

 • Betöltött 21. életév
 • Egészségügyi alkalmasság szükséges. Egészségügyi alkalmasságával kapcsolatban a résztvevő vagy munkáltatója írásban nyilatkozik arról, hogy jogszabályban megfogalmazott, illetve a munkakör betöltéséhez szükséges speciális alkalmassági igazolásokkal rendelkezik.
 • Szakmai előképzettség  villanyszerelő, technikus, mérnök

Elfogadható szakmai végzettségek részletes felsorolása Budapest Főváros Kormányhivatala, mint a 365/2016. (XI. 29.) Korm. rendelet 13. § (3) bekezdés k) pontja alapján a képzési tevékenység felügyeletével megbízott hatóság által kiadott „TÁJÉKOZTATÓ a hatósági hatáskörbe tartozó, jogszabály alapján szervezett képesítő képzések speciális, illetve részletes szakmai követelményeiről, a benyújtandó képzési programok tartalmáról és a hatósági eljárásról” dokumentumban találhatók

Szakmai gyakorlat: az előírt képesítés megszerzését követő 3 év erősáramú szakmai gyakorlat.

A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: Felnőttképzés adatszolgáltatási rendszeréből kiállított Tanúsítvány

A Villamos biztonsági felülvizsgáló vizsga vizsgatevékenységei:

A vizsga írásbeli és projektfeladat részekből áll.

Írásbeli vizsga:

 • A vizsgatevékenység megnevezése: Villamos biztonsági felülvizsgálói ismeretek
 • A vizsgatevékenység leírása:
  • Feladatbankból összeállított 40 (negyven) kérdést tartalmazó feleletválasztós teszt

Projektfeladat:

 • A vizsgatevékenység megnevezése: Villamos biztonsági felülvizsgálói gyakorlat
 • A vizsgatevékenység leírása:
  • Adott egy épület, vagy építmény kisfeszültségű villamos hálózata, illetve berendezése, vagy adott egy nagyfeszültségű berendezés, amelyen a használatbavételt megelőző, vagy időszakos felülvizsgálatot kell elvégezni.

Letölthető dokumentumok:

 

A villamos biztonsági felülvizsgálatokhoz szükséges mérőműszerekre és azok tartozékaira a MEE oktatásain résztvevőknek a C+D Automatika Kft. külön, egyszeri kedvezményt biztosít, amennyiben a megrendelés során az oktatásban résztvevő jelzi ezt. További információért kérjük vegye fel a kapcsolatot a C+D Automatika Kft.-vel a honlapjukon található elérhetőségeiken: https://meter.hu

*Az elméleti anyagrész tantermi oktatás keretében valósul meg, melyből 40 óra teljesíthető online, élő becsatlakozással. Fontos! Az óra anyaga nem visszanézhető, nem kerül rögzítésre, kizárólag a tantermi képzés időtartama alatt lehetséges a becsatlakozás. A jelenlét dokumentálása a rendszernaplózással történik.

Minden jog fenntartva ©